Poros suskubo tuoktis, nes kinų kalba data "2013 metų sausio 4 diena" skamba panašiai kaip frazė: "Aš tave mylėsiu visą gyvenimą". Pekine vedyboms užsiregistravo mažiausiai 10 tūkst. porų, bet dar daugiau atvyko iš anksto nesusitarę. Penktadienį, kuris buvo pramintas "mylėsiu tave amžinai diena", civilinės metrikacijos biuruose dirba daugiau žmonių nei įprasta.

Panaši vedybų karštinė vyko ir pernai gruodžio 12 dieną, kuri buvo paskutinė šio šimtmečio pasikartojanti data. Tikima, kad jei metų, mėnesio ir dienos skaičius sutampa, ši data neša sėkmę.

Skaičiai kinams labai svarbūs. Ypač vertinamas skaičius aštuoni, kuris skamba panašiai kaip žodis "gerovė". Pekino olimpinės žaidynės prasidėjo 2008 metų aštunto mėnesio aštuntą dieną. Tą pačią dieną vyko labai daug vestuvių. Kinai pasirengę už telefono ir automobilių registracijos numerius, kuriuose yra skaičius aštuoni, mokėti didžiulius pinigus.

Tuo tarpu keturi tradiciškai laikomas nesėkmes nešančiu skaičiumi, nes tariamas panašiai kaip žodis "mirtis". Dėl to Kinijoje kai kuriuose aukštuose pastatuose nėra ketvirtojo ar keturioliktojo aukšto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)