Remiantis 2015 m. atlikta apklausa, beveik viena iš keturių porų miega skirtinguose miegamuosiuose ar lovose. 2013 m. Toronto Ryerson universiteto mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad tokių porų yra net 30-40 proc., rašo „The Huffington Post“. Paklausėme santykių terapeutų, ar miegojimas atskirose lovose gali pakenkti porų santykiams.

Apie ką derėtų pagalvoti miegant atskirose lovose

„Svarbu turėti omenyje, kad visi turime skirtingų įpročių, todėl idealios miegojimo sąlygos skirtingose porose gali labai skirtis“, - įsitikinusi psichologė iš Niujorko Amanda Zayde.

Jos teigimu, miegojimas skirtingose lovose gali būti naudingas, kai vienas iš partnerių garsiai knarkia. Tokio pobūdžio problemos miegant vienoje lovoje gali kelti nemalonius pojūčius ir nepasitenkinimą.

„Miegojimas skirtingose lovose – praktinis sprendimas, kurio pagrindinis tikslas yra geras abiejų partnerių miegas naktį“, - patikino A. Zayde.

Visi puikiai žinome, kad miegas turi poveikio mūsų nuotaikai, o kai jo trūksta, pradedame niurzgėti, daromės nekantrūs, tampa sudėtinga suvaldyti emocijas.

„Kokybiškas miegas gerina nuotaiką ir santykius su partneriu“, - teigė A. Zayde. Be to, anot psichologės, žmonės įpratę turėti asmeninę erdvę ir toli gražu ne visada būna pasirengę jos atsisakyti vos pradėjus santykius.

Neigiami miegojimo skirtinguose kambariuose aspektai

Seksologė ir psichologijos profesorė iš Kolumbijos universiteto Laurel Steinberg primena, kad miegant atskiruose kambariuose praleidžiamas vakarinis spontaniškas seksas. „Nepriklausomai nuo to, koks didelis jo penis, iš kito kambario vis tiek nepasieksi“, - teigė L. Steinberg.

Be to, seksas – dar ne viskas. „Vien tik demonstruojama šiluma be sekso skatina smegenis gaminti stresą mažinantį oksitociną“, - neabejodama tikino L. Steinberg. Ji linkusi pabrėžti, kad būvimas toje pačioje lovoje skatina pokalbius ankstyvais rytais. Juk tai puikus laikas porai stiprinti ryšius.

Kadangi būnant vienoje lovoje dalinamasi viena erdve, susipykti būna kur kas sunkiau. „Galiausiai miegant skirtingose lovose pasiilgstama vienas kito, todėl kitą dieną labiau trokštama bendravimo, o tai dar vienas pliusas“, - vis dėlto buvo linkusi pripažinti L. Steinberg.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3456)