Maža to, anot gydytojo Jimo Pfauso, tokia situacija yra ganėtinai natūrali ir būdinga smegenų veiklai. „Kai žmogų apima euforija, smegenys suplaka į vieną krūvą dalykus, primenančius jums kitus dalykus, nes tą akimirką būnate apimti būsenos, kuri jus buvo apėmusi anksčiau“, - aiškina jis.

Kalbant dar tiksliau, tenka pripažinti, kad tokia situacija yra tiesiog neišvengiama, nes žmogus sueities metu neišvengiamai pasineria į prisiminimus apie ankstesnes seksualines patirtis, rašo „The Independent“.

Be jokios abejonės, žmogus jaučiasi labai įsižeidęs, kai būdamas itin pažeidžiamas ir jautrus jis išgirsta partnerio tarimą buvusiosios ar buvusiojo vardą. Vis tik J. Pfausas tokią iš pirmo žvilgsnio nemalonią situaciją linkęs vertinti teigiamai.

„Įsivaizduokime, kad žmogus praeityje yra turėjęs labai ypatingą partnerį, kuris jį priversdavo jaustis išskirtinai. Šias teigiamas seksualinio pobūdžio emocijas, orgazmų kokybę ir artumo pojūtį jo smegenys linkusios sieti su tuo asmeniu, jo ar jos vardu“, - toliau aiškino specialistas.

Taigi kai žmogus per klaidą apimtas stiprių emocijų ištaria neteisingą vardą, tai reiškia, kad artumas, kurį pajautė būdamas su jumis, priminė jam ankstesnes intymumo akimirkas. Šis paaiškinimas kuo puikiausiai tinkamas suvokti, kodėl mylimąjį būname linkę per klaidą pavadinti buvusio mylimojo ar mylimosios, o ne šeimos nario ar draugo vardu.

Daugybė žmonių tikina paprasčiausiai nustojantys mąstyti mylėdamiesi, o ypač dažnai taip jaučiasi moterys. „Orgazmą patiriančios moterys neturi jokių emocinių jausmų“, - patikino Gertas Holstege‘as iš Groningeno universiteto Nyderlanduose.

Taigi dabar jau kur kas logiškiau skamba kažin ar ką džiuginanti tiesa apie dažnai itin erotiškoje aplinkoje ištariamus ne tuos vardus. Vis tik ką daryti, jei pasiekus intymumo viršūnę netyčia ištariamas vardas, kuris negailestingai sugriauna romantišką atmosferą?

J. Pfausas rekomenduoja neignoruoti įvykusio nesusipratimo. „Nustokite darę tai, ką darėte, ir pasikalbėkite, pamėginkite rasti būdą suteikti įvykiams laimingą pabaigą“, - patarė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)