Brittany Gibbons – knygos apie apkūnias moteris „Fat Girl Walking“ autorė, asmeninė konsultantė. Pagimdžiusi trečią vaiką ji ėmė jausti nepasitenkinimą savo kūnu ir nuoga net savo vyrui Andy nesirodydavo, rašo dailymail.com.

Bičiulė pasiūlė jai štai ką – mylėtis kasdien ištisus metus, kad būtų priversta kasdien matyti savo kūną.

B. Gibbons teigė, kad jie šio pažado nevykdė tik tada, kai buvo geografiškai toli vienas nuo kito ir kai abu sirgo gripu.

Nors eksperimento tikslas buvo gelbėti save, ne santuoką, moteris sako vis dar jaučianti teigiamą įtaką santykiams su vyru.

„Prieš prasidedant eksperimentui, neleisdavau sau būti nuogai, mylėdavomės tik tamsoje, slėpdavau savo kūną po liemenėle, laukdavau, kol vyras išeis iš kambario, tik tada eidavau į vonią ar iki spintos drabužių. Bėgant laikui sunerimau, kad visai nebūnu nuoga. Ar mano vyras Andy bepamena, kaip atrodau nuoga? Ar jis nupieštų mane nuogą be antklodės ar be korseto? Seksas kasdien skambėjo keistai, kita vertus, tai buvo intriguojamas būdas kasdien susidurti su savo kūnu. Juk galiausiai apklotą teks nukloti ir palikti įjungtą šviesą?“

Moteris pasakojo, kad pradžioje buvo sunku ir kad ji stengėsi laikytis pažado, net jei po ilgos dienos būdavo pavargusi. Pora atkakliai vykdė pasižadėjimą, o po kelių mėnesių jau laukdavo artumo akimirkų.

„Seksas tapo daugiau nei seksu, artumo kupini jausmai nebeapsiribojo vien miegamuoju, mūsų atveju jie persikėlė į skalbimo kambarį, į drabužinę, į garažą, į kasdienį gyvenimą. Pasidarėme romantiškesni, prasilenkdami susikibdavome už rankų, prieš darbą ilgiau bučiuodavomės, ne šiaip pakštelėdavome. Mūsų santykiai sutvirtėjo“, – pasakojo B. Gibbons.

Ji sakė pastebėjusi stulbinamai pasikeitusį požiūrį į savo kūną.

„Po trijų mėnesių vėl mėgavausi seksu, sudarinėjau kaitinančių dainų sąrašą, nebesijaudinau dėl savo apvalaus kūno leidžiamų garsų, kaip antai, oj šlaunys susilietė ar pilvas suliulėjo“, – pasakojo moteris.

Po pusmečio B. Gibbons liovėsi slėpusis po drabužiais, nebegalvojo, kaip atsigulti, kad atrodytų plonesnė – ji ėmė džiaugtis seksu ir savo kūnu.

Teigiami pokyčiai nesibaigė miegamuoju. Ji ėmė gaminti vaikams priešpiečius vilkėdama tik apatinius, ėmė džiaugtis vyro dėmesiu ir nebesigūždavo, kai jis ją paliesdavo.

B. Gibbons sakė: „Santykiai su vyru ir su savo pačios kūnu nuostabiai pasikeitė.“

Po metų pora liovėsi mylėtis kasdien, tačiau teigiamas poveikis santykiams neišnyko.

„Nebesimylime kasdien. Ne todėl, kad vienas kitam atsibodome (tiesa, pripažįstu – dubuo ir šlaunys džiaugėsi poilsiu), o todėl, kad esame žmonės, ne robotai. Mūsų patirties poveikis ir pamokos vis dar duoda naudos santykiams“, – teigė B. Gibbons. Ji įsitikinusi – skyrusi laiko priimti save, pasijusti saugiai santuokoje, išmoko būti geresne žmona, geresne motina ir geresne moterimi.

„Reguliarus seksas su vyru nereiškia, kad mums visiškai negresia skyrybos, neištikimybė ar baimės, tačiau tai padeda man vėl jaustis komfortabiliai savo kūne ir ištverti, jei taip nutiktų“, – reziumavo moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)