Galvoje sukasi galimi paaiškinimai: ar yra kita, ar tai sumažėjęs seksualinis potraukis, o gal nebeliko meilės?

Ne jūs viena susiduriate su tokia problema, ji dažna visame pasaulyje.

Pirma reakcija – kaltinti save. Ką darau ne taip? Ką galiu padaryti? Tačiau mylėti nepriversti, lygiai taip nepriversi žmogaus norėti mylėtis su tavim, rašoma „The Huffington Post“.

Tad ką daryti?

Problemos šaknys

Pirmiausia reikia išsiaiškinti priežastį. Dėl kokių priežasčių vyras nustojo su jumis mylėtis?

Nepradėkite ieškoti kaltų. Jei santuokoje nebeliko sekso, prisilietimų, apkabinimų ar bučinių, žodžių „myliu tave“, nebūtinai esate dėl to kalta. Žinokite, pasaulyje yra milijonai tokių santuokų.

Galite nueiti su sutuoktiniu ar partneriu pas gydytoją ir pasiaiškinti, ar libido trūkumas nesusijęs su kokia nors liga.

Galimos medicininės priežastys:

1. Jam galėjo sumažėti testosterono lygis. Senstant tai natūralu, dėl to gali susilpnėti libido.

2. Jis gali būti prislėgtas, jausti įtampą dėl nesklandumų darbe, todėl gali griebtis alkoholio, kofeino ar vaistų, o dėl to gali sumažėti seksualinis potraukis.

3. Erekcijos sutrikimus gali sukelti antidepresantai, vaistai prostatai, kokia nors liga.

4. Seksualiniai sutrikimai gali būti susiję su traumuojančius seksualiniu įvykiu praeityje, kuris dabar iškyla.

5. Kaltininkas gali būti ir labai aktyvus sportavimas.

6. Galbūt jis žiūri pornofilmus, masturbuojasi, todėl sumažėja seksualinis troškimas.

7. Miego trūkumas gali sukelti tokią problemą. Pavyzdžiui, jei patiriate emocinių sunkumų ir vargina nemiga ar turite naujagimį.

Ir vis dėlto atvirai pasikalbėjus su partneriu gali paaiškėti, kad seksualinės problemos – emocinio pobūdžio:

1. Gal jis dėl ko nors yra nepatenkintas. Pavyzdžiui, gal jūs sustorėjote, o jam atrodo, kad jis jums nebesvarbus, nes jūs nesistengiate būti patraukli.

2. Galbūt jam atrodo, kad jūs per daug kontroliuojate, per daug kritikuojate, todėl jis užsisklendė.

3. Gal jam nuobodu. Galbūt seksas jums abiem tapo rutina, taigi ėmėte laikyti vienas kitą savaime suprantamu dalyku.

4. Reali ir tokia hipotezė – vyras nebenori su jumis mylėtis, nes jis nori sekso su kita. Toks paaiškinimas išlaisvina jį iš pareigos būti ištikimam.

5. Sutuoktiniai, partneriai, kuriems kelia problemų intymumas, dažnai siekia išlaikyti atstumą, nes rimti, su įsipareigojimais santykiai juos gąsdina.

Jei susidūrėte su bent viena iš išvardintų problemų, ką daryti?

1. Pirmaiusia – suvokti, kad turite problemą ir identifikuoti, kokia ta problema.

2. Svarbiausia – bendravimas. Net jei gėda, nejauku, būtina pasakyti vyrui, kaip jaučiatės.

3. Profesionalo, taip pat ir seksologo, pagalba gali padėti atrasti problemos priežastį ir atnaujinti artumą.

4. Kartais seksualinį gyvenimą galima pagerinti, susitelkus į pojūčius. Išmokus, kaip liesti partnerį, suteikiant jam malonumą, galima pagyvinti įžangines glamones, kurios, beje, prasideda gerokai anksčiau nei miegamajame, ir susijusios su partneriui rodomu švelnumu.

5. Seksualinė terapija neilga, įprastai trunka 8–9 susitikimus, tačiau per juos galite išmokti reikšti savo seksualinius poreikius bei fantazijas, o taip pat išgirsti savo partnerį.

6. Seksologas gali išmokyti, kaip inicijuoti seksą, kaip išreikšti jausmus ir nusivylimą, jei jaučiamas sekso vengimas.

7. Dar viena nesudėtinga strategija – padaryti šeimoje prioritetu seksą, o ne sportą, vaikus, susitikimus su draugais ir pan.

8. Seksologas gali priminti apie asmeninės higienos svarbą. Šią problemą lengviausia išspręsti. Skirkite dėmesio savo išvaizdai, kūno kvapams – tai aprodys parneriui, kad jis jums rūpi.

9. Medikas nustatys, ar erekcijos sutrikimai – jūsų vyro problema. Jei taip, gydytojas gali skirti erekcijos gerinančių vaistų.

Atsiminkit – santuoka, santykiai yra sudėtingi, ne be komplikacijų, taigi kalbantis subtiliomis temomis su partneriu, reikia kalbėti ne tik apie savo jausmus, bet ir įsiklausyti į kito išgyvenimus, neteisti. Vakuume nieko nevyksta, taigi turite puikią progą išgyventi emocinį intymumą su partneriu.

Na, o jei visos pastangos išspręsti problemas žlunga, jei santykiai nebepataisomi, yra variantas – išeiti. Net ir nutarus skirtis, patartina lankytis pas psichologą, kuris padės atsigauti po skaudžios patirties ir nebekartoti klaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)