Tinklalapis „Reddit“ surengė apklausą moterims ir uždavė klausimą: „Kokie vyrų įsitikinimai apie moteris jums atrodo klaidingiausi ar visiškai neatitinkantys realybės?“

Pasirodo, labiausiai paplitęs klaidingas įsitikinimas, kad moterys daro viską, norėdamos patraukti vyrų dėmesį.

„Kartą vaikinas paklausė, ar pasitepiau lūpas blizgesiu, nes noriu jį pabučiuoti. Ne, tiesiog pasitepiau lūpas blizgesiu“, – parašė viena apklausos dalyvė.

Kita parašė: „Kartą vaikinas paklausė, ar mano akiniai tikri, ar užsidėjau juos tik tam, kad atrodyčiau protinga ir žavi. Nieko sau.“

Dar vienas erzinantis stereotipas – kad moterys verkia, norėdamos išvilioti iš vyrų pinigų, ir kad iš tiesų moterys taip netrokšta sekso ir jis neteikia joms tokio pasitenkinimo kaip vyrams.

„Vyrai nesupranta moterų seksualumo. Jiems nesuvokiama, kad moteris gali nuspręsti mylėtis“, – parašė viena skaitytoja.

Kita pridūrė: „Ir kad moterys nustoja mylėtis, vos ištekėjusios. Neva, per pasimatymus apsimetame, kad norime sekso, kad priviliotume vyrą ir jis padovanotų sužadėtuvių žiedą.“

Daugeliui moterų keista, kad vyrams atrodo, jog moterys nekenčia viena kitos.

„Mūsų draugės nėra tikros draugės, nes slapčia su mumis konkuruoja, o draugai vyrai nėra tikri draugai, nes slapta nori su mumis permiegoti. Desperatiškai nusiteikusių vyrų akyse moterys negali turėti tikrų draugų“, – parašė viena apklausos dalyvė.

„Manau, esu sutikęs vos keletą moterų, kurios man nepatiko. Todėl, kad tai buvo baisūs žmonės, o ne todėl, kad jos buvo moterys“, – parašė skaitytoja.

Išvardinti stereotipai kartais gali atitikti tikrovę, bet kaip vyrams nepatinka, kai sakoma, kad jiems tik seksas galvoje, taip ir moterims nepatinka, kai apie jas galvojama stereotipiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)