Išsiskyrimas visada kelia skausmą. Be abejo, paprasčiau skirtis su tuo žmogumi, su kuriuo susitikinėjote du mėnesius, nei tuo, su kuriuo pragyvenote dešimt metų, tačiau neverta atidėlioti išsiskyrimo akimirkos, viliantis, kad praeis kiek laiko ir viskas susidėlios į vietas, rašo psychologies.ru.

1. Pirmiausia įsitikinkite, kad santykiai iš tikrųjų išsikvėpė

Stenkitės neveikti neapgalvotai, pasikliaudami emocijomis. Jeigu susipykote, duokite sau laiko pagalvoti. Tai labai rimtas sprendimas. Kai pradėsite kalbą apie tai, kad santykius metas nutraukti, tegul pirmąja fraze bus ši: „Aš nuodugniai viską apgalvojau...“ Leiskite antrajai pusei suprasti, kad tai pasvertas sprendimas, o ne tuščias gąsdinimas.

Jeigu manote, kad reikia kažką keisti, tačiau nesate įsitikinę, kad esate pasirengę skyryboms, aptarkite šią problemą su psichologu ar psichoanalitiku. Galima pasikalbėti su draugais, tačiau jie negali būti nešališki, nes jus pažįsta seniai. Rimtus klausimus geriau aptarti su neutraliu žmogumi, profesionaliu psichologu. Išanalizavę savo santykius su specialistu jūs galimai suprasite, kad kalbėti apie galutinį santykių nutraukimą dar per anksti.

2. Kai įsitikinsite, kad esate pasiruošę išsiskyrimui, ramiai pasakykite savo antrajai pusei apie šį sprendimą

Nesistenkite išvengti tiesioginio bendravimo, neapsiribokite vien popieriniu ar elektroniniu laišku. Tai nėra paprastas pokalbis, tačiau jis būtinas. Atsisakyti pokalbio galima tik tuo atveju, jeigu nerimaujate dėl savo saugumo.

Tai nebus pokalbis apie įprastą supratimą, jame nebus vietos apsikeitimui nuomonėmis, ginčams ir kompromisams. Tai visiškai nereiškia, kad jūsų pašnekovui negalima suteikti balso teisės. Kalba eina apie tai, kad jūs jau priėmėte sprendimą ir jis nepakeičiamas.

Galite papasakoti apie jausmus, kuriuos jums kelia išsiskyrimas, tačiau vėliau pasakykite: „Aš nusprendžiau judėti pirmyn“. Mintis išreikškite kaip įmanoma aiškiau. Leiskite suprasti, kad nieko neįmanoma pakeisti, kad tai nėra pertrauka santykiuose, tai – jų nutraukimas.

3. Neaptarinėkite savo santykių

Jūs priėmėte sprendimą. Jau vėlu kalbėti apie tai, ką galima būtų pakeisti, jau neverta ieškoti kaltų. Kaltinimų ir konfliktų metas baigėsi, paskutinį ir net patį paskutinį šansą jūs jau turėjote. Tikėtina, kad jūsų antroji pusė bandys jus įtikinti, kad dar ne viskas prarasta, prisimins praeities akimirkas, kai buvote laimingi.

Jeigu jūs dabar nusileisite ir leisite save perkalbėti, paskui santykius nutraukti bus tik sunkiau. Jūsų antroji pusė jau nepatikės jūsų ketinimų rimtumu. Palikite praeitį praeityje ir galvokite apie dabartį bei ateitį.

Stenkitės neleisti antrajai pusei įtraukti jus į konfliktą, aiškintis santykius. Priminkite sau, kad prieš priimant sprendimą ilgai galvojote, tačiau supratote, kad santykius būtina nutraukti ir reikia gyventi toliau. Tai galutinis sprendimas ir jis nebesvarstomas. Taip, tai skausminga, tačiau jūs su tuo susidorosite, susidoros ir antroji pusė. Gali būti, kad partnerio ar partnerės jums gaila – tai normalu, nes jūs juk gyvas žmogus.

Galų gale, buvusi antroji pusė taip pat supras, kad taip yra geriau. Kam vienam kitą dar labiau kankinti, vėl ir vėl bandyti sutaisyti tai, kas jau netaisytina? Darote tai ne tik dėl savęs, bet ir dėl jo ar jos. Sąžiningas santykių nutraukimas abi puses tik sustiprins. Po išsiskyrimo būtina ne tik nutraukti tolimesnius realius santykius, bet ir liautis vienam kitą sekti socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)