Tikėdami savo meile, jūs būsite tikri, kad padėsite vienas kitam susidoroti su bet kokiomis jus gyvenime užklupsiančiomis negandomis, rašo psychologytoday.com.

Porų, kurių partneriai pasitiki vienas kitu ir šeimą mato kaip saugų uostą, kur galima rasti paguodą, kur galima tobulėti, gyvenimas daug lengvesnis. Tikėjimas, kad jūs tinkamai pasirinkote, kad jūsų partneris – tas žmogus, su kuriuo jūs visada norėjote gyventi, - laimingų santykių raktas.

Jei jūs nesijaučiate laimingi ir tylėdami laukiate, kol kažkas pagerės, belaukdami galite ir pasenti. Pasikalbėkite, skirkite daugiau laiko savo santykių analizei, būkite tas, kuris žengs pirmąjį žingsnį. Atminkite, kad tik ką nors duodamas kitam, galite tikėtis gauti atgal.

Geri santykiai – sunkus darbas. Jūs turite suvokti, kad ne visos dienos bus vienodai geros, ne visada sutarsite ir lengvai bendrausite. Turite būti tolerantiški, turite priimti tą faktą, kad nė vienas iš jūsų nėra tobulas, todėl nepamirškite, kad jūsų partneris - paprastas žmogus, su visomis žmogiškomis silpnybėmis ir trūkumais.

Šeimas dažnai ištinka krizės, tačiau pasikalbėjus galima rasti išeitį. Vienas geriausių komunikavimo būdų – išsakymas visko, kas guli ant širdies, visko, kas šauna į galvą. Svarbiausia, kad jūs abu būtumėte atviri, pasakytumėte, ko tikitės iš santykių. Būdami kantrūs ir atviri, jūs susikursite tokius santykius, kokių norite.

Jei kas nors, ką jūs mylite, jus įskaudina, nebūtinai pulkite daryti tą patį. Geriau pasistenkite suprasti ir prisiminkite tuos atvejus, kai ir jūs pats suklydote. Jokie du žmonės negali gyventi kartu taip, kad nekiltų absoliučiai jokių problemų, jos – bet kokių santykių dalis. Jei jūs tą suvoksite ir priimsite, bus žymiai lengviau išgyventi visus pakilimus ir nuopuolius.

Tikint ir pasitikint vienas kitu nereikia bijoti ginčytis. Tai nereiškia, kad vienas turi nugalėti, o kitas pasiduoti, svarbiausia – rasti kompromisą. Prisiminkite, kad susitarti ir nebūti prislėgtam daug maloniau nei laikyti viską savyje ir būti nusiminusiam. Išmokite išsikalbėti, nesistenkite pažeminti partnerio.

Gyvenimas sunkėja ir kartais būna nesuprantamas, tačiau geriau išmokti priimti permainas, negu apsimesti, kad niekas nesikeičia. Jei priimate gyvenimą kaip teigiamų ir neigiamų dalykų visumą, įsivyrauja balansas.

Tikėjimas vienas kitu praturtins jūsų, kaip poros, gyvenimą. Jei turite kokių abejonių dėl savo santykių, nieko nelaukite ir imkitės veikti tuoj pat. Svarbiausia - tiesa ir tik tiesa jūsų santykius pakylės į aukštesnį lygį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)