Psichologas Normanas R.Brownas iš Mičigano universiteto atliko kelis tyrimus dėl ankstesnių tyrimų pagrįstumo. Paskutinis jų buvo atliktas internete, kai buvo apklausti 2065 heteroseksualai, vidutiniškai keturiasdešimties metų amžiaus.

Moterys teigė vidutiniškai per gyvenimą turėjusios 8,6 partnerius, vyrai – 31,9.

Brownas ir jo kolegos vėliau paprašė apklaustųjų įvertinti savo atsakymų teisingumą. Maždaug 5 proc.  vyrų ir moterų, pasakė, jog melavo. Be to, daugiau nei dešimt procentų sakė žinoję, kad jų atsakymas nėra tikslus.

„Jie atsakė, o po kelių minučių prisipažino, kad melavo“, - sakė Brownas.

Tačiau prieštaringumai tuo nesibaigia. Moterys ir vyrai naudoja skirtingus metodus buvusiems partneriams skaičiuoti.

Moterų skaičiavimo metodas leidžia joms sumažinti skaičių. „Jos paprastai sako „Aš tiesiog žinau“, o kai paprašai paaiškinti, kaip jos žino, jos sako: „Na, buvo Johnas, Tomas, t.t.“

„Vyrai tuo tarpu naudoja apytikrio skaičiavimo metodą, o tai leidžia jiems padidinti skaičių“, - sako Brownas. Vėlgi neaišku – galbūt ir šis Browno tyrimas klaidingas.

Kitas jo tyrimas bus atliktas telefonu, siekiant išsiaiškinti, ar žmonės meluoja telefonu lygiai tiek pat, ar tik internetas lemia tokį elgesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)