Dažnai dėl to santykius pradeda temdyti įvairiausios problemos, atsiranda nepasitenkinimas tiek savimi, tiek gyvenimu apskritai.

Kaip susigrąžinti išblėsusią aistrą ir ryškias spalvas į savo asmeninį gyvenimą?

Seksualinė energija – labai galingas ginklas. Priklausomai nuo realizacijos galimybių, ji gali arba tapti neišsenkančių jėgų tobulėjimui kitose sferose (pavyzdžiui, atliekant mamos, namų šeimininkės, pavyzdingos darbuotojos ir kitus vaidmenis) šaltiniu, arba tiesiog tarsi koks vampyras jas siurbti iš kitur, sukeldama susierzinimą ar dirglumą.

Kartais apninka net apatija – vienas iš pačių aukščiausių susierzinimo lygių. Apimtas apatijos organizmas neretai parodo paprasčiausiai nebeturįs jėgų. Jeigu apatija yra būtent tas žodis, apibūdinantis jūsų jauseną, jeigu seksas su mylimu vyru jums nebeteikia džiaugsmo, pats metas užsiimti savirealizacija naujame gyvenimo vaidmenyje: vaidmenyje meilužės, moters, galinčios suvilioti, suintriguoti, suteikti malonumą, išvesti iš proto. Smagiausia tai, jog visa tai galima ir reikia išbandyti savo antrąja puse.

Ir nebijokite, kad šios naujovės esą gali neigiamai paveikti likusias jūsų gyvenimo sferas. Taip tikrai nebus. Juk moteris, gebanti vienu metu įsijausti ir į mamos, ir į namų šeimininkės, ir į meilužės vaidmenis, paprasčiausiai ideali!

Jeigu vyro nebegeidžiate

Kartais girdima skundų, jog moteris nebenori sekso su savo vyru. Ir meilė neišblėso, ir santykių netemdo didesni nesutarimai, tačiau seksas tapo prievole, kuri neteikia laimės nei pačiai moteriai, nei juo labiau jos vyrui. Tokiais atvejais galimi du variantai (būtinoji sąlyga – jūs turite mylėti savo antrąją pusę).

Reikia naujo sveiko šoko: naujų sąlygų, naujų pozų – viską pradėkite iš pradžių! Pabandykite su antrąja puse kur nors išvažiuoti, lovoje pažaisti kokių nors žaidimų. Paprašykite vyro pakeisti savo seksualinius įpročius: tegul sugalvoja naują būdą, kaip prie jūsų prieiti, jūs liesti, bučiuoti – aistringiau arba priešingai (švelniau).

Antrasis variantas – pati sau aiškiai įvardykite, kokių pokyčių sekse norėtumėte, puoselėkite savo seksualumą, tai padės jums pažvelgti į savo vyrą kitomis akimis. Pajuskite šių dviejų būsenų skirtumą: „Jis man nepatinka“ ir „Šalia jo sau nepatinku aš“.

Pabandykite padaryti taip, kad pirmiausia patiktumėte pati sau. Labai gali būti, jog naujas elgesio modelis patiks ne tik jums pačiai, bet ir jūsų antrajai pusei.

Jeigu susigrąžinti geismo savo vyrui ar vaikinui jums niekaip nepavyksta, pagalvokite, kas iš tikrųjų jus laiko kartu? Jeigu bet koks fizinis kontaktas (pavyzdžiui, apsikabinimas) jums atgrasus, apie kokią meilę galima kalbėti?

Tokiu atveju reikia kuo skubiau išsiaiškinti, kokiu norėtumėte matyti savo vyrą, kokių savybių jam reikia, koks jis yra dabar, ar pati teisingai elgiatės jo atžvilgiu. Ar galite jį įkvėpti pokyčiams? Tik radusios atsakymus į šiuos klausimus, galėsite grįžti prie sekso temos.

Kodėl dingsta aistra ir kaip ją susigrąžinti

1) Vidinis nepasitenkinimas

Psichologų teigimu, pagrindinė seksualinio apetito sumažėjimo priežastis – stresas (konfliktai su partneriu, harmonijos santykiuose trūkumas ir t.t.). Dailiajai lyčiai seksas dažniausiai glaudžiai susijęs su emocijomis ir jausmais. Jeigu moteris ar mergina jaučiasi emocionaliai nesaugi ir nelaiminga, tai ir seksas jai neteiks malonumo, greičiau priešingai.

Kaip spręsti tokią problemą?

Akivaizdu, jog pirmiausia reikia ieškoti problemų, psichologiniu požiūriu neigiamai veikiančių jūsų seksualumą, sprendimų. Jeigu įvardyti jokių jums gyvenimą kartinančių problemų konkrečiai nepavyksta (nes galbūt jų paprasčiausiai tiek daug, jog net ir pagalvoti baisu), gana racionalu ir naudinga apmąstyti savo vaidmenį gyvenime bei santykiuose su antrąja puse. Visai gali būti, jog tiesiog žaidžiate ne savo žaidimą.

Rutina, apibrėžiama dviem žodžiais darbas- namai arba vaikų darželis-darbas-namai iš moters atima paskutines jėgas. Pečius nuolat slegia įvairiausi įsipareigojimai, nebaigti darbai. Todėl jėgų sekso malonumams paprasčiausiai nebelieka. Tvarkingai pasidalinus vaidmenis šeimoje, darbus ir atsakomybę du žmonės pasiskirto po lygiai. Tokiomis sąlygomis ir kūniškos meilės malonumus dažniau prisimename.

Peržiūrėkite savo dienotvarkę – galbūt situaciją dar galima be didesnių nuostolių ir aukų pagerinti? Ar galite, pasitelkusios savo moteriškas galias, išspręsti visus kilusius sunkumus ar bent jau rasti šaltinį, iš kurio šiam tikslui galėtumėte pasisemti jėgų? Juk sunkiausia dirbti svetimą darbą, o jeigu gamta jums skyrė moters pareigas, nuo to vertėtų ir pradėti. Galbūt kas nors iš to išeis?

Dažniausiai problemas pradedame spręsti iš kito galo. „Kai reikalai pradės tvarkytis, galėsiu pasirūpinti ir savimi“. Jeigu toks požiūris norimų rezultatų pasiekti nepadėjo, pabandykite jį keisti iš pagrindų, net jeigu tam sąlygos ir ne pačios palankiausios.

Kartais moterys sugeba gyventi kartu su vyru, nors jų santykiais ir ateitimi abejoja. Jeigu toks nerimas kankina ir jus, jūs nesate tikra dėl šių santykių, apie tai bylos ir jūsų reakcija į vyro kūną. Kūnas nemoka meluoti, ypač moterų, nes jos žymiai jautresnės. Bet gal ne viskas taip rimta ir sudėtinga? Galbūt užteks šiek tiek atsipalaiduoti ir pakeisti požiūrį? Galbūt pakaks kokybiškai pailsėti ir po ilgos pertraukos gerai išsimiegoti?

2) Ligos

Nevertėtų atmesti galimybės, jog dėl sumažėjusio seksualinio apetito gali būti kalta liga. Labai didelę įtaką moters seksualumui turi hormonų sistemos būklė. Hormonų sistema organizme – moters seksualinio gyvenimo pagrindas, tad jeigu sutrinka jos veikla, prarandamas ne tik seksualinis apetitas, bet gali kilti ir rimtų sveikatos problemų.

Kaip spręsti problemą?

Rasti geriausią problemos sprendimą šiuo atveju padės tik gydytojas. Išsprendus sveikatos problemas, seksualinis apetitas sugrįš savaime. Kartais hormonų sistemos darbą sutvarkyti galima labai paprastai – tereikia ryžtis sveikam gyvenimo būdui: laikytis dienotvarkės, subalansuoti mitybą, kiek įmanoma vengti streso, išmokti dažniau ir nuoširdžiau džiaugtis net mažiausiomis smulkmenomis.

3) Nemokėjimas džiaugtis savo seksualumu

Būtent seksualumas ir mokėjimas juo naudotis moterį-meilužę skiria nuo kitų jos vaidmenų gyvenime. Seksualinių troškimų išlaisvinimas reikalauja nemenkų pastabų, nes pirmiausia reikia išmokti geisti savęs!

Svarbu prisiminti, jog seksualumas – ne tik fizinis patrauklumas, elgesys, eisena. Seksuali yra moteris, kuri spinduliuoja pasitikėjimą savimi ir gyvenimo džiaugsmą. Jeigu dega akys, seksualiai atrodys ir apdribusį megztinį vilkinti bei džinsus mūvinti mergina.

Kaip to išmokti?

· Suteikite sau vidinę motyvaciją puoselėti savo seksualumą.

· Būkite moteriška – tobulinkite eiseną, elgseną, dažniau segėkite sijonus ir vilkėkite sukneles. Džiuginkite save dovanomis (kad ir nedidelėmis), pasilepinkite masažu, pasidarykite manikiūrą, nueikite į kiną, teatrą, lankykite šokių pamokas, parke lesinkite paukščius. Trumpiau tariant, mylėkite ir lepinkite save, išgyvendinkite iš pasąmonės įsitikimą „kitiems to reikia labiau“.

Kaip galėsite džiuginti kitą žmogų, jeigu nemokėsite džiuginti savęs?

· Seksualumą žadinkite pasitelkusios regėjimą: pripildykite savo gyvenimą ryškių spalvų: suvenyrų, rūbų, avalynės. Bent laikinai atsisakykite visko, kas trukdo puoselėti savo seksualumą. Gali būti, jog tai bus iš vaikystės atkeliavęs pliušinis meškiukas ar panašūs sentimentai. Žiūrėkite daugiau filmų, kur gausu erotinių scenų, kino juostų, kur moterys elgiasi seksualiai.

· Seksualumą žadinkite pasitelkusios klausą: klausykite muzikos, pagal kurią galima seksualiai šokti. Jeigu norite šokti – šokite, medituokite. Aišku, meditacija iš serijos „įsivaizduoju, jog esu ugnis“ iš šono ir gali sukelti šypseną, tačiau pabandykite tai atlikti bent kelis kartus ir pamatysite džiuginančius rezultatus.

· Seksualumą žadinkite pasitelkusios uoslę: įsigykite kvepalus, kurių aromatas atrodo seksualus, jausmingas, geidulingas. Kvėpinkitės jais, pabandykite save įsivaizduoti kitokią. Įsigykite eterinių aliejų, žadinančių aistrą, budinančių jausmus (puikiai tiks apelsinų, jazminų, bergamotės, rožių, kedro ir kiti). Eterinių aliejų galite užlašinti ant tam skirtos lempos, galima jais tepti kūną. Deginkite kvepiančias žvakes – ugnis laikoma aistros simboliu.

· Seksualumą žadinkite liesdamos: nusirenkite, atsistokite priešais veidrodį. Žiūrėkite į save tol, kol atsipalaiduosite ir pradėsime savimi žavėtis. Lieskite save, pažinkite savo pačios kūną.

· Užsiimkite intymius raumenis stiprinančia mankšta. Tai labai geras būdas susigrąžinti išblėsusį seksualinį apetitą. Tokia mankšta naudinga ne tik sveikatai, bet ir teigiamai veikia seksualinę energiją: bėgant laikui, greičiau seksualiai susijaudinsite, lengviau pasieksite orgazmą.

· Nepamirškite seksualiau rengtis: dažniau užsivilkite suknelę, avėkite aukštakulnius, raudonai nusilakuokite nagus, rūpinkitės savimi.

· Seksualinio apetito susigrąžinimo procesas visada labai įdomus, nes susijęs ne tik su seksu – svarbiausia gera savijauta, sveikata, sutarimas su savimi ir mokėjimas mylėti save ir gyvenimą.