„Mes abu jautėme, kad kartu esame iš inercijos, esame užstrigę ir nesugebame atrasti jokių naujų dalykų sekso srityje.“

„Niekas neabejoja, kad sekso problemos gali būti paskutinis lašas nenusisekusios santuokos taurėje, – sako seksologė ir psichologė iš Bostono Aline Zoldbrod. – Iš savo kaip seksologės ir psichologės praktikos galiu paliudyti, kad iš visų dalykų seksas labiausiai gali pažeisti įgimtą žmogaus savivertę ir sukelti gėdos jausmą.“

Pateikiame šešių vyrų ir moterų išpažintis apie tai, kaip sekso problemos sužlugdė jų santuokas.

„Mes niekada nebandėm nieko naujo“

Susipažinau su tada dar būsima, o dabar jau buvusia žmona kai man buvo 17 metų, ji buvo mano pirmoji seksualinė partnerė. Kai susituokėme, manau, mes abu pajutome, kad esame užstrigę ir nebesugebame atrasti nieko naujo sekso srityje. Galėjome labiau pasistengti, būti atviresni vienas su kitu, bet po vaiko gimimo ir vėliau po persileidimo seksas nebebuvo malonumas. Dabar geriau sutariame kaip draugai ir bendro vaiko tėvai“, – Lucas, 31 m.

„Jis man buvo neištikimas“

„Mano ir mano sužadėtinio seksualiniai poreikiai nesutapo, ir jis buvo man neištikimas. Galiausiai jis nusprendė, kad nenori monogaminės santuokos, tad aš jį palikau“, – Claire, 32 m.

„Mes niekada nesimylėjome“

„Tiesa ta, kad aš su savo dabar jau buvusiu vyru per pusantrų metų santuokos mylėjausi iš viso tik tris kartus. Tai viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl aš nutraukiau santuoką. Giliai viduje jaučiau, kad taip nėra gerai, o jis neparodė didelio noro mudviem kartu kažkaip spręsti šią problemą (ieškoti medicininių, emocinių ir kt. priežasčių). Aš supratau, kad esu verta būti su žmogumi, šalia kurio jaučiuosi geidžiama“, – Donora, 33.

„Jis naudojosi prostitučių paslaugomis“

Mano buvęs vyras buvo nuostabus meilužis, su niekuo nesu jautusi tokio seksualinio pasitenkinimo, kokį visą laiką jausdavau su juo. Bet paaiškėjo, kad jis taip ištobulėjo gan dažnai lankydamasis pas prostitutes. Kai tai sužinojau, mes daugiau nebesimylėjome“, – Crystal, 51.

„Ji per rimtai žiūrėjo į seksą“

Mano buvusi žmona seksą vertino pernelyg rimtai. Ji tarsi turėjo specifinį sekso scenarijų ir reikalavo, kad ir aš juo vadovaučiausi. Seksas ilgainiui man tapo kaip koks darbas. Net jei seksą inicijuodavo, ji vis vien tikėjosi, kad visa kita darysiu aš. Galiausiai tai virto varginančia pareiga, o ne malonumu“, – Jamesas, 34 m.

„Aš neįsiklausiau į jos poreikius“

Santuokoje su savo pirmąja žmona neatsižvelgiau į moterų ir vyrų skirtumus lovoje. Siekiau greito pasitenkinimo, o mano buvusiai žmonai reikėjo ilgesnės preliudijos, daugiau intymumo. Buvau toks neišmanėlis, kad nereaguodavau į jos prašymus viską daryti lėčiau, skirti jai daugiau laiko“, – Lou, 51 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)