Naujausias tyrimas paneigė mitą, kad kai kurios moterys orgazmo nepatiria dėl savo netinkamo požiūrio į seksą. Paaiškėjo, kad labai svarbų vaidmenį vaidina anatomija.

Vyro gebėjimas patirti orgazmą praktiškai kaskart mylintis susijęs su pusiausvyra tarp parasimpatinės nervų sistemos, kuri kontroliuoja kūną, kai jis ilsisi, ir simpatinės nervų sistemos, kuri atsakinga už „kaukis arba bėk“ mechanizmą, teigia tyrėjai.

Tačiau tai, ar moteris patirs orgazmą, labiau priklauso nuo jos kūno sandaros ir to, kaip vyro lytinis organas ar kitas stimuliantas įeina į jos kūną, aiškina tyrimui vadovavusi dr. Elizabeth Emhardt iš Indianos universiteto medicinos mokyklos. Tyrimo išvados buvo paskelbtos leidinyje „Clinical Anatomy“.

„Manoma, kad seksualinius pojūčius galima kontroliuoti priklausomai nuo požiūrio: nuo pasitikėjimo savimi, pasitikėjimo partneriu, atvirumo“, – sako ji.

Tačiau šis tyrimas parodė, kad vyrų ir moterų skirtumai, susiję su seksualiniais pojūčiais, labiau priklauso nuo seksualinės anatomijos.
Dr. Elizabeth Emhardt reziumavo, kad žmonės ko gero taip negali patys kontroliuoti savo seksualinių pojūčių, kaip buvo manoma anksčiau.
Ji pasakė: „Orgazmas yra sudėtingas fenomenas, priklausantis nuo psichologinių, fiziologinių ir anatominių ypatybių.“

Ji pridūrė, kad reikia atlikti daugiau tyrimų, siekiant išsiaiškinti, kaip šias ypatybes galima būtų koreguoti.

Tyrėjų komanda iš Indianos universiteto ir Mayo klinikos šias išvadas padarė išanalizavusi jau atliktus seksualinės anatomijos tyrimus.
Neseniai pasirodė dar vienas tyrimas, atskleidžiantis nelygybę, susijusią su požiūriu į oralinį seksą.

Pasak tyrėjų, jaunos moterys dažniau nei vyrai pamalonina savo partnerį oraliniu būdu, net jei nenori to daryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (542)