Vadindami “anglišku lietpalčiu”, jų autorystę prancūzai priskirdavo anglams, o anglai - prancūzams, vadindami “prancūzišku voku”. Iš tikrųjų tėvas - atradėjas buvo italų anatomas Gabriolis Fallopijus, 1564 metais pasiūlęs vyrams lytinio akto metu panaudoti medžiaginį maišelį, išmirkytą specialiame tirpale.

Taip mokslininkas tikėjosi žmoniją išgelbėti nuo sifilio, o moteris dar ir nuo nepageidautino nėštumo. Po daugelio kruopščių tyrimų jo atradimas buvo palaimintas “viduramžių sveikatos apsaugos”. Tačiau Falopijus pamiršo parašyti instrukciją, o patiklūs piliečiai negalėjo ir pagalvoti, kad prezervatyvas skirtas vienkartiniam naudojimui. Rezultate sifilio epidemija įgavo naujų jėgų ir nelaimingojo kontraceptyvo autorius nesurizikavo jo pavadinti savo vardu…

Jau kitame amžiuje atsirado prezervatyvai iš avių žarnų. Šlovės laurai atiteko jų išradėjui Kondomui - anglų rūmų karaliaus Karlo II gydytojui. O 19 a. pr. Japonijoje buvo sugalvoti prezervatyvai iš vėžlio kiauto ir odos. Prezervatyvus iš latekso pradėta gaminti tik 1930 metais.

Prezervatyvams kenkia:

Saulės spinduliai;
Aukšta temperatūra;
Vazelinas;
Aliejiniai kremai;
Ilgi ir aštrūs nagai.

Pagal skonį ir spalvą šiuolaikiniai prezervatyvai tokie skirtingi, kad akyse raibsta.

Paprastieji. Dabar pasaulyje nėra nei vienos prezervatyvus gaminančios firmos, kuri negamintų šio modelio. Ir daugumai moterų labiau patinka būtent tokie prezervatyvai - be jokių atradimų.

Tekstūruoti. Prezervatyvai su visokiais erotiniais papuošimais: žiedeliais, rateliais, gumbeliais ir net briaunomis.

Kontūriniai. Tokie prezervatyvai yra anatominės formos. Pakeliui jų prarasti beveik neįmanoma: jie ypač gerai priglunda.

Aromatizuoti. Yra įvairaus skonio: obuolių, braškių, šokolado, vanilės… Šiame sezone madingiausi yra alkoholinių gėrimų aromatai: šampano, konjako ir likerio.

Su spermicidiniu tepalu. Jo pagrindą sudaro unikalus medicininis preparatas Mopoch. Jeigu prezervatyvas plyšta, jis su spermatozoidais kovoja iki paskutinio.

“Ilgai grojantys”. Išradingi kūrėjai šių “meilės gausių” gaminių tepalą papildė anestezuojančiu komponentu, kuris atitolina meilės žaidimų finalą. Erekcijai įtakos jis neturi.

Ypač tvirti. Jie “storaodžiai”, todėl išlaiko pačius drąsiausius eksperimentus.

Ypač jautrūs. Labai ploni, bet stebėtinai tvirti.

Šviečiantys tamsoje. Į panašių prezervatyvų tepalą arba lateksą dėta fosforinės medžiagos.

Su dekoratyviniais papuošimais. Ežiukai, ančiasnapiai ir kiti gyvūnai ant gaminio galiuko kartais atrodo grėsmingai. Šie prezervatyvai dovanojami kaip suvenyrai.

Silikoniniai su anatominio padidinimo antgaliais. Ant penio galiuko uždedama kibersilikono tarpinė- medžiaga, kuri yra švelnesnė už odą. Iš viršaus fiksuojamas antgalis, kad geriau stimuliuotųsi taškas O jau paskui uždedamas prezervatyvas. Kadangi šie prezervatyvai laikomi daugkartiniais, gydytojai atkakliai rekomenduoja juos tepti miromistinu.

Londone išrasti kalbantys prezervatyvai. Išradingiems britams į prezervatyvus pavyko įmontuoti mikrodinamiką ir kartridžą su 20-čia replikų visiems gyvenimo atvejams. Šis stebuklingas prezervatyvas, iš išorės niekuo nesiskiriantis nuo paprasto, labai įdomiai įgarsina partnerio mintis. Kai pakyla kūno temperatūra, jis įtikinamai praneša: “Mažyte, su tavimi karšta, kaip pragare”.

O į padidėjusį drėgnumą reaguoja maždaug taip: “Dabar mūsų indai taps atviri vienas kitam”. Be to, jis perspėja apie nenumatytas aplinkybes. Frazės “Žmogus už borto” arba “Mes jį prarandame!” reiškia, kad prezervatyvas suplyšo.

Peru atsirado muzikiniai prezervatyvai. Meilės kupini melomanai į guminio gaminio apvalkalėlį įsigudrino įtaisyti miniatiūrinius prietaisus, kurie reaguoja į kūno judėjimo greitį. Prezervatyvai pradeda švilpauti arba Mocarto “Turkišką rondo”, arba Monti “Čardašą”, arba bet kurią pasirinktą muziką tuo momentu, kai meilės žaidimas artėja prie kulminacijos. Esmė ta, kad jos sustabdyti arba, priešingai, pratęsti negalima; melodija skamba lygiai 30 sekundžių. Būkite malonūs suspėti viską atlikti skirtu laiku…

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt