Miley Cyrus santykiai su Liamu Hemsworthu nėra vienintelis jos asmeninio gyvenimo aspektas, apie kurį ji kalba pastaruoju metu – ji taip pat atvirai kalba apie savo vadinamąjį „panseksualumą“, rašoma womenshealthmag.com.

2016 m. interviu leidiniui „Variety“ M. Cyrus atvirai prisipažino, kad jai sunku suprasti savo lytį ir seksualumą.

„Man nepatinka žodis „biseksualus“, nes net ir jis mane apriboja, – paaiškino ji interviu. – Niekada žmonių neskirstau į berniukus ar mergaites... Man atsivėrė akys kokioje penktoje ar šeštoje klasėje. Pirmas santykis mano gyvenime buvo su mergina.“

Neseniai duodama interviu leidiniui „Billboard“, M. Cyrus atviriau papasakojo apie savo kaip panseksualės statusą: „Tai, su kuo esu, nenulemta lyties, – pasakė ji. – Aš labai atvira, panseksuali, tokia jau aš esu.“

Tad kas gi yra panseksualumas, ir kuo jis skiriasi nuo kitų LGBT tapatybių? Womenshealthmag.com kreipėsi į sertifikuotą seksologę ir sutuoktinių bei šeimos konsultantę Holly Richmond.

Panseksualumas nėra tas pat, kas biseksualumas.

„Priešdėlis „pan-„ kilęs iš graikiško žodžio, reiškiančio „viskas“, – sako H. Richmond. – Panseksualus žmogus yra ne tik biseksualus, jis yra „visaseksualus“. Tai reiškia, kad panseksualų asmenį gali traukti vyras, moteris, translytis asmuo arba su jokia lytimi nesitapatinantis asmuo“, – sako H. Richmond.

Panseksualumas nereiškia paleistuvavimo.

Panseksualus gali traukti įvairūs žmonės, bet tai nereiškia, kad jie gali mylėtis su bet kuo, sako H. Richmond. „Panseksualai gali būti labai išrankūs“, – sako ji.

Terminas „panseksualumas“ atsirado visai neseniai.

H. Richmond sako, kad apie panseksualumą išgirdo prieš penkerius ar šešerius metus Amerikos lytinio švietimo ekspertų, psichologų ir terapeutų asociacijos konferencijoje. Nors panseksualūs žmonės egzistuoja jau seniai, visuomenėje tik dabar pradedama plačiau diskutuoti, ką reiškia tokia seksualinė tapatybė.

Panseksualiais save laiko mažiau nei 1 proc. žmonių.

Kadangi panseksualumas daugumai žmonių yra gana nauja sąvoka, sunku įvertinti, kiek žmonių tapatina save su ja, aiškina H. Richmond. Jos manymu, tokių žmonių galėtų būti mažiau nei 1 procentas. Vis dėlto kadangi vis daugiau žmonių sužino apie panseksualumą, gali atsirasti daugiau besitapatinančių su tokia lytine orientacija, sako ji.

Panseksualumas reiškia ne vien seksą.

Kai panseksualus asmuo užmezga romantinį ryšį, jis susisieja su konkrečiu žmogumi, o ne su lytimi, aiškina H. Richmond. „Svarbiausia yra prasmingi santykiai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)