Vis dėlto skirtingai nuo pasvaičiojimų, koks gi būtų gyvenimas, jei vyras suteiktų atostogų, R. Rinaldi ryžosi savo kailiu patirti visus šio eksperimento niuansus.

Po 17 metų trukusio santuokinio gyvenimo su vyru Scottu Mansfieldu moteris priėmė drastišką sprendimą metus su sutuoktiniu gyventi atviros santuokos principu, t. y. vienas kitam suteikiant galimybę gyventi ir turėti seksualinių santykių su kitais asmenimis, rašo womansday.com.

San Franciske gyvenanti dabar jau 50-metė R. Rinaldi teigia su vyru aludariu ir vyndariu paskendusi rutinoje. „Mūsų gyvenimas, kuriame laiko seksui būdavo skiriama kartą per savaitę, buvo mielas, tačiau trūko spontaniškumo ir aistros“, – pasakojo moteris.

Vis dėlto R. Rinaldi tikina, kad tikrai ne sekso nuotykių troškimas ją paskatino ryžtis eksperimentui, kurį vėliau aprašė knygoje. Ji teigė lūžio tašką pasiekusi vos tik įkopusi į ketvirtąją dešimtį, kai suprato, kad nepaisant ne vienerius metus trukusių įkalbinėjimų sutuoktinis niekada nenorės su ja susilaukti vaikų.

„Atsisakau gultis į karstą neturėdama vaikų ir su vos keturių meilužių stažu. Jei negaliu turėti pirmo dalyko, privalau ištaisyti antrąjį.“ – savo knygoje rašo ji.

„Kaip ir daugelis vidutinio amžiaus asmenų pasiekiau tašką, kai norėjau romano. Žinojau, kad tai bus neištikimybė, po kurios arba seks skyrybos, arba kas nors turės keistis. Pamaniau, kad elgsiuosi sąžiningai ir suteiksiu jam laisvę. Žinojau: vilčių, kad viskas baigsis sėkmingai, nėra daug.“ – tęsė R. Rinaldi.

Šis projektas turėjo nustatytų taisyklių. R. Rinaldi išsinuomojo butą, kuriame gyveno darbo dienomis. Į šį butą ji galėjo vestis kiek tik nori lankytojų. Savaitgaliais moteris grįždavo pas sutuoktinį ir jie tęsdavo laimingos poros gyvenimą neklausinėdami vienas kito, ką ir su kuo darė nuo pirmadienio iki penktadienio.

„Tai nebuvo taip keista, kaip galbūt įsivaizduojate. Man tai patiko. Jaučiau tobulą balansą gyvendama atskirai darbo dienomis, o savaitgaliais grįždama namo. Mylėdavomės kaip visada, o atvira santuoka suteikdavo pikantiškumo, bent jau pradžioje.“ – sakė R. Rinaldi.

Iš anksto buvo sutarta dėl kelių sąlygų: seksas turi būti saugus, negalima miegoti su jųdviejų bendrais draugais, sutuoktiniai turėjo vengti „rimtų“ santykių. Nors šios sąlygos atrodo logiškos, vis dėlto visos jos buvo pažeistos. Kadangi R. Rinaldi kurį laiką buvo „iškritusi iš rinkos“, paieškas ji pradėjo nuo skelbimo pažinčių portale. Vos per vieną dieną ji sulaukė 23 pasiūlymų.

Pirmuoju moters meilužiu tapo 40-metis teisininkas, tačiau neilgai trukus ji iškeitė jį į jaunesnį partnerį. R. Rinaldi prisimena, kaip rašė sutuoktiniui žinutę linkėdama labos nakties vos tik 23 m. vaikinas išlipo iš jos lovos. Iš viso R. Rinaldi turėjo 12 susitikimų, iš jų du – su moterimis ir vieną kartą ji leidosi į seksualinius žaidimus trise.

Po vienerių eksperimentams skirtų metų sutuoktinių pora pamėgino ir vėl gyventi kaip anksčiau. „Grįžimas į namus visam laikui buvo sudėtingesnis, nei maniau. Po atviros santuokos etapo ir patirties, kai išbandai pačius įvairiausius sekso variantus ir atrandi savyje aspektų, apie kuriuos anksčiau nė nenutuokei, labai sudėtinga viską sudėti atgal į dėžutę ir uždėti ant jos dangtį, nes būni jau pasikeitęs“, – pripažino rimtiems eksperimentams pasiryžusi moteris.

„Netikėtai atradau patobulintą savo versiją. Tokia, kokia buvau 44-erių, labai skyriausi nuo tos moters, kokia buvau 26-erių, kai pastarąjį kartą buvau vieniša. Buvau mažiau drovi, labiau pasitikinti savimi ir laukinė,“ – teigė moteris. Pasikeitė ir jos sutuoktinis. Beveik pusmetį jis susitikinėjo tik su viena moterimi, kuri buvo jaunesnė už R. Rinaldi, tačiau tai jai nerūpėjo.

„Esminiu dalyku tapo žinutė iš Aldeno (vieno iš vyrų, su kuriuo ji turėjo santykių). Visiškai netikėtai, praėjus keliems mėnesiams po projekto pabaigos jis man atsiuntė elektroninį laišką. Neilgai trukus ir vėl turėjome seksualinių santykių. Buvimas su juo buvo išskirtinis. Tada supratau, kad įsimylėjau, o kelio atgal jau nebėra.“ – pasakojimą tęsė R. Rinaldi.

Ji teigia esanti dėkinga S. Mansfieldui už patirtį gyvenant kartu santuokoje, tačiau šiuo gyvenimo etapu ji mano, kad buvimas su žmogumi, kuris temperamento prasme yra toks pat kaip ir ji, yra svarbiausias dalykas. Su nauju mylimuoju ji jau penkerius metus ir jam teigia esanti visiškai ištikima. Buvęs jos sutuoktinis taip pat rado naują išrinktąją ir netgi R. Rinaldi paragino rašyti knygą. „Turi tai aprašyti, jei tai padarysi gerai, tai jau bus pasakojimas ne apie mus, o apie daugybę santuokų“, – drąsino buvusią sutuoktinę S. Mansfieldas.

Paklausta, ar rekomenduotų leistis į panašų eksperimentą kitoms ištekėjusioms moterims, R. Rinaldi atsakė: „Ne, jei jos nori likti santuokoje.“

Kokia gi didžiausia moters gauta pamoka?

„Aistra gali būti skirtingų pavidalų. Tą aistrą, kurios aš ieškojau iš pradžių, kurią įsivaizdavau galinti gauti iš motinystės, vėliau – iš naujų meilužių, man pavyko rasti kitais būdais – puoselėjant draugystę su moterimis, jos sėmiausi iš kūrybingumo. Vis dėlto svarbiausia atrasti aistrą sau, o ne tikėtis, kad ją susirinksite iš partnerių“, – įžvalgomis dalijosi R. Rinaldi. Nors šuo metu ji teigia esanti laiminga su nauju savo išrinktuoju, vis dėlto sako netikinti laiminga pabaiga.

„Galiu tik pasakyti, kad gyvenimas yra procesas, dabar esu reikšmingesnė, užbaigtesnė ir visavertiškesnė asmenybė“, – reziumavo R. Rinaldi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)