Toli gražu ne! Kalbame ne apie fiziologinius dalykus, o seksualines tradicijas. Lažinuosi, kad nė nenumanote, kas vyksta Papua Naujosios Gvinėjos, Irano ar Gruzijos gyventojų lovose! Atsargiai – kai kas gali šokiruoti!

Senovės Egiptas: faraonų masturbacija

Kas veikia potvynius ir atoslūgius? Išgirdę tokį klausimą, dauguma bandytų prisiminti per gamtos mokslų pamokas išgirstą informaciją. Senovės egiptiečiai tai aiškino paprasčiau – viską lemia dievo Atumo ejakuliacija. Kai jis seksualiai patenkintas – Nilas patvinsta, kai ilgai nepatiria orgazmo – išsenka.

Upei pastebimai nuslūgus, faraonai skubėdavo gelbėti krašto maitintojos, žinoma, sekdami dievo Atumo pavyzdžiu. Atsistoję Nilo pakrantėje visų akivaizdoje jie išdidžiai masturbuodavosi.

Egiptiečiai šį ritualą laikė šventa ceremonija. Todėl ji buvo pradėta praktikuoti įvairiose šventėse. Viena svarbiausių – skirta dievui Minui pagerbti, kur taip pat kartu buvo minimi ir visi senovės Egipto gyventojai. Tikėta, kad vieša faraono masturbacija apdovanoja vaisingumu.

Senovės Graikija: lytis – ne kliūtis

Šiandien daug diskutuojama apie homoseksualumą. Vieni tai toleruoja, kiti šaukia – iškrypėliai, ligoniai! Senovės graikams santykiai su tos pačios lyties atstovu atrodė normalus, diskusijų nevertas dalykas. Jeigu jaučiama nenumaldoma aistra ir šalia nėra moters, kodėl vyras turi kentėti, kai greta sėdi kitas karščiu alsuojantis jaunuolis (dažnai brandaus amžiaus vyrai santykiaudavo su berniukais)?

Nebuvo abejojama vyrų, turinčių homoseksualių santykių, orientacija ar vyriškumu. Svarbiausia, ar vyras per lytinį aktą užima aktyvią ar pasyvią poziciją. Pirmasis buvo laikomas stipresniu, brandesniu ir svarbesniu visuomenės nariu.

Himalajų kalnai: dalijimasis žmona

Himalajų kalnuose, Nepalo teritorijoje, įsikūrusios gentys, kur keli broliai gyvena kartu ir dalijasi viena žmona. Iškrypimas? Ne – praktiškumas. Kalnuotose vietovėse trūksta derlingų žemių, todėl broliams tenka dalytis iš tėvų