"Žinote, kas labiausiai mane nervina? Kai mano žmona visą laiką skundžiasi, kad "siaubingai" atrodo. Kada mes rengiamės eiti į teatrą ar šiaip į vakarėlį, aš pasakau jai komplimentą, į kurį ji atrėžia: "Ne, aš atrodau siaubingai." Kai pradedu jai prieštarauti, sakydamas, kad ji atrodo puikiai, ji ima ginčytis: "Mano per ilgi plaukai, o šita suknelė netinka mano figūrai - aš atrodau stora!" Ir taip toliau. Ir kuo daugiau ji kalba, tuo labiau įtikina mane, kad iš tiesų atrodo blogai ir vis labiau praranda patrauklumą."

"Pakęsti negaliu moterų, kurios gėdijasi savo kūno. Tikriausiai ir jums teko sutikti moterų, kurios pageidauja mylėtis tik visiškoje tamsoje, kad jų nepamatytų, arba kurios nusirenginėdamos prašo į jas nežiūrėti... Taip jos iškart praranda savo patrauklumą, nes pačios sau neatrodo patrauklios."

Moterys pačios parodo vyrams, kaip su jomis elgtis. Jeigu jūs ištisai save žeminate ir neįvertinate savo sugebėjimų, anksčiau ar vėliau jūsų partneris su jumis sutiks!

Kodėl tai taip erzina vyrus?

Vyrus traukia pasitikinčios savimi moterys.

Tai priklauso nuo vyrų įsivaizdavimo, kad geras - tai pasitikintis savimi, o blogas - reiškia silpnas ir nepasitikintis. Jeigu jūs žeminate save, šis nepakankamas pasitikėjimas savimi vyrų akyse tikrai nesuteikia jums patrauklumo. Ir kuo daugiau jūs mėginsite pabrėžti savo fizinius trūkumus, tuo labiau jie kreips į juos dėmesį.

Jeigu jūs gėdijatės savo kūno ir elgiatės pernelyg kukliai, vyrai gali padaryti išvadas, kad jūs seksą laikote "gėdingu" dalyku.

Tai pastato vyrą į agresoriaus, "blogo žmogaus" poziciją, kuris ruošiasi padaryti su jumis tai, kam jūs jaučiate pasišlykštėjimą.

Kodėl moterys taip elgiasi?

1. Mūsų nemokė mylėti savo kūno.

Mes ištisai esame veikiamos "fiziškai tobulos moters" stereotipo - tai aukšta, liekna moteris, kuriai ką tik sukako 20 metų ir ji neturi nei gramo riebalų ant savo liauno ir išpuoselėto kūno. Daugelis iš mūsų smerkia save už tai, kad yra nepakankamai gražios ir neatitinka visuomenės stereotipo. Taip mes pradedame gėdytis savo kūno, kuris yra toli nuo idealo ir neatitinka mūsų išsvajoto tobulo kūno įvaizdžio. Kai šalia mūsų yra mylimas vyras, mes galutinai prarandame pasitikėjimą savimi, bijodamos, kad jis pamatys mūsų netobulumą!

2. Moterys yra mokomos būti kukliomis ir nerodyti savo jausmų.

Čia mes ir vėl sugrįžtame prie stereotipo "Nenoriu atrodyti kaip prostitutė". Daugelis iš mūsų savo grožio pripažinimą vis dar laiko nedorovingu ir ydingu dalyku ir "purvina" jau vien tą mintį, kad galima lėtai nusirengti prieš savo partnerį. Galų gale, juk "padorios" mergaitės taip nesielgia, tiesa?

Sprendimas:

1. Išmokite mylėti savo kūną, kaip nuostabią moteriškumo apraišką.

Sudarykite 20 punktų sąrašą, kas jums patinka jūsų kūne. Atsistokite priešais veidrodį kokioje nors gundančioje pozoje ir pamatysite, kaip seksualiai jūs atrodote! Paklauskite savo partnerio, kas jam patinka jumyse ir patikėkite tuo, ką išgirsite! Ir nesijaudinkite, kad jis pamatys, kokia jūs netobula - jis jau seniai tai žino ir vis tiek jus myli.

2. Liaukitės žeminusi save partnerio akivaizdoje.

Nekreipkite dėmesio į savo klubų apimtį, kai ruošiatės eiti į vakarėlį. Tai tikrai pats netinkamiausias laikas susigadinti sau (ir jam, beje) nuotaiką. Apie savo problemas ir jų sprendimo būdus pagalvokite tada, kai būsite viena.

Neprieštaraukite jam, kai jis sako jums komplimentą. Nesiskųskite, kad blogai atrodote.

Jeigu jums kas nors nepatinka, keiskite tai, tačiau kuo mažiau apie tai kalbėkite jam girdint. Ir kai jis jums pasakys, kad atrodote puikiai, atsakykite jam: "Ačiū!"

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją