Šiuolaikinio gyvenimo pagundos, santykių laisvė, pernelyg silpni nuo neištikimybės galintys sulaikyti veiksniai bei sunkiai serganti šiandieninės visuomenės moralė – tokie dalykai jau labai seniai tapo savotiška nieko nebestebinanti norma. Kad ir kaip neskaniai tai beskambėtų, esame jau savotiškai įpratusios prie vyrų neištikimybės.

Yra vyrų, net nesistengiančių išsaugoti ištikimybės savo antrajai pusei ir to nesitikinčių iš savo moters. Kiti nevalingai kaupia psichologinį bagažą kompleksų, susijusių su realia ar įsivaizduojama ir svajojama neištikimybe.

Vyrų neištikimybės priežastys

Vyrų neištikimybė – ne jaunas reiškinys. Poligamija, tiesiog įgimta patinų kraujyje, yra vienas iš svarbiausių žmonijos populiacijos augimo veiksnių. Žmonių skaičiaus augimas vyksta netolygiai. Dabar planetoje gimsta daugiau berniukų, todėl jau po kelių dešimtmečių pasaulyje labai aiškiai pasijus dailiosios lyties trūkumas. Labiausiai moterų trūkumas pasijus tokiose šalyse kaip Indija ir Vietnamas (iš 112 žmonių 100 bus vyriškos lyties), Kinija (iš 102 žmonių – net 100 vyriškos lyties), taip pat Azerbaidžanas, Gruzija, Serbija ir Bosnija.

Daugelyje šalių tenka kelioms moterims dalintis vieną vyrą. O ir patys vyrai visais įmanomais būdais save naikina – įvairiausi kariniai konfliktai, stiprioji lytis renkasi vis pavojingesnes profesijas, piktnaudžiauja alkoholiu, nikotinu ir panašiais „antidepresantais“, prišaukiančiais ankstyvą mirtį.

Susiklosčius tokioms aplinkybėms, vyrų polinkis į neištikimybę tampa tikru vienišų moterų išsigelbėjimu. Juk visos moterys labiausiai už viską gyvenime nori meilės ir šilumos, todėl ir priglaudžia po savo sparneliu net ir svetimą vyrą, pamiršusios, jog vieną dieną ir pačios gali paragauti neištikimybės kartėlio. Ir vis dėl to visos be išimties dailiosios lyties atstovės nori savo antrajai pusei būti vienintelės ir sukurti šeimą, paremtą ištikimybe ir besąlygišku pasitikėjimu vienas kitu. Tokioms moterims norėtųsi paneigti mitą, jog visi be išimties vyrai bent kartą gyvenimą būna neištikimi savo išrinktajai. Tačiau kaip tai padaryti?

Kur gyvena ištikimi vyrai?

O gi šalia mūsų. Ištikimu gali tapti bet kuris vyras, kad ir kaip naiviai tai skambėtų. Viskas priklauso tik nuo moterų. Kaip taip gali būti, paklausite jūs. Ir mes jums atsakysime.

Viskas priklauso nuo tinkamo pasirinkimo

Yra merginų ir moterų, kurios visiškai nemoka tinkamai pasirinkti antrosios pusės. Ir visai ne todėl, jog nepažįsta žmonių, tiesiog jos... pernelyg skuba. Laukia nesulaukia, kada turės mylimąjį. Joms kaip oras reikalingas kitas žmogus, galintis išvaikyti vienatvės slogutį. Yra tokių, kurios net kankinamos neprisipažintų, jog nori ištekėti, tačiau viduje aistringai šito trokšta ir yra pasirengusios gyvenimą susieti su pirmu pasitaikiusiu.

Pajutusios, jog vyro ketinimai rimti, ištekėti norinčios moterys ir merginos netgi nustota klausytis, ką jis žada. Prieš akis šmėžuojant vestuvinei suknelei, visi kiti dalykai joms nebetenka prasmės. O iš tikrųjų galima pastebėti ne vieną ženklą, bylojantį, jog vaikiną ir vyrą domina ne šeimos kūrimas ir su tuo susiję pareigos, bet jo paties ego.

Toks vyras gali atrodyti labai tvirtai stovintis ant žemės, ryžtingas ir žinantis, ko nori – sudės jūsų daiktus į lagaminą ir parsiveš į savo namus. Paguldys į lovą, pastatys prie viryklės, tiksliai nubrėš jūsų teritorijos ribas. Neturėsite kito pasirinkimo, kaip susitaikyti su tokia ne itin vykusia santuoka, taip ir pati sau neišsiaiškinusi, ar gyvenate su žmogumi, kuris to vertas.

