Štai keletas klausimų, kuriuos, mūsų įsitikinimu, poros turėtų aptarti, jei nori pagerinti savo būsimą vedybinį gyvenimą:

1. Kodėl mes tuokiamės? Nėštumas, finansinis saugumas, vienišumas ar noras pabėgti iš tėvų namų nėra tinkamos priežastys tuoktis. Ko mes, kaip pora, norime iš gyvenimo?

2. Kokia buvo tavo vaikystė? Ar tavo šeimoje buvo jaučiama meilė? Ar manote, kad turėsite problemų su savo šeimomis atostogų metu? Kokias vertybes nori atsinešti iš savo šeimos į santuoką? Kas tau patinka ir kas nepatinka tavo šeimoje?

3. Kaip apibūdintum save? Kokį, tavo nuomone, aš tave matau?

4. Ar mes dalinsimės namų ruošos darbais? Kaip tu tikiesi, kad mes leisime laisvalaikį?

5. Ar tu taupus, ar išlaidus? Ar nori turėti biudžetą? Ar mes turėtume turėti bendrą atsiskaitomąją sąskaitą ar atskiras; o gal ir tokią, ir tokią? Kas bus atsakingas už tai, kad visos sąskaitos būtų apmokėtos laiku? Ar manai, kad ėjimas į kiną ir atostogos kiekvienais metais yra būtinybė ar prabanga? Kokie yra mūsų finansiniai tikslai?

6. Kiek nori turėti vaikų? Kiek laiko po sutuoktuvių turėtume pagyventi be vaikų? Kokiais manote būsite tėvais? Kokia jūsų vaikų auklėjimo filosofija? Ar susilaukus vaikų vienas iš mūsų pasiliks namuose? Kokiomis apsaugos nuo nėštumo priemonėmis turėtume naudotis, jeigu norime atidėti tėvystę?

7. Ar religija vaidina svarbų vaidmenį tavo gyvenime? Ar manai, kad tikėjimas ir dvasingumas yra svarbūs santuokoje? Koks yra tavo Dievo įvaizdis?

8. Ar tau patogu aptarinėti seksualinius pomėgius ir tai, kas nepatinka? Kokie yra tavo lūkesčiai dėl seksualinių santykių?

9. Ar manai, kad mes viską turėtume daryti kartu? Ar mes galime kiekvienas siekti savo tikslų? Ar tau reikia laiko pabūti vienumoje? Kaip tu jaustumeisi, jeigu kartais aš norėčiau pasilinksminti su savo draugais? Kaip mes užtikrinsime, kad pakankamai laiko leidžiame drauge?

10. Kaip mes drauge priimsime sprendimus? Ar mes abu norime kištis į sudėtingas sritis ar mėginame vengti konfliktų? Ar mes mokame spręsti konfliktus? Ar mes abu norime tobulinti savo bendravimo įgūdžius ir dalintis savo mintimis?

Nors pora yra labai užimta pasirengimu vestuvėms, labai svarbu, kad jie surastų laiko ir giliau pažvelgtų į savo santykius. Bendravimas drauge su noru būti artimais yra vienas svarbiausių raktų į sėkmingą santuoką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją