Hater“ pažinčių programėlės kūrėjai pagrindė savo idėją tuo, kad žmonės dažniau susibičiuliauja kalbėdami ne apie pomėgius, o apie dalykus, kurių nekenčia.

Registruojantis vartotojų yra prašoma įvertinti pačius įvairiausius dalykus – pradedant pagiriomis, būsto nuomos kainomis ir baigiant JAV prezidentu Donaldu Trumpu. Toks dalinimasis žiniomis apie nekenčiamus dalykus padės ne tik greičiau susibendrauti, bet ir linksmai praleisti laiką.

Kaip ir populiariojoje „Tinder“ programėlėje, „Hater“ vartotojai partnerio ieškos braukdami į kairę ar dešinę ir vertindami kiekvieno jų nemėgstamiausius dalykus.

Brendano Alperio sukurta programėlė visiškai pakeičia įprastą pažinčių platformų idėją, kuri dažniausiai žmones suporuoja pagal jų pomėgius. O kūrėjo teiginys, kad žmonės lengviau susibendrauja kalbėdami apie dalykus, kurių nemėgsta, yra įrodytas ir mokslinių tyrimų.

Tiesa, B. Alperis pabrėžia, kad programėlė yra sukurta smulkiems nemėgstamiems dalykams, o ne aršiam neapykantos skleidimui.

Kalbėdamas su dienraščiu „The Times“ vyras teigė: „Susitikinėjimas turi būti linksmas, tačiau daugelis pažinčių portalų šią mintį kažkodėl pamiršo. O „Hater“ programėlė ją sugrąžins.“

„Hater“ parsisiųsti galima nuo vasario 8 d. Kol kas ji galima tik „Apple“ įrenginių naudotojams, o „Android“ naudotojams programėlė bus prieinama jau šį pavasarį.