12
Kitas

Pataria psichologė Kristina Grigalavičienė

Po poros metų susilaukėme vaiko. Vaiko gimimo aš laukiau kaip išprotėjusi (visą gyvenimą norėjau vaikų, norėjau būti jauna mama). Turėjome visas galimybes auginti vaikelį. Taigi iš nebrandžių jaunuolių tapome tėvais. Atrodo, kad kai gimė mūsų vaikas, viskas pasikeitė, bet taip ir turi būti!?

Pirmus vaikelio gyvenimo metus, aš praleidau namuose, auginau savo angeliuką, sukausi buityje, laukdavau vyro – pervargau nuo rutinos. Pagalbos su vaikeliu tuo metu neturėjau, nes vyras turėjo savo verslą. Aš iš esmės esu veikli asmenybė. Todėl, kai mano vaikui suėjo pusantrų metukų grįžau į darbą.

Na, o visos mano problemos (jei jas taip galima pavadinti) prasidėjo, kai mūsų vaikui suėjo 6 mėn., tikriausiai nuo rutinos ir pervargimo, aš neatrasdavau savyje nei trupučio noro prisėsti prie savo vyro, neįstengiau jo geisti ir jokiais būdais nenorėjau sekso. Berods, jis tą suprato (tuo metu).

Dabar mūsų vaikui beveik 2 metukai, bet tas noras taip ir neatsirado. Vyras pyksta, bet gal galima jį suprasti? Mūsų vaikas miega viename kambaryje kartu su mumis, aš negaliu mylėtis su savo vyru, nors vaikas ir miega ( o gal tai tik pasiteisinimas? Kodėl? )

Palyginus, kokia karšta aš buvau anksčiau, dabar mano galvoje tik „prašau greičiau viską užbaigiam“. Nesileidžiu jokiems naujiems pojūčiams, o mėgstamiausia poza – misionieriaus. Aš nesu pervargus, vyras padeda tiek buityje tiek su vaiku. Ar galima tai vadinti problema? Kodėl aš nejaučiu jokio noro mylėtis su savo vyru?

Apie kitus vyrus aš net bijau pagalvoti. Gal man reikia specialistų pagalbos? Juk praėjo jau nemažai laiko nuo vaiko gimimo. Ir aš realiai suprantu, kad jei tai tęsis toliau, mūsų santykiai žlugs, juk jis jaunas vyras.

Ir čia negalėtum pasakyti, kad gal tai yra mano nepasitikėjimas savimi, nes esu sportuojanti, liekna, aukšta ir tikrai graži moteris. Aš įsisukau į savęs kaltinimų ratą, kiekvieną dieną noriu jį mylėti, bet atrodo, kad aš negaliu mylėti dviejų žmonių, toks jausmas, kad visą save atiduodu vaikui. Aš net nesuprantu, kodėl jam negėda tą daryti, kai mes turime vaiką. Toks jausmas, kad aš būdama mama neturiu teisės būti gašli ir seksuali.

Ačiū.
Giedrė (vardas pakeistas)

12
Kitas

Pataria psichologė Kristina Grigalavičienė