Šalin depresiją ir įkyrias mintis – buvimas be antrosios pusės nėra kažkas gėdingo ar smerktino. Nesijausk blogai vien tik dėl to, kad draugai ir pažįstami jau susiporavę, o tu ne. Vienatvės bijoti visiškai nereikia. Kodėl? Štai kelios priežastys:

Puiki proga pasimatyti su pačiais artimiausiais žmonėmis

Draugystės su mylimuoju pradžioje norėjai visą savo laiką skirti tik jam, ar ne? Tos stebuklingos akimirkos su antrąja puse, kuomet viskas aplinkui neegzistuoja ir svarbiausi pasaulio žmonės esate tik jūs... Na, tai baigėsi ir neverta dėl to išgyventi – verčiau susitik su tais draugais ir pažįstamais, kuriuos apleidai būtent dėl užsimezgusių santykių.

Draugystės pradžioje poros daro didžiulę klaidą visą savo dėmesį skirdami vienas kitam ir taip pamiršdami aplinkinius. Kuomet tu esi vieniša, atnaujink ir sustiprink santykius su savo draugais. Aišku, ir pažadėk jiems, kad kitą kartą įnikus į naujus santykius tu jų nieku gyvu nepamirši.

Viena, bet ne vieniša

Jei esi viena, nereiškia, kad vieniša. Atmink, kad yra pačių įvairiausių būdų, kaip susipažinti su žmonėmis. Lankykis parodose, eik į koncertus ar žiūrėk filmus kino teatre ir galbūt ten atrasi tą vienintelį, kuris privers širdį plakti dar stipriau?

Jeigu neturi tam laiko ar nedrįsti iškarto gyvai bendrauti su žmonėmis, pasidalinti su jais savo laimėjimais ir rūpesčiais, tą galima lengvai daryti socialiniuose tinkluose ar pažinčių svetainėse. Kaip pavyzdys, draugas.lt pažinčių portale, kuris vienija daugiau nei 200 000 žmonių, kurie taip pat nenori būti vieniši ir tu tikrai atrasi tą, su kuriuo galėsi pamiršti vienatvę.

Laisvė daryti tai, ką tu nori

Poros mėgsta vartoti įvardį mes – mes darėme tą, mums patinka tai, ateityje mes norėtume padaryti tą ir aną. Ar visada jauteisi gerai, kuomet tekdavo prisitaikyti prie kito poreikių? O gal tau teko paraginti draugą daryti tai, ką tu norėjai ir dažnai jausdavai, jog jam tai ne itin įdomu? Vienišiai turi didžiulę laisvę daryti tai, ką jie nori, tad naudokis šia pasitaikiusia proga.

Galbūt visada norėjai keliauti, bet antroji pusė amžinai buvo užimta darbais? O gal tavo antroji pusė mėgo naktinį gyvenimą, o tave tai ne itin domino, bet vis tiek buvai kartu? Naudokis laisve ir be jokios sąžinės graužaties daryk tai, ką nori.

Tai tau padės geriau suprasti, kaip veikia gyvenimas

Išsiskyrimai atveria akis. Vis dėlto, kartais santykiai ateina ir išeina. Visa tai reikia priimti kaip natūralų dalyką – jeigu viskas baigėsi, vadinasi, taip ir turėjo būti. Atmink, kad gyvenimas po išsiskyrimo tęsiasi, todėl pradėk vertinti kiekvieną dieną ir išnaudok ją tinkamai.

Neskubėk ieškotis antrosios pusės ir geriau atkreipk dėmesį į tai, kas aplink tave. Iš naujo pamilk darbą, pradėk šypsotis praeiviams, eik į parodas ar įvairius renginius, o svarbiausia bendrauk su kitais. Gyvenimas niekada nesustoja, todėl ir tu turi nestovėti vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)