Ir jeigu norite sužinoti, kiek jaunavedžių pora mėgaujasi seksu – iš tikrųjų, o kas gi nesimėgauja – atkreipkite dėmesį į jų asmenybes, pataria huffingtonpost.com.

Tiksliau, atkreipkite dėmesį į žmonos asmenybę. Jeigu ji itin smalsi ir domisi gyvenimu, labai tikėtina, kad pora dažnai mėgaujasi lytiniais santykiais. Bent jau taip byloja naujo mokslinio tyrimo rezultatai. Pasak jų, vyro asmenybė poros lytinių santykių dažnumui tokios įtakos neturi.

Floridos valstijos universiteto psichologų Andrea L. Meltzer ir Kameso K. McNulty atliktame tyrime dalyvavo 278 heteroseksualios jaunavedžių poros. Tyrimo dalyvių buvo prašoma kasdien pildyti dienoraščius – tai patikimesnis lytinio aktyvumo dažnio matavimo būdas nei žmonių prašymas prisiminti retrospektyviai – ir atlikti vadinamojo „Didžiojo penketo“ charakterio savybių asmenybės testą.

Minėtos savybės yra sąžiningumas (arba kaip tikėtina, kad laiku atvyksite į susitikimus ir atsakysite į elektroninius laiškus), malonumas (arba kaip norite įtikti kitiems žmonėms), atvirumas patirčiai (arba kaip stipriai trokštate nuotykių), neurotiškumas (arba kaip stipriai reaguojate į įvairius gyvenimo sunkumus) ir ekstraversija (arba kaip stipriai norite linksmintis ir pramogauti).

Mokslininkai paprašė trijų skirtingų atrankų jaunavedžių, dauguma jų buvo nuo 25 iki 30 metų, dvi savaites rašyti dienoraščius apie tai, ką jie tą dieną veikė. Jų taip pat buvo prašoma nurodyti, ar jei kasdien mylėjosi ir jeigu taip, įvertinti savo pasitenkinimą septynių balų skalėje. Vidutiniškai poros per tą dviejų savaičių laikotarpį seksu užsiiminėjo nuo trijų iki keturių dienų.

Ankstesni tyrimai parodė, kad vyrai dažniau nei moterys nori sekso ir jį inicijuoja, dėl ko moterys dažnai įvardijamos kaip „sekso santykiuose vartininkės“. Naujausio tyrimo duomenys tai dar kartą patvirtina: kuo labiau išreikštas moters atvirumas patirčiai ir malonumas, tuo dažniau pora mėgaujasi lytiniais santykiais. Vyro asmenybė poros seksualinių santykių dažnumui tokios įtakos neturi.

Visai kitas dalykas yra seksualinis pasitenkinimas. Šiuo atveju įtakos turi abiejų partnerių asmenybės. Ir vyrai, ir moterys su labiau išreikštu neurotiškumu jaučia mažesnį pasitenkinimą lytiniais santykiais. Įdomiausia yra tai, kad vyrų atvirumas yra neigiamai susijęs su pasitenkinimu, o tuo tarpu dailiosios lyties atstovių, priešingai, susijęs teigiamai.

Vis dėlto, kaip autoriai ir pažymi, šis tyrimas truko tik keturiolika dienų ir jame dalyvaujančios poros daugiausiai vis dar išgyvena medaus mėnesį, todėl rezultatai negali galioti visoms poroms bet kokiose jų santykių stadijose. Be to, kaip sakė A. L. Meltzer leidiniui „Science of Us“, ateityje vertėtų patyrinėti įvairesnes poras. Taip pat turint omenyje faktą, kad lytiškumą veikia kultūra ir auklėjimas, būtų įdomu panagrinėti, kaip šia prasme skiriasi „liberalesnių“ miestų, tokių kaip Niujorkas ir San Franciskas, žmonės nuo gyvenančių konservatyvesniuose miestuose.

Vis dėlto, niekas iš tikrųjų nežino, kiek sekso „laiminga“ pora – gyvenanti santuokoje ar be jos – turėtų turėti. „Ką galiu pasakyti, tai kad daugybėje jaunavedžių porų (kurių dauguma jaučiasi ypač laimingi) tyrimų poros užsiima seksu kas tris ar keturias dienas, – teigia A. L. Meltzer. – Nesu tikra, kaip dažnai mylisi ilgiau susituokusios (ar net susitikinėjančios) „laimingos“ poros“.

Iš tikrųjų, kai viena tyrėjų komanda paprašė porų seksu užsiimti dvigubai dažniau, dalyviai netrukus pradėjo skųstis, kad tai virto rutina ir ėmė mažiau patikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2306)