Iš šios naminės būsenos tenka išeiti kažkur į prerijas ir išmokti apjodinėti laukinius mustangus. Maždaug taip jaučiasi po ilgų santykių vėl viena likusi moteris.

Tu taip ilgai priklausei vienam vyrui, kad neįmanoma įsivaizduoti nieko kito jo vietoje. Tik jo vienintelio rankos lietė pačias slapčiausias tavo kūno vietas, tik jo kvėpavimą tu girdėdavai naktimis, tik su juo turėjai slaptą meilės kalbą, padedančią įvardinti intymiausius dalykus. Tu verki, nes dabar viso šito nebėra, o įsivaizduodama kitus vyrus, jauti pasibjaurėjimą.

Stop. Išsiaiškinkime.

Julija Rubliova iš „Ulitza.livejournal.com“ dalijasi savo patirtimi ir patarimais.

Visų pirma, negalima savęs prievartauti.

Kiek jums bebūtų metų, galite pamatyti, kad aplink jus nemažai vyrų, pasiruošusių nusitempti jus į lovą. Nemažai ir tokių, kurie SENIAI svajojo apie seksą su jumis.

Labai sunku suformuluoti, bet jums dabar reikia ne sekso. Jums reikia šilumos ir artumo. Ir net jei pamatysite, kad šalia tas, kuris jus myli jau seniai – tarkim, koks senas gerbėjas – vis vien viskas bus ne tai ir ne taip. Jei su juo mylėsitės, galvoje bus tik ši mintis: „Viskas ne taip.“ Galite eiti su juo į kiną, bet nesileiskite iškart po skyrybų nutempiama į lovą.

Aš eksperimentavau. Tiesiog tam, kad suprasčiau, kad dar galiu mylėtis, kad esu normali, paprasta moteris, sugebanti sukelti vyrams geismą. Eksperimentų rezultatais buvau patenkinta – taip, aš sugebu akimirksniu sužadinti geismą. Tai beprotiškai svarbu atstumtai moteriai. Ir visiškai nesvarbu mylinčiai.

Nuo vyrų aš pabėgdavau šaukdama – man reikia pašerti žuvytes! Ir niekada nelikdavau nakčiai. Esmė buvo ne seksas, o tai, kad vyrai buvo ne tie. Tai yra, ne mano vyras.

Galiausiai aš mečiau eksperimentus. Ir sakau jums prisiimdama visą atsakomybę: galima apsieiti ir be jų. Geriau atsigauti neskubant. Niekas nepasikeis.

Galų gale atsiras vyriškis, su kuriuo išties norėsite mylėtis. Gal nebus kojas pakertančio geismo, bet su juo jausitės saugi. Ieškokite tokio. Tik jis gali jus atkurti. Jis jus saugos. Ar tai nutiks vieną, ar kelis kartus – nesvarbu. Būkite atsargios: nepakliūkite į kitus spąstus ir nesupainiokite dėkingumo su įsimylėjimu.

O dabar dėmesio. Jei po skyrybų ryžotės seksui su KITU vyru, perskaitykite šias geležines taisykles.

1. Kitas vyras turi būti laisvas. Jis neturi būti vedęs. Kitaip jūs įsipainiosite į dar vieną mirtiną temą „Kita moteris“.

2. Kitas vyras turi būti kažkuo pranašesnis už jūsų buvusįjį. Kad ir automobilio marke ar ūgiu, bet kažkas turi būti geriau.

3. Kitas vyras turi aktyviai ir pastebimai rodyti jums dėmesį. Kviesti į pasimatymus, teikti pagalbą, kviesti į kiną ar pasivaikščioti.

4. Seksas su kitu vyru neturi kelti jums šleikštulio ar ašarų.

5. Kitam vyrui nebūtina žinoti jūsų liūdnos istorijos, bet būtų geriau, jei jis su jumis elgtųsi atsargiai ir rūpestingai.

6. Geriau, kad jis būtų kuo toliau nuo bendro jūsų buvusios šeimos pažįstamų rato.

7. Kitas vyras anksčiau ar vėliau turi atsirasti jūsų gyvenime. Būkite atvira, bet nebūkite neatsargi.

8. Apsaugos priemonės būtinos.

Saugokite save. Neįsivelkite į santykius su nepažįstamaisiais. Jokiu būdu negerkite alkoholio su nepažįstamu vyru. Neieškokite abejotinų nuotykių.

Dauguma moterų po skyrybų tarsi praranda uoslę ir nebejaučia pavojaus taip, kaip labiau „laukinės“ moterys. Ilgalaikė santuoka atbukina instinktus. Mes įpratome pasitikėti. Mes įpratome – tiesiog įpratome, o aplinkui viskas neįprasta ir pavojinga.

Idealiausia po skyrybų „prarasti nekaltybę“ su kokiu nors tolimu pažįstamu. Kokiu nors draugų draugu.

Aš akimirksniu, tiesiog iš pykčio sugundžiau savo vaiko gydytoją. Seksas su juo buvo neblogas, nesileisiu į smulkmenas. Bet po to viskas man atrodė keista ir svetima, tad kartą aš pabėgau. Ir negrįžau.

