Mums pasisekė gyventi epochoje, kai dauguma žmonių tuokiasi iš meilės, o ne iš socialinės būtinybės. Bet dėl šios priežasties visa santuokos koncepcija apsivertė aukštyn kojomis: dabar mes visų pirma kreipiame dėmesį į emocijas, kurias mums sukelia antroji pusė, ir tik po to susimąstome apie tvirtą materialinę santuokos prasmę, rašo „Domašnij Očag“. Šiais laikais žmonės neištikimi būna būtent dėl poreikio patirti stiprias emocijas.

Neištikimybės sąvoka tapo neapibrėžta

Anksčiau neištikimybe buvo laikomas tik kūniškas kontaktas, o šiais laikais žmonės linkę reikšti vieni kitiems pretenzijas dėl visko: pornografijos peržiūrų, susirašinėjimo su priešingos lyties asmeniu ir pan. Bet kokiu atveju jums reikėtų sustoti ir pagalvoti: „Ar partnerio (-ės) neištikimybė nėra tik mano vaizduotės vaisius? Ar aš nedusinu partnerio (-ės) savo kontrole?“

Monogamijos koncepcija

Šis punktas yra tiesiogiai susijęs su ankstesniuoju. Nedrauskite savo partneriui bendrauti su priešingos lyties atstovais – neperlenkite lazdos. Turime omenyje būtent socialinį bendravimą, o ne intymų. Kuo labiau pavyduliausite ir reikalausite, kad partneris (-ė) visu kūnu ir siela visada priklausyti tik jums, tuo didesnė tikimybė, kad jis (ji) ims žvalgytis į šalis.

Šiuolaikinės technologijos palengvina neištikimybę

Ir tai didelė pagunda žmonėms, išbadėjusiems emocijų ir dėmesio. Galima gulėti vienoje lovoje su partneriu (-e) ir nepastebimai rašyti seksualinio pobūdžio žinutes virtualiam (-iai) partneriui (-ei). Pagunda labai didelė.

Prieštaringi norai

Kiekvienam žmogui norisi stabilumo ir saugumo, ir tuo pačiu intrigos bei adrenalino. Nusistovėjusi šeima paprastai užtikrina kažką viena, todėl nuo skandalingų partnerių žmonės pabėga pas ramesnius ir atvirkščiai. O juk visai galima šį balansą išlaikyti ir vienos poros viduje. Svarbu nuoširdžiai pripažinti šį poreikį.

Neištikimi sutuoktiniai nori naujų įspūdžių

Ir dažnai nė neįsivaizduoja, kad gali jų gauti iš teisėtų partnerių. Noras jausti stiprius jausmus nereiškia, kad žmogus ieško kito partnerio. Greičiau, jis ieško paties savęs. Išeikite iš rutinos – naujų įspūdžių galima patirti ne tik lovoje, bet ir pakeitus veiklą, užsiimant ekstremaliu sportu ir net tokioje naujoje patirtyje, kaip savanorystė. Tiesiog dauguma žmonių mano, kad ryškiausius įspūdžius suteikia seksas. Nebūtinai.

Tiesiog norisi jaustis gyvu (-a)

Ir kalbama ne apie seksą ar meilę. Pagrindinis žmogaus poreikis – jaustis reikalingu, jausti, kad gyvenimas turi prasmę. Pagalvokite apie tai, kas suteikia jūsų gyvenimui energijos ir prasmės. Ir semkitės to iš gyvenimo, tada niekam nereikės ieškant nuotykių sukti į kairę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (357)