Neseniai atliktas Kanados mokslininkų tyrimas parodė, kad neįprastos fantazijos pasitaiko ganėtinai retai. Tyrėjams vadovavo psichologas Christianas Joyalas, o tyrimo rezultatai pristatomi 2015 metų vasario leidinio „The Journal of Sexual Medicine“ numeryje.

Norėdamas išsiaiškinti, apie ką svajoja žmonės, Ch. Joyalas kartu su kolegomis atliko ilgalaikę internetinę apklausą, kurioje dalyvavo 1516 žmonių. Tyrimo dalyviams buvo pateiktas 55 seksualinių fantazijų sąrašas, kiekvieną jų reikėjo įvertinti skalėje nuo vieno („visiškai nejaudina“) iki septynių („labai stipriai jaudina“). Be pasiūlytų variantų tyrimo dalyviai galėjo pasidalyti savomis (šia galimybe pasidalijo 372 žmonės).

Paaiškėjo, kad vyrams ir moterims būdingos trys fantazijos (jas pažymėjo daugiau kaip 80 procentų tyrimo dalyvių):

1. Seksas ir stiprios emocijos
2. Seksas ypatingoje atmosferoje
3. Seksas romantiškoje vietoje

Be to, buvo nustatytos dar dvi fantazijos, kurios jaudina išskirtinai tik vyrus: oralinis seksas ir seksas su dviem moterimis. Du procentai apklaustųjų prisipažino norintys santykių su nepilnametėmis ar gyvūnais. Ir tik devynios fantazijos buvo pripažintos visiškai neįprastomis (į šią kategoriją pateko, pavyzdžiui, svajonė nusišlapinti ant savo partnerio).

Fantazijos skrydis

Visi tie, kurie svajoja būti surišti ar nori surišti partnerį, gali miegoti ramiai. Dominavimas ir paklusimas pateko tarp pačių populiariausių fantazijų. Tyrimo autoriai pastebėjo, kad moterys dažniau nei vyrai nori paklūsti, o vyrai dažniau nei moterys nori dominuoti.

„Apie tokius santykius svajoja 64 procentai apklaustų moterų, 52 procentai neprieštarautų surišamos, o 36 procentai susijaudina nuo pliaukštelėjimų. Trečdalis moterų fantazuoja apie priverstinį seksą“, – reziumuoja tyrimo autoriai. Pusė apklaustų vyrų taip pat prisipažino, kad trokšta paklusti ir nori, kad partnerės juos surištų.

Tyrimas leido mokslininkams ne tik gauti unikalią statistiką, bet ir padaryti svarbią išvadą. „Maždaug pusė moterų, fantazuojančių apie paklusimą, nurodė nenorinčios, kad jų fantazijos realizuotųsi“, – rašoma tyrimo ataskaitoje. Kitaip tariant, kokių nors fantazijų buvimas nebūtinai reiškia, kad mes esame pasirengę jų įgyvendinimui.

Šią išvadą patvirtina ir kiti faktai. Vyrų ir moterų, fantazuojančių apie homoseksualų ryšį, procentas stipriai viršijo procentą tiriamųjų, kurie nurodė esą biseksualūs ar homoseksualios orientacijos.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (358)