11

„Partnerystės grožis slypi nuoširdume ir sąmoningume. Kai tampame sąmoningais, atsiranda daugiau meilės. Tai – dovana porai. Meilės slėpti negalima, privalome ją išreikšti. Partnerius turi sieti gilus ryšys, kuris jų gyvenimą pripildo palaimos ir meilės. Santykiai su artimu žmogumi mums padeda geriau suvokti realybę, mes tampame jautresni, geriau suprantame pasaulį, kuriame gyvename. Tai, savo ruožtu, į mūsų gyvenimą įneša daugiau laimės ir sėkmės“, – pranešime spaudai pasakoja sąmoningų santykių mokytoja A. Koopmans.

Anasuyos teigimu, kiekvienuose santykiuose žmogus intensyviai mokosi pažinti kitą, ir per kitą pažinti save, mat, kitas žmogus yra tavo veidrodis. Toliau svarbu išsiaiškinti, kaip abiem pusėms ne kovoti, o palaikyti viena kitą ir tuo būdu tapti kaip vienas, o ne priešingybėmis.

Ištikimybė – bazinė sąlyga harmoningiems santykiams

Vis dėlto, pasak jos, kiekvienam ne paslaptis, ne visada pavyksta išlaikyti harmoningus ir sklandžius poros santykius. Poros dažnai susiduria su iššūkiais. Saugant partnerystę, pasakoja mokytoja, vienas svarbiausių dalykų – ištikimybė.

„Pasitikėkite vienas kitu ir būkite vienas kitam atsidavę. Jei bent vienas poroje yra neištikimas, tai ima kenkti santykiams. Neištikimybė sukuria santykius griaunančią paslaptį“, – sako A. Koopmans.

Atlaidumas kuria meilę

Olandė taip pat rekomenduoja poroms būti atviroms, vienas kitą išklausyti, kartu leisti laiką. Pasak jos, svarbu būti atlaidiems bei priimti kitą žmogų tokį, koks jis yra, duoti jam erdvės ieškant savęs. Neverta bandyti paversti savo partnerio idealiu pagal savo įsivaizdavimą ar tiesiog stengtis jį pakeisti.

„Jei manote, kad iš jūsų per daug reikalaujama, iš pradžių pasiguoskite draugui, o paskui, šiek tiek nurimę pasiguoskite ir partneriui, tačiau jokiu būdu nebandykite piktžodžiauti ar liežuvauti“, – pataria sąmoningų santykių mokytoja.

Verta partnerį priimti besąlygiškai

„Mano santuoka yra puiki. Aš taip pat matau vis daugiau ir daugiau žmonių, kurie patenkinti savo partneryste. Tačiau partnerystė yra labai pavojinga. Gyvenant poroje, labai lengva sustabarėti ir iškristi iš nuolat kintančio santykio dinamikos. Verta nuolat jaustis dėkingais už tai, ką turite. Nuolat priimant partnerį tokį, koks jis yra besikeisdamas, bei leisti sau jausti buvimo su juo laimę, tuomet jūsų antra pusė jausis priimta. Neviltis ateina ten, kur nėra pasikeitimų“, – teigia moteris.

Pateikiame A. Koopmans taisykles, kaip kurti vaisingus santykius ir padėti meilei augti:

1. Svarbiausia yra ištikimybė. Visiškai pasitikėkite vienas kitu ir atsiduokite vienas kitam. Jeigu vienas iš poros yra neištikimas, nelojalus, šiuose santykiuose glūdi problema, kurią reikės išspręsti. Seksualinė neištikimybė esant santykiuose su partneriu, sukuria paslaptį.

2. Jeigu duodate, dovanokite save visa širdimi. Kitas priims jus visą ir atiduos atitinkamai. Jeigu jūs savo partnerį laikysite karaliumi, jis su jumis elgsis kaip su karaliene.

3. Niekada neverskite kito kažko daryti ar kažkuo būti! Duokite, ko jūs labai laukiate be jokių lūkesčių. Energetiškai tokiu būdu jūs padarote vietos priimti. Jūsų partneris gali tapti tokiu laimingu ir pasisemti tiek įkvėpimo, kad jums tai grįš, tik jo asmeniniu būdu.

4. Santykiuose būtina disciplina ir atsidavimas! Turėkite bent vieną bendrą interesą: vaiką, hobį, sportą, bendrą misiją.

5. Visada gerbkite žmones, kurie yra brangūs jūsų partneriui. Atstūmimas to, ką jis myli ar kas jam rūpi, yra dalies jo atstūmimas.

6. Būkite nuoširdi, tikra ir atvira. Klausymasis yra ypač svarbus jums ir kitam. Kokia atvira esate? Už jūsų „bet“ slypi tai, ką iš tikrųjų jaučiate! Be „bet“ jūs tikrai girdite kitą žmogų. Leiskite laiką kartu!

7. Būkite atlaidi partneriui, kad jis galėtų lengvai sau leisti save ugdyti. Nebandykite jo pakeisti pagal savo idealą. Atleiskite, paleiskite, džiaukitės. Kai patirsite per daug iššūkių, pasidalinkite apie savo išgyvenimus be žodžio „tu“ ir paprašykite palaikymo. Galbūt su gera drauge iš pradžių, o po to – partneriu. Neliežuvaukite!

8. Susierzinimas, kurį tik pradedate jausti bei buvimas susierzinusiu skiriasi. Buvimas susierzinusiu jus padaro nenuoširdžiu žmogumi. Tai jūsų atsakomybė bei prašosi atleidimo. Jeigu jūs turite atleisti:

- Atleiskite viską kiekvienam! Ko gero, bus lengviau tai padaryti, jeigu įžvelgsite kitų skausmą, kuris yra didesnis už jūsų.

- Tarnaukite kitam nelaukdamos grąžos ir būkite dėkingos už kiekvieną dalyką, kurį gaunate.

- Jeigu tai nepadeda, susiraskite tarpininką ir pažadėkite vienas kitam be išlygų priimti tarpininkavimo rezultatą.

- Galų gale, būkite kuklios ir užgesinkite konfliktą savo meile.

- Būkite dėkingos už tai, ką turite ir gaunate, bei jūsų širdis atsigaus.

- Nežiūrėkite į praeitį, nes taip ją aktyvuosite, geriausia dar laukia ateityje!

Partnerystės menas slypi sąmoningumo siekime žaismingai būnant kartu. Jūs negalite sučiupti ar išlaikyti meilės, ji neturi nei pradžios, nei pabaigos. Santykiai su partneriu – milžiniškas iššūkis meilei. Kitas jūsų žingsnis į buvimą kartu visada dar labiau jus atveria meilei.

Apie Anasuyą Koopmans:

Anasuya Koopmans – Europoje žymi sąmoningų santykių bei moteriškumo mokytoja iš Olandijos. Ji dėsto šias rutinas jau daugiau nei 10 metų seminaruose Europoje. Praėjusią savaitę Olandijoje buvo išleista autobiografinė A. Koopmans knyga „Kelionė su dievais“. Spalio 20-25 A. Koopmans atvyks į Lietuvą bei ves seminarą moteriškumo tema „Autentiška moteris“.

11
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (594)