Ir tik po kelių mėnesių staiga susivoksite, kam atidavėte savo ranką ir širdį. Gali paaiškėti, jog šis veikėjas jau turi žmoną ir vaikų. Ir dar kelias meilužes, iš gyvenimo besitikinčias to paties, kaip ir jūs – šeimos.

Rinkdamosi savo antrąją pusę dažniausiai klysta savimi nepasitikinčios merginos ir moterys. Į jas niekas nekreipia dėmesio, nekviečia į pasimatymus, joms labai sudėtinga megzti pažintis su priešingos lyties atstovais, jos pernelyg kritiškai vertina savo išvaizdą, todėl ir pasirenka pirmą pasitaikiusį variantą, baimindamosi, jog nieko geresnio gyvenimas joms jau nebepasiūlys. Aišku, pasirinkimo laisvę labiausiai apriboja visas baimių rinkinys ir pagrindo neturinčio pasitikėjimo savimi stoka.

Jokias būdais negalima savęs per prievartą versti pamilti pirmo pasitaikiusio potencialaus kandidato į vyrus. Daliai merginų kuklumas ir pasitikėjimas savimi tiesiog įgimtas. Jos pačios save įkalina savotiškame kalėjime, rašo eiles ir svajoja apie pasakų princą. Princas tikrai neatjos ir nepasibes į duris, todėl reikia kuo daugiau bendrauti su realiais vaikinais – tik bendravimas padės suvokti, kokio gyvenimo palydovo jums reikia iš tikrųjų.

Keisčiausia tai, jog vos horizonte pasirodžius į vyrą panašiai figūrai, tokia svajotoja jau būna pasirengusi jam aukoti savo gyvenimą, kitais žodžiais tariant, pamilti visa širdimi.

Meilės apakinti 2. Ištikimybės reikia mokytis

Ištikimybė – pamoka, kurios poros mokosi visą gyvenimą. Tačiau kartais išmokstama ne pačios ištikimybės, o ją meistriškai slėpti. Prancūzų rašytojas Etienne Ray apie tokią neištikimybę yra pasakęs: „Ji apima šiek tiek tingumo, truputį baimės, išskaičiavimo, nuovargio, pasyvumo. Kartais joje netgi galima rasti truputį ištikimybės“.

Dauguma žmonių būna ištikimi ne todėl, kad nenori išduoti savo antrosios pusės, o todėl, kad tam tiesiog nėra galimybių arba tiesiog tingi imtis iniciatyvos. Tačiau tokie žmonės mintyse jau labai seniai išdavė savo antrąją pusę, nes iš tikrųjų jos nemyli, tik apsimetinėja. Išlaikydami status quo, tokie žmonės iš tikrųjų tampa dar didesniais nusikaltėliais nei tie, kurie kartą pasielgė negarbingai.

Ištikimybė – tikros meilės išraiška

Būna taip, jog savo žmogų myli taip nuoširdžiai ir tikrai, jog vien mintis apie tai, jog galėtum jį įskaudina, skaudina ne mažiau. Tokia meilė ir ištikimybė yra brangiausia dovana, kokią tik žmogus gali gauti.

Moteris, kurią vyras brangina kaip patį tikriausią ir geriausią draugą, patį artimiausią žmogų, niekada nepatirs neištikimybės skausmo. Nes tokią moterį išdavęs vyras pirmiausia būtų neištikimas ne jai, o pats sau. Išduotų savo savastį.

„Būk ištikimas sau. Tada tavo pavyzdžiu paseks ir kiti žmonės“, - yra sakęs vienas rašytojas. Galima pridurti tik tiek, jog kurti santykius, paremtus ištikimybe vienas kitam, tikrai įveikiama užduotis.

Kartais meilė apakina ir mes nepastebime akivaizdžių dalykų, esame įsitikinusios, jog jau mums tai tikrai nenutiks nieko panašaus. Pavyzdys. Mergina nuo žmonos nuvilioja vyrą – jos koziriai: jaunystė ir grožis. Dar vienas pavyzdys. Mergina nuvilioja draugės vaikiną. Teisinasi tuo, jog aklai įsimylėjo ir nieko negali su savimi padaryti.

Ir net išmintingas patarimas, jog ant sugriautų santykių savo laimės nepastatysi, jos negąsdina. Ir ką jūs sau manote? Tokios moterys ir merginos yra įsitikinusios: žmoną išdavė, merginą išdavė, o jau jos neišduos niekada. Jokiais būdais. Čia ir slypi didžiausias pavojus. Vyras, jau kartą buvęs neištikimas savo antrajai pusei, kada nors neatsispirs ir naujai pagundai. Tai akivaizdus apie gresiantį pavojų perspėjantis signalas. Tačiau tiesa yra ta, jog nei patarimai iš pašalės, nei šeimos istorija, nei akivaizdūs faktai neprivers aklos meilės praregėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1449)