Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia net 8 būdus, kaip nutraukti nejaukią tylą.

1. „Žinai, vieną kartą man nutiko toks juokingas dalykas...“. Neleiskite, kad per pirmą pasimatymą bent akimirką vyrautų nejauki tyla. Jei taip nutinka, imkitės iniciatyvos ir papasakokite kokią nors linksmą istoriją iš savo gyvenimo. Jūsų pasakojimas neabejotinai praskaidrins atmosferą. Galiausiai galbūt ir jūsų antroji pusė turės jums ką papasakoti. Juk to ir susirinkote – geriau pažinti vienas kitą.

2. „Tu labai gražiai šypsaisi. Ar dar turi paslėptų talentų, apie kuriuos turėčiau žinoti?“ Tai puiki frazė, kurią galite panaudoti ne tik gelbėjantis nuo nejaukios tylos, bet ir norėdami pasakyti komplimentą savo antrajai pusei. Jei jis ar ji jums atsakys tuo pačiu, jau galite planuoti kitą jūsų romantišką susitikimą.

3. „Ar galiu tau kai ką prisipažinti?“ Būtent tai galite pasakyti tuomet , kai abu nutilsite ilgesniam laikui. Atskleiskite jai ar jam kokią nors kad ir nedidelę paslaptį. Pavyzdžiui, kad nekenčiate kinų virtuvės, tačiau jis (ar ji) jums taip patiko, kad neatsisakėte pakviesti vakarienės į kinų restoraną. Svarbu ne tik tai, kad tokiu būdu pasakote jam (jai) komplimentą, kuris tikrai pralauš ledus, bet ir tai, kad atskleidėte jam (jai) paslaptį. Patikėkite, net ir nedidelės paslaptys suartina!

4. „Ar tu matei tą juokingą video, kuris dabar plinta internete?“ Jei jau aptarėte vienas kito pomėgius ir svarbiausius faktus, linksmos aktualijos, apie kurias pastaruoju metu kalba visi draugai ir pažįstami, yra viena iš temų, kurios bent kelioms minutėms padės išvengti nejaukios tylos. Patikėkite, geriau kalbėti bendromis temomis nei visai nekalbėti.

5. „Papasakok apie blogiausią pasimatymą savo gyvenime“. Tokiu būdu ne tik pratęsite pokalbį, bet ir sužinosite, kaip geriau nesielgti, jei su šia mergina ar vaikinu norėtumėte nueiti į dar bent vieną pasimatymą. Žinoma, pridurkite, kad tikitės, jog šis pasimatymas tikrai nebus toks, kuris būtų vertas blogiausio pasimatymo etiketės.

6. Išduok slaptą savo silpnybę. Gal valgyti saldumynus? O gal vakarais padrybsoti prie televizoriaus? Visi turime slaptų silpnybių, kurių galbūt net norėtume atsisakyti ar bent jau apie jas nutylėti. Kad jūsų antrajai pusei būtų paprasčiau prisipažinti, kokių jis ar ji turi silpnybių, papasakokite apie savąsias. Kas žino, gal rasite kai ką bendro.

7. Apibūdink save 5 veidukais. Akimirką, kai vyrauja nejauki tyla, jūsų pasimatymo draugas ar draugė gali imti žvilgčioti į telefoną. Jums tikriausiai bus nejauku, kad dėmesys nukreiptas ne į jus, o į telefoną. Tačiau pakeisti situaciją galite labai paprastai – paprašykite, kad jūsų antroji pusė išrinktų 5 veidukus trumpųjų žinučių rašymo laukelyje, kurie geriausiai jį ar ją apibūdina. Šis paprastas prašymas gali virsti puikia pramoga jums abiem!

8. „Gal eikime kur nors kitur?“ Kartais per pirmą pasimatymą pakeisti aplinką gali išeiti į naudą abiem. Jei jums nuobodu prie kavos puodelio, gal išbandykite ką nors kitą. Pavyzdžiui, nueikite pažaisti biliardo ar pasivažinėti dviračiais. Gal veikiant ką nors aktyvesnio reikalai pasisuks kur kas geresne linkme ir atrasite daug bendro.