Dar daug visko, jūsų nuomone, vyras daro neteisingai, ir tai jus žeidžia.

Paprastai moterys šiais atvejais elgiasi dvejopai.

Pirmasis variantas

Žmona tyli ir kenčia vildamasi, kad vyras susiprotės ir pasitaisys pats. Nuovargis ir susierzinimas šiuo atveju kaupiasi, ir vyras iš vakar dar mylėto žmogaus virsta nekenčiamu priešu.

Antrasis variantas

Vyras girdi nuolatinius priekaištus ir kaltinimus netinkamu elgesiu. Jam nurodoma, kas padaryta ne taip, kas nepadaryta. Riksmai, įsižeidimai. Esant tokiai strategijai, vyras ima gintis, vėliau grįžta namo, ima kaltinti žmoną. Juk geriausia gynyba - tai puolimas.

Abi šios strategijos nėra naudingos ir tikrai nesustiprina meilės šeimoje. Tačiau jei jos neefektyvios, kuo jas pakeisti?

Kaip pakeisti situaciją?

Išmokime efektyvaus būdo pasiekti ne konfliktų, bet reikalingų mums pokyčių.

Nustokite tylėti ir mintyti liūdnas mintis apie tai, kas jus jaudina. Moteris taip jau sutverta, kad jei laiku nepasakys, kas jai nepatinka, tuomet musė virs drambliu. Susierzinimas gali didėti ir emocijų protrūkio arba ligos neišvengsite.

Kalbėdamasi keiskite techniką. Sakykite „aš“ vietoje „tu“. Štai universali keturių žingsnių schema.

„Aš, man“. Šioje dalyje reikia tiksliai ir adekvačiai išreikšti savo jausmus ir emocijas dėl kilusios situacijos. Pavyzdžiui: „aš susierzinu“, „aš jaudinuosi“, „aš išgyvenu“, „man nemalonu“, „man nepatinka“, „aš pykstu“...

Veiksmo aprašymas - be vertinimo ir be asmeniškumų. Paprasčiau pradėti nuo žodžio „kai“. Pavyzdžiui: „kai vėluoja“, „kai nesiklauso mano nuomonės“...

Negatyvios reakcijos kilimo priežastis - paprastai geriau pradėti nuo žodžių „todėl, kad“. Pavyzdžiui: „todėl, kad nežinau vėlavimo priežasties“, „todėl, kad man tenka daryti vieną ir tą patį“, „todėl, kad man lieka mažai laiko tam, kad...“

Baigiamoji dalis - kompromiso pasiūlymas, pageidaujamų pokyčių ieškojimas. Pavyzdžiui: „Man labai norėtųsi, kad kitą kartą...“

Taigi, palyginkite. Vietoje „tu vėl vėluoji“ pasakykite „aš jaudinuosi, kai vėluojama, nes nežinau vėlavimo priežasties. Man labai norėtųsi, kad tu man paskambintum, jei negali ateiti laiku.“ Koks pasakymas bus efektyvesnis?

Kas vyksta taikant „aš“ bendravimą? Žmogus, užuot gynęsis, ima susimąstyti apie jūsų išgyvenimus ir jausmus, ir po kažkurio laiko tai tikrai tampa jam svarbu. Po kažkurio laiko jis ima daryti tai, ko jūs paprašote.

Siekiant pakeisti bendravimo schemas, reikia pasitreniruoti. Surašykite situacijas, kur labiausiai norisi kaltinti vyrą, ir iš anksto užsirašykite, kaip reaguosite.

O dėl ne vietoje paliktų kojinių, puodelių ir šaukštelių norisi pasakyti: kas svarbiau - meilė pasaulyje ar vietoje palikti daiktai?

Atminkite, vyriška savimeilė labai pažeidžiama, nereikia nuolat baksnoti jo nosies į kojines ir puodelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)