Dažniausiai mylėtis atsisako moterys, kurioms buvo atliktas neplaninis Cezario pjūvis, gimdymo metu buvo pažeisti audiniai arba prireikė operacijos.

Apie 85 procentams natūraliai gimdžiusių motinų plyšo tarpvietė arba joms buvo atlikta epiziotomija. Mažiau nei 20 proc. iš šios grupės moterų mylėtis su partneriu pradėjo per 6 savaites po gimdymo.

Per 3 mėn. po gimdymo mylėtis pradėjo 60 proc., po 6 mėn. – 90 proc., ir 3 proc. po metų. Iš rūpesčio dėl partnerės sveikatos nuo lytinių santykių daugiau nei tris mėnesius susilaikydavo kas penktas vyras.

Nurodytas susilaikymo laikotarpis gerokai ilgesnis, nei ankstesnių kartų rodikliai. Pagrindinės susilaikymo priežastys – nuovargis, skausmas, nerimas dėl pakitusios išvaizdos, rašo „The Daily Mail“.

Trys ketvirtadaliai motinų neatnaujina lytinių santykių iki ginekologo apžiūros, kuri paprastai būna praėjus 6 savaitėms po gimdymo. O sprendžiant iš aštuntojo praėjusio amžiaus dešimtmečio statistikos, tais laikais moterys atnaujindavo lytinius santykius praėjus 2–4 savaitėms po gimdymo. Šiuolaikinės moterys delsia ilgiau.

Iš esmės, griežtų taisyklių šiuo klausimu nėra, viskas individualu. Svarbiausia, nepamirškite, kad mylintis po gimdymo gerokai išauga nėštumo rizika, todėl būtina naudoti kontracepciją. Iš tiesų, labai dažnai moterys netikėtai pastoja per pirmuosius metus po gimdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1821)