Daugelis vyrų šią būseną apibūdina kaip norus, neatitinkančius galimybių, ir nusivylimą, kurį patiria abu partneriai. Gydytojai dar priduria, kad tokia ejakuliacija grasina įvairiomis psichologinėmis būklėmis, santykių atšalimu ir kitkuo.

Nors vyrai apie tai dažnai nešneka, ryškesnis ar silpnesnis ejakuliacijos sutrikimas kuriuo nors gyvenimo tarpsniu aplanko kone kiekvieną vyrą. Mat tam įtakos turi patys įvairiausi faktoriai – gyvenimo būdas, fizinis aktyvumas, vartojami vaistai, gretutinės ligos, stresas ir kita.

Tačiau savo sveikata ir lytiniu gyvenimu susirūpinusiems vyrams ne visuomet aišku, kas yra ta priešlaikė ejakuliacija. Tiksliau, kiek viskas turi trukti (ar po kiek laiko pasibaigti), kad jau būtų galima tai traktuoti kaip priešlaikę ejakuliaciją ir ieškoti išeičių.

Turkijos gydytojai ir mokslininkai teigia, kad medicininės informacijos ir terminų šioje srityje bei mokslinių tyrimų stoka kelia nemažai sumaišties ne tik tarp tokią problemą turinčių, bet ir tarp sveikų vyrų. Vieni sąvokas ir apibrėžimus bei simptomus identifikuoja vienaip, kiti – kitaip.

Mokslininkus labiausiai stebina toks priešlaikės ejakuliacijos apibūnimas: „Tai – kai vyras patiria orgazmą anksčiau, nei jį patiria jo partnerė“. Juk tai reiškia, kad priešlaikė ejakuliacija gali būti ir ejakuliacija po 30 sekundžių, ir ejakuliacija po valandos. Ko gero, toks matas visiškai netikslus ir klaidinantis.

Taigi Turkijos mokslininkai nusprendė į situaciją pažiūrėti moksliškiau ir sukonkretino trukmę bei situaciją. Anot jų, priešlaike galima laikyti tokią ejakuliaciją, kuri įvyksta beveik visuomet prieš įsiskverbiant į makštį, arba jei ejakuliacija baigiasi ne vėliau nei po minutės po įsiskverbimo. Tokią ejakuliaciją vyras pastebi ne retais atvejais, bet nuo pat pirmojo lytinio akto ir tai toliau kartojasi kiekvieno ar beveik kiekvieno lytinio akto metu. Nuolatinis nesugebėjimas kuriam laikui atidėti ejakuliacijos taip pat būdingas priešlaikei ejakuliacijai.

Daugiau ir tikslesnių apibrėžimų bei mokslinių tyrimų turėtų nuraminti tiek vyrus, tiek antrąsias jų puses. Arba priešingai – tikslingai priversti juos pradėti rūpintis savo seksualine sveikata.