Jeigu norite ilgalaikio partnerio, reikia ieškoti žmogaus, kuriam būdingas ilgalaikis pasišventimas ir kantrybė įvairiose gyvenimo sferose, ne vien romantiniuose santykiuose. Mūsų momentinio pasitenkinimo kultūroje nieko nestebina, kad maždaug pusė santuokų baigiasi skyrybomis.

Naujausių tyrimų duomenimis, aistra ir ryžtas siekti ilgalaikių tikslų yra galingas pranašas, ar žmogus pajėgus įveikti sunkius etapus. Tai, ką kai kurie mokslininkai vadina „būdo tvirtumo efektu“, yra svarbus kintamasis santuokos išsaugojime. Kitaip tariant, tie, kurie demonstruoja tvirtą būdą, turi daugiau galimybių pasiekti sėkmę santuokoje bei kitose gyvenimo sferose.

Jeigu nusivylimą, abejones ir sumišimą žmogus supranta ne kaip ženklą viską užbaigti, o kaip natūralias mokymosi proceso fazes, labiau tikėtina, kad jis išliks lojalus savo tikslams.

Tvirtesnio būdo žmonės dažniau linkę problemas priimti kaip iššūkius, dėl to nejaučia nusivylimo ir streso. Jie labiau linkę aktyviai ieškoti sprendimo.

Įdomu ir tai, kad gebėjimas įveikti sunkius laikotarpius atsiperka. Tai įrodė „Marriage Foundation“ atliktas tyrimas. Jis atskleidė, kad septyni iš dešimties nepatenkintų tėvų, kuriems pavyksta likti kartu, po krizės dešimtmetį jaučiasi laimingi. 27 procentai jų prisipažįsta esantys „labai laimingi“. Taigi, likti kartu sunkiais laikais apsimoka.

Tad jeigu svarstote, ar jūsų vaikinas gali tapti patikimu ir ilgalaikiu sutuoktiniu, vertėtų pažvelgti į jo praeitį ir pasižiūrėti, ar jis sugeba išlikti atsidavęs savo ilgalaikiams tikslams, o gal priešingai – nuolat linkęs viską mesti. Tai jums leis suprasti, ar jis turi tai, kas būtina norint įveikti sudėtingą laikotarpį.

Niekada negalime būti tikri dėl to, kaip pasisuks gyvenimas ir kiek tai pakeis jus ir jūsų partnerį. Tačiau bėgant metams vis labiau ima slėgti atsakomybės našta, kiekviena diena pradeda atrodyti tokia pati, todėl stiprus ir ištvermingas vyras šalia bei pačios moters būdo tvirtumas bus labai svarbūs veiksniai siekiant išsaugoti santuoką.

Ir nors ateities nuspėti negalime, tačiau žmogaus asmenybė gali daug ką pasakyti. Jeigu abu atsidavę ir aistringi žmonės, sugebantys įveikti sunkius laikotarpius ir siekti ilgalaikių tikslų, labai tikėtina, kad ilgai ir laimingai gyvensite kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)