Dar kartą primenu, kad pasakoju tik apie savo patirtį. Tai ne mokykla – tik dalinuosi. Jei nusprendėte sėdėti ir saugoti ištikimybę savo vyrui – puikiai jus suprantu. Aš nusprendžiau eiti kitu keliu – įgyti patirties. Patirtis ne tiek kėlė šleikštulį, tiesiog buvau jai nepasiruošusi.

Po to, praėjus pusmečiui po skyrybų ir po visų nenusisekusių eksperimentų, aš išvykau į draugišką kelionę su mūsų tolimu bendru pažįstamu. Iki tos akimirkos, kol neįžengėme į viešbučio numerį, aš vis tikėjausi, kad numeriai bus du. Bet buvo vienas – ir prabangus.

Tai kaip tik buvo idealus variantas. Jis buvo patrauklus kaip vyras, jo požiūris į mane buvo tinkamas, jis buvo atsargus, su juo jaučiausi saugi. Pirmą kartą aš neprisiminiau savo vyro naktį. Tik dieną.

Mudu abu buvome sužeisti buvusių partnerių. Ir abu apie tai žinojome, abu neturėjome jokių iliuzijų, mes šiltai elgėmės vienas su kitu. Kaip jau sakiau, ši išvyka visų pirma buvo draugiška. Daugiau mes nesusitikinėjome, bet grįžus mūsų abiejų gyvenimas ėmė klostytis sėkmingai.

Jei duočiau jums patarimą, sakyčiau: merginos, nepameskite galvos, bet ir nesaugokite ištikimybės tam, kuris taip negailestingai jus apgaudinėjo. Nepriklausomai nuo to, ar laukiate, kad vyras vis dėlto sugrįš, ar teko padėti tašką – neužsidarykite nuo kitų vyrų. Bet tik kai būsite pasiruošusios.

Išsiaiškinkime, ką tai reiškia.

Pajuskite savo ribas. Galbūt pirmą pusmetį jums užteks tiesiog flirto prie kavos puodelio. Moters organizmas sutvarkytas taip, kad kuo mažiau sekso, tuo ramiau moteris išgyvena susilaikymą.

Nepanikuokite, negriūkite į lovą su pirmu sutiktuoju, bet ir nepraleiskite progos pasisemti patirties, jei jaučiatės jau turinti jėgų. Būkite pasiruošusi tam, kad eksperimentai gali emociškai jus traumuoti – tokiu atveju leiskite sau atsikvėpti.

Ko gero net neverta minėti, kad nereikėtų mylėtis su kitu iš keršto buvusiajam. Tai kvailiausia, kas jums gali nutikti šiame etape. Po to jūs verksite ir spjaudysitės, sužeidusi visų pirma save.

Permiegoti su kitu galite iš noro sužinoti, kokia jūs su kitu vyru, iš šilumos ir artumo poreikio (bet čia irgi atsargiai, nes vis vien negausite to, ką patyrėte su vyru), o svarbiausia – iš geismo, tik traumą patyrusi moteris paprastai mažiausiai galvoja apie geismą.

Elgesio su buvusiu vyru politika

Nereikia jam pasakoti apie kitą vyrą. Ypač nepatartina to daryti raudant, ir sakant: mielasis, štai tu mane metei, ir aš buvau priversta tai padaryti.

Vyrui tai per sudėtinga. Be to, jis supras, kad taip jūs jį verčiate vėl pajusti kaltę. Nereikia.
Bet ir nereikia demonstruoti, kad jūs dabar niekam nereikalinga, ir po to, kai jis išėjo, tesugebate laistyti ašaromis slenkstį.

Primygtinai rekomenduoju iš tiesų susirasti veiklą vakarais ir savaitgaliais. Ir net jei sėdite kine su draugėmis, geriau nekonkrečiai pasakyti –buvau su draugais, tu jų nepažįsti. Tai puikus išsisukinėjimas ir jei norite parodyti, kad turite kitą vyrą, ir kai norite apsimesti, kad jo neturite.

Būkite pasiruošusi apklausoms, bet neprisipažinkite. Jūsų užduotis – parodyti jam, kad jūs išėjote iš santuokinio šiltnamio ir einate savo keliu. O kur einate – dabar jau nebe jo reikalas.

Parskridusi naktį iš tos kelionės, radau vyrą prie savo laiptinės. Nemeluosiu – be gėlių, bet su krepšiu jūros gėrybių, kurias aš dievinu. Jis nuolankiai išklausė, kad „kelionė buvo puiki“, išvirė man tuos aštuonkojus ir taikiai atsigulė miegoti į šeimyninę lovą. Kitus du mėnesius jis visais įmanomais būdais žymėjo „savo“ teritoriją. Mes nuvažiavome į vietinį kurortą, po to į pietus, ir apie šias jo pastangas žinojo visi jo draugai ir artimesni pažįstami.

