Kuo protingesnis, tuo mažiau nuotykių lovoje

Paaugliai, kurių intelekto koeficientas - 100, lytinių santykių turi 1,5 ar net 5 kartus dažniau nei bendraamžiai, kurių koeficientas – 120 ar 130. Paskaičiuota, kad kiekvienas papildomas koeficiento balas atima 2,7 proc. tikimybę pasimylėti jaunuoliams ir 1,7 proc. - merginoms.

Pasak tyrimo vadovo C. T. Halpern, mažiau intelektualūs paaugliai daug dažniau praranda nekaltybę paauglystės metu nei protingi bendraamžiai, kurie dažnai net nebūna bučiavę merginos ar vaikino.

Neseksualios specialybės

JAV atliktas tyrimas parodė, kad 80 proc. jaunuolių ir 75 proc. merginų praranda nekaltybę iki 19 metų. 87 proc. koledžo studentų teigia turėję lytinių santykių. Tačiau, šie skaičiai kur kas mažesni tiriant elitinius universitetus, į kuriuos patenka tik intelektualiausi asmenys. Pavyzdžiui, 56 proc. studentų, studijuojančių Prinstono universitete ir 41 proc. Harvardo studentų, teigia vis dar esantys nekalti.

Apklausus įvairių universitetų studentus, išryškėjo įdomi tendencija - kuo daugiau studijos reikalauja intelektualinių pastangų, tuo studentai rečiau mylisi. Tarkime, Wellesley universitete tarp meną studijuojančių studentų nebuvo nei vieno neparagavusio meilės žaidimų, tačiau tik 17 proc. studijuojančių matematiką ar biochemiją galėjo pasigirti tuo pačiu.

Turi mažiau meilužių

Intelektualieji ne tik vėliau pradeda lytinį gyvenimą, bet ir turi mažiau seksualinių partnerių iki susituokiant. Manote, kad jie labiau religingi ir disciplinuoti? Ne visai taip. Atvirkščiai, ankstesni eksperimentai nustatė ryšį tarp religingumo ir žemo IQ, be to intelektualieji tyrimo dalyviai ikisantuokinio sekso nelaikė nemoraliu dalyku. Vadinasi, tam įtakos turi kiti faktoriai.

Žemesnis libido

Nustatyta, kad net sukūrus šeimą, intelektualieji mylisi rečiau nei ne tokie protingi bendraamžiai. Mokslininkų teigimu taip yra dėl mažesnio poreikio seksui. Tai grindžiama atlikta apklausa, atskleidusia intelektualių ir mažiau intelektualių asmenų masturbacijos ypatumus - tik 68 proc. vyrų ir 20 proc. moterų, turinčių aukštą IQ, masturbuojasi lyginant su 95 proc. ir 70 proc.

Sunkiau suranda partnerį

Vyrai, kurių intelekto koeficientas didesnis nei 120, daug dažniau samdosi prostitutes. Vadinasi, jiems sekasi sunkiau surasti gyvenimo partnerę nei kitiems stipriosios lyties atstovams. Ar intelektualūs vyrai yra mažiau seksualūs? Iš dalies taip. Pavyzdžiui, nustatyta, kad protingi vyrai yra mažiau atletiški, vadinasi turi ir ne tokį patrauklų kūną kaip sportuojantys asmenys.

Kaltininkas – testosteronas

Intelektualūs vyrai turi mažesnį libido ir mažiau atletišką kūną. Kas atsakingas už šiuos du dalykus? Teisingai – vyriškas hormonas testosteronas. P. Celec su kolegomis atliktas tyrimas parodė, kad dar seksualinės brandos nepasiekę berniukai, kurių IQ didesnis nei 130, pasižymi žemesniais testosterono lygiais nei jų bendraamžiai.

Naujausiame žurnalo „Psichologija Tau“ numeryje skaitykite:

Atsakymai, slypintys sapnuose
5 gyvenimo tiesos, kuriomis verta abejoti
Laiminga santuoka: mitas ar tikrovė?
Neveiksmingi romantiniai gestai
Kodėl prisirišame prie daiktų?
Priklausomi nuo kitų nuomonės
Testas. Koks jūsų humoro stilius?
Tapsmas motina ir tėvu
Politiko įvaizdis yra viskas!