Kiekvienas iš mūsų galime susitvarkyti tarpusavio santykius. Mums tik reikia sužinoti, kaip tai padaryti.

Kas beatsitiktų, skausmo ir sumaišties galima patirti gerokai mažiau, susigrąžinti proto ramybę ir gyventi toliau. Nepamirškite, kad santykių sutvarkymo pagrindas esate jūs pats. Kaip jūs bendraujate su kitu žmogumi, taip ir kitas žmogus bendraus su jumis. Tai, kaip jūs bendraujate vienas su kitu, apibrėžia, ar jūsų santykiai bus skausmingi, ar palaikantys. Kai jūs nustatote savo vaidmenį konfliktuose, galite kažką keisti.

Deja, mes retai pastebime, kad turime įtakos tam, kas vyksta. Viskas, ką mes matome, yra tai, kaip kitas žmogus su mumis elgiasi. Tada mes taip pat elgiamės su juo. Jei gauname meilę ir supratimą, mes duosime taip pat meilę ir supratimą. Jei gauname kritiką ir apmaudą, mes irgi duosime kritiką ir apmaudą. Mes elgiamės su kitu žmogumi taip, kaip tas žmogus elgiasi su mumis. Problema yra tame, kad kitas žmogus daro lygiai tą patį. Jis elgiasi su jumis taip, kaip jūs elgiatės su juo.

Kai bendraujate su kitais remdamiesi tuo, kaip jie elgiasi su jumis, sunku pasakyti, kas gali atsitikti. Tai lyg plaukimas laivu be vairininko. Kai niekas nėra atsakingas už laivą, kelionė gali baigtis tarp uolų. Dažniausiai tai tik laiko klausimas, kol kuris nors iš jūsų susierzina. Tada tas asmuo pastato apsauginę sieną ir priešinasi arba puola, arba atsitraukia. Kitas asmuo taip pat susierzina ir daro tą patį. Tada pirmasis dar labiau suirzta ir jo reakcija į kitą asmenį dar labiau sustiprėja.

To nežinodami, jūs sukuriate pasipriešinimo, puolimo ir atsitraukimo vienas nuo kito ciklą. Šitas konfliktų ciklas tęsiasi vis toliau ir toliau, ir nė vienas neatkreipia dėmesio į savo vaidmenį šioje problemoje. Nustatomos skirtingos pusės ir problemos tampa kažkuo, dėl ko reikia kovoti, o ne tuo, ką reikėtų spręsti. Apsauginės sienos stiprėja ir didėja atstumas. Meilės patirtis greitai išblanksta.

Mes skaudiname vieni kitus vėl ir vėl, jausdamiesi turį teisę taip elgtis. Padaroma didelė žala, kuri yra visai nereikalinga. Šiam konfliktų ciklui sukurti ir palaikyti reikia dviejų pusių. Bet užtenka tik vienos jam užbaigti. Jei norite sutvarkyti savo santykius ir išsilaisvinti iš kančių, jūs turite užbaigti šį ciklą. Kad tai padarytumėte, jūs turite bendrauti tokiu būdu, kuris ant ugnies užpila vandens, o ne dar daugiau degalų.

Jūs turite skirti dėmesį savo santykių tvarkymui, nebūtinai kaip vyro ir žmonos, bet tiesiog kaip dviejų žmonių tarpusavio santykių. Iki kokio laipsnio jūs tai sugebate padaryti, tiek jūs gaunate paramos vietoj pasipiktinimo. Problemos greitai išsprendžiamos. Jūs tampate laisvi viduje ir galite gyventi toliau.

Tai, kaip elgiatės šiandien, apibrėžia, kokie bus jūsų santykiai rytoj. Ar jūsų santykiai skausmingi, ar palaikantys, priklauso nuo jūsų pačių. Pasirinkimas yra tik jūsų. Jei norite užbaigti konfliktų ciklą ir sutvarkyti tarpusavio santykius, įdėmiai perskaitykite šias dalis:

Išmokite paleisti ir plaukti pasroviui su gyvenimu.
Išgydykite savo skausmą.
Atraskite ir išgydykite vidines savo gyvenimo problemas.
Prisiimkite pilną 100% atsakomybę už meilę.
Išsilaisvinkite iš kaltės ir apmaudo.
Užbaikite konfliktų ciklą.
Išmokite išvengti ginčų.
Spręskite nesutarimus be konfliktų.

Tęskite savo gyvenimą. Dabar, kai išsiskyrėte, nuspręskite, ką ketinate daryti toliau?
Kad užbaigtumėte konfliktų ciklą ir sutvarkytumėte savo santykius, iš esmės turėtumėte žengti du žingsnius:

1. Atrasti ir išspręsti vidinius dalykus, kurie sukelia skausmą, skatina konfliktus ir užsispyrimą.

2. Pamiršti bet kokį susierzinimą, apmaudą, kaltinimus ar užsispyrimą, kurį jūs jaučiate kitam asmeniui.

Kai tik taip padarysite, viskas turėtų pasikeisti. Kai nebus baimės ir susierzinimo, jūs matysite situaciją visiškai kitaip. Matysite, ką reikia daryti ir galėsite bendrauti daug efektyviau. Kai užbaigsite konfliktus ir atgaivinsite žmogiškumą, visa kita susitvarkys savaime. Arba jūs liksite kartu, arba išsiskirsite kaip draugai ir visuomet paremsite vienas kitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją