Turbūt daugelis jaunų žmonių yra tai patyrę – susipažįsti su visiškai nežinomu asmeniu internete, persimeti keliomis žinutėmis ir štai, tu jau pasimatyme! Mūsų tėvų ir senelių kartos vargu ar žino, kas yra aklo pasimatymo su nepažįstamuoju jaudulys – anksčiau visi susipažindavo kaimynų, draugų ar giminaičių pagalba ir sėkmingai sukurdavo šeimas.

Skamba nuobodžiai? Pasiilgote jaudulio prieš susitikimą su nauju nepažįstamuoju? Greičiau pasakysite TAIP naujam pasimatymui su nepažįstamuoju nei TAIP antram pasimatymui? Jei į visus šiuos klausimas atsakėte teigiamai, gali būti, kad esate priklausomas (-a) nuo... pasimatymų, sakoma atsiųstame pranešime spaudai.

Pasak neseniai atliktos draugas.lt apklausos, 2 iš 7 vienišių prisipažįsta, kad jiems labiau patinka procesas prieš pasimatymą - naujos merginos / vaikino ieškojimas, pokalbio užmezgimas ir ruošimasis susitikimui – nei pats pasimatymas.

Apklausa parodė, kad vyrai yra labiau priklausomi nuo pasiruošimo pasimatymui nei moterys – 20% apklaustų vaikinų teigia, kad jiems tai labai patinka, o moterys, šiuo atveju, buvo kiek vangesnės – tik 9% apklaustųjų pritarė, kad procesas daug įdomesnis nei pats pasimatymas.

Į klausimą, ar su tuo pačiu žmogumi eitų į antrą pasimatymą, nors pirmas pasimatymas nepaliko didelio įspūdžio, vos 5 % vyrų ir 11 % moterų pasakė, kad eitų ir 36 % moterų ir 41 % vyrų mieliau sutiktų eiti į kitą aklą pasimatymą.

Ką tai reiškia? Tiek vyrai, tiek ir moterys mieliau renkasi naujas pažintis ir neskuba geriau pažinti vienas kito. O gal be reikalo? Gal antro pasimatymo metu kaip tik jausitės labiau atsipalaidavę ir patirsite daugiau malonumo. Suteikite antrą šansą ir susikoncentruokite ties keliais žmonėmis, taip pabandydami juos pažinti geriau.

Panašios nuomonės laikosi ir santykių ekspertai, sakydami, kad pirmas pasimatymas visada būna apgaulingas, todėl vertėtų apsvarstyti galimybę susitikti antrąkart. Ypač tai galioja merginoms: jei pasimatymas jums ne itin patiko, bet vaikinas jums siūlo susitikti dar kartą, vertėtų tai priimti kaip ženklą.

Kodėl? Pasirodo, kad net 75 % moterų prisipažino, kad tekėjo už vyro, kuris nebuvo jų svajonių vaikinas. Vadinasi, žmogus, kuris iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti visai neįdomus arba ne jūsų skonio, gali būti jūsų potencialia antra puse ar teisėtu sutuoktiniu.

Taigi, jeigu pastaruoju metu dažnai vaikštote į pasimatymus su nepažįstamais, pabandykite juos geriau pažinti. Vargu, ar per pirmą pasimatymą jūs tinkamai pažinote žmogų, su kuriuo pirmąkart susitikote. Galbūt antro ar trečio pasimatymo metu jūs pajusite, kad šalia sėdi jūsų būsima antroji pusė?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)