1. Kalbėtis. Nėra geresnio būdo pažinti žmogų nei tiesiai šviesiai jo paklausti, kas jam patinka, o kas ne. Jeigu tokias kalbas užmegzti nejauku, naujo partnerio pomėgius galima pažinti ir kitais būdais. Pavyzdžiui, kartu pažiūrėti erotinį filmą ar laidą apie seksą, padiskutuoti apie neseniai skaitytą straipsnį, gvildenantį intymių santykių klausimus. Juk tai puiki proga ne tik išsakyti savo nuomonę, bet ir išgirsti, ką mano partneris.

2. Atsipalaiduoti. Jeigu būsite įsitempę lyg laikydami svarbiausią egzaminą gyvenime, vargu, ar seksas su nauju partneriu suteiks bent šiek tiek malonumo. Norėdami tapti dar artimesniais, prieš intymius žaidimus galite jaukiai pavakarieniauti, pasilepinti bendra vonia, padaryti vienas kitam masažą ar pan. Tai leis užmiršti jaudulį ir viskas klostysis savaime.

3. Viskas bus kitaip. Jeigu manote, kad galėsite sėkmingai naudoti žinomus triukus ir jie sujaudins partnerį taip pat kaip ir buvusį meilužį, klystate. Visi esame skirtingi ir mėgstame skirtingus dalykus. Todėl neverta lyginti naujo mylimojo su buvusiuoju. Geriausia nusiteikti, kad mokotės visko iš naujo ir mintyse piešiate partnerio erogeninių zonų žemėlapį.

4. Apsisaugojimo priemonės. Turintys seksualinės patirties žino, kokia kontracepcijos priemonė yra priimtiniausia. Tačiau šį dalyką teks apsvarstyti iš naujo, nes nesate tikri, ar tas pat priimtina ir naujam partneriui. Kol tai nuspręsite, geriausia naudoti – prezervatyvą, nes jis apsaugo nuo lytiškai plintančių ligų! Tikriausiai naujojo partnerio nepažįstate taip gerai, jog būtumėte visiškai tikri, kad jis jums nepadovanos „malonios staigmenos“.

5. Nesidrovėti. Rekomenduojama nepasiduoti emocijoms. Per pirmuosius lytinius santykius su nauju partneriu patartina nesidrovint sakyti arba rodyti, kas jums patinka, o kas nepriimtina. Tokiu būdu padėsite partneriui greičiau save pažinti ir patirsite didesnį malonumą.

6. Nevaidinti. Blogiausia, ką galite padaryti per pirmuosius seksualinius santykius su nauju partneriu – vaidinti orgazmą. Nevalia pamiršti, kad mylitės ne su patirties neturinčiu naujokėliu, nesugebančiu atskirti, kas tikra, o kas ne. Vaidyba tik įžeis partnerį, nes jis manys, kad nesate jam pakankamai atviri, nepasitikite juo. Tačiau jei esate tokie puikūs aktoriai, kad partneris neįtaria klastos, galite sau išsikasti duobę. Jis manys, kad išbandyta sekso technika jus patenkina ir ją naudos vėl ir vėl...

7. Neskubėti. Slaptoje spintelėje turite daug sekso žaisliukų? Nederėtų skubėti su jais supažindinti naujo partnerio. Taip pat nereikėtų mėginti sudėtingų pozų ar rinktis labai neįprastų vietų. Pakankamas iššūkis jau vien pažinti naują kūną, visas kitas linksmybes geriau palikti ateičiai.

8. Pokštauti. Tikėtina, kad iš pradžių patirsite įvairių nesusipratimų, pavyzdžiui, norėdami pasibučiuoti susidaušite kaktomis. Neverta dėl to raudonuoti. Verčiau smagiai pasijuokti iš visų nesėkmių. Tai padės šiek tiek atsipalaiduoti ir emociškai suartėti.

9. Pamiršti trūkumus. Celiulitas, pernelyg išblyškusi oda, spuogas viduryje kaktos, per didelis pilvas, per maža krūtinė... Stop! Visa tai pastebite tik jūs. Partneris dėl savo išvaizdos jaudinasi ne ką mažiau. Jeigu ryžotės kartu atsidurti vienoje lovoje, tai esate vienas kitam patrauklūs ir maži trūkumai tikrai negąsdina. Be to, niekas neverčia mylėtis esant ryškiai šviesai, primenančiai operacinį stalą. Jauki prietema leis pasijausti kur kas ramiau ir galėsite pasiduoti aistrai.

10. Nekaltinti ir nenusiminti. Kad ir kaip stengėtės, viskas buvo ne taip, kaip norėtųsi? Neverta nusiminti, kaltinti partnerio ar savęs. Pirmas blynas neretai būna prisvilęs. Reikia laiko susipažinti ir prisiderinti vienas prie kito. Laikui bėgant viskas darosi vis geriau. Todėl neskubėkite daryti išvadų!