O aš tą naktį parašiau savo dienoraštyje, kad „jei būčiau šaltakraujiška kalė, apskritai nieko nebūčiau jam pasakojusi“. Nors iš mano spindinčio veido ir taip viskas buvo aišku.

Tad jei aš tada būčiau buvusi tokia išmintinga, kaip dabar, būčiau sau pasakiusi: nereikia nieko pasakoti vyrams apie kitus vyrus. Užtenka tik tylėti arba kikenti. Jie patys viską prikurs. Ir tai, kas yra, ir tai, ko nėra. Jų vaizduotė gan laki, o savininkiškas instinktas bujoja. Jų pasaulyje vyrauja konkurencija ir hierarchija. Todėl garantuoju, kad jūsų vyras net išėjęs pas kitą moterį dėl viso pikto žvilgčioja per petį, ar kartais niekas neužėmė jo vietos, ir ar prireikus vonioje atsiras vietos jo dantų šepetukui. Ar durys atviros, jei jis apsigalvotų?

Mielosios, aš iš tiesų esu ištikima ir gera. Ir labai ilgai saugojau tą vietą šepetukui stiklinaitėje. Tai buvo prieš 6 metus ir 3 romanus. Dabar aš išmokau uždaryti tas duris labai greit – durys geležinės, ir uždarau aš jas labai ryžtingai, nebijodama, kad ką prispausiu. Nes laukti metų metus – tai blogiausias įmanomas scenarijus: su metais grožis vysta, o siela džiūva. Bet svarbiausia – tada aš nesupratau, kaip aš galėčiau jo nebemylėti, kaip galėtų jį pakeisti kažkas kitas.

O tų kitų – nuostabių, gerų, nuo kurių linksta kojos ir kaista visas kūnas, kurie jūsų neskriaus, norės jus iškart vesti, gerbs jūsų patirtį ir asmenybę, galų gale tokių, kuriuos jūs dievinsite ir naktį mirsite iš malonumo jų glėbyje – tokių vyrų yra. Jų pilnas pasaulis. Jie nevedę. Jie gražūs. Jie daug ką pasiruošę paaukoti dėl jūsų.

Vieną akimirką aš drąsiai tiesiog žengiau šiuo keliu. Pakeliui moterys, kurios vietoj subyrėjusios santuokos pasirinko vienatvę, mane gąsdino, kad šiame kelyje man gresia pavojai: nėra pinigų ir nėra vyrų. Sakė, kad dirbti reikės daug ir sunkiai, o vyrai arba prasigėrę, arba visi yra vedę.

Man teko dirbti daug ir sunkiai, bet mylimame darbe, ir aš juo džiaugiuosi jau šeštus metus. Ir aš nesutikau nė vieno prasigėrusio ar vedusio vyro. Taip pat nepastebėjau jokio deficito: pasaulis pilnas nuostabių laisvų vyrų.

Matote, parašiau tarsi himną kitiems vyrams. Kitiems Vyrams – kaip rūšiai. Netikėkite paniurėlėmis, kurios pranašauja badą ir marą šioje srityje ir cituoja statistiką. Visi apribojimai – tik mūsų galvoje.

Nieko nebijokite. Net jei jums 56, jūsų dar laukia puiki galimybė pagaliau pamatyti Paryžių su draugėmis ir ištekėti sulaukus 60-ies – ir nušluostyti nosį visiems pavyduoliams.

Taigi reziumė ir dar kiek rekomendacijų:

1. Duokite sau laiko.

2. Nepanikuokite, kad jau nebesate patraukli arba kad liksite viena.

3. Būkite atsargi susipažindama su vyriškiais.

4. Priimkite vyrų kvietimą išgerti kavos ar į kiną. Nesėdėkite namuose. Visada praneškite vaikams ar savo mamai, kur ir su kuo išėjote.

5. Nesigulkite į lovą iš keršto. Ramiai žinokite, kad dabar turite moralinę teisę mylėtis su kitu – ir tik todėl, kad pati to norite.

6. Nepasakokite buvusiam vyrui visų savo peripetijų.

7. Bet ir neįtikinėkite jo, kad esate jam kaip ir anksčiau ištikima.

8. Rinkitės tokį partnerį, kuris atitiktų bent kelias išvardytas taisykles, o pirmą – būtinai.

10. SAUGOKITĖS pati. Kitas vyras už jus neatsako taip, kaip vyras.

11. Nepameskite galvos ir nekurkite iliuzijų .

12. Flirtuokite, net jei jums atrodys, kad nebemokate to daryti. Teks mokytis iš naujo!

13. Rūpinkitės savo išvaizda.

14. Venkite panikuotojų, kurie bandys jus įtikinti, kad, statistiškai, pas mus moterų daugiau nei vyrų. Vykite juos šalin!

15. Skaitykite daugiau realių istorijų su laiminga pabaiga.

16. Ir dar kartą – neskubėkite su kitu vyru. Man prireikė pusmečio tam, kad lovoje ir per pusryčius nebegalvočiau apie savo vyrą. Nežinau, kiek laiko prireiks jums – bet kokiu atveju, laiko jūs turite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)