Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia keletą praktiškų priežasčių, kodėl verta įteisinti santykius su mylimu žmogumi.

1. Patirtis asmeniniame gyvenime padės daugiau pasiekti profesinėje veikloje. Manote, kad jūsų asmeninis gyvenimas visai nesusijęs su karjera? Ne visai taip. Paslaptis ta, kad susituokusios ir turinčios vaikų moterys dažnai yra kur kas geresnės vadybininkės, o tai pravers bet kokioje profesijoje. Juk turinti vaikų moteris yra priversta vienu metu atlikti daugybę darbų ir suplanuoti daugybę dalykų bei susidoroti su stresu. Be to, vaikų auklėjimas stiprina derybų įgūdžius ir ugdo kantrybę. Šias savybes jūsų darbdavys tikrai įvertins.

2. Parodysite pagarbą mylimam žmogui. Santuoka yra visuotinai priimtas santykių įteisinimas jau daugelį metų. Net jei manote, kad antspaudas pase nieko nepakeis jūsų santykiuose, oficialiai įsipareigoję mylimam žmogui neabejotinai parodysite pagarbą jam (jai) ir jūsų santykiams. Santuoka – tai kitas jūsų santykių etapas.

3. Ekonominis stabilumas. Planuojant vestuves materialinės priežastys yra ne ką mažiau svarbios nei meilė. Akivaizdu, kad planuoti finansinius dalykus yra kur kas lengviau, kai esate susituokę. Galiausiai jums nereikės rūpintis papildomais dokumentais, jei kartu norėsite įsigyti nekilnojamą turtą, bei baimintis likti be skatiko kišenėje, jei jūsų santykiai nesusiklostytų. Santuoka yra ne tik romantiški santykiai, bet ir teisiniai bei finansiniai įsipareigojimai vienas kitam.

4. Galėsite kaip reikiant atšvęsti savo vestuves. Kartais poros įteisina santykius tik tuomet, kai susilaukia vaikų. Tačiau jei esate tikri dėl savo pasirinkimo, ar tikrai verta laukti, kol pradėsite lauktis, kad sumainytumėte aukso žiedus? Puikios vestuvės negarantuoja puikaus gyvenimo, tačiau pabandykite įsivaizduoti, kaip atrodytų jūsų vestuvės, jei laukiatės ar turite mažamečių vaikų, ir jei dar jų neturite. Tikriausiai tik kartą gyvenime turėsite galimybę pasipuošusi balta suknele žengti prie altoriaus ir kaip reikiant atšvęsti savo vestuves, tad kodėl gi nepadovanojus sau šios šventės?

5. Jūsų tėvai jausis ramiau dėl jūsų ateities. Jei jūsų tėvai yra konservatyvių pažiūrų, jie greičiausiai neįsivaizduoja rimtų santykių be santuokos. Tokiu atveju jie jausis kur kas ramesni dėl jūsų ateities, jei oficialiai įteisinsite santykius. Žinoma, kad svarbiausia priežastis susituokti turėtų būti ne aplinkinių požiūris, o abipusiai jausmai ir noras sukurti bendrą gyvenimą. Tačiau tai, kad nusprendę įteisinti santykius pradžiuginsite savo artimuosius, gali būti papildoma motyvacija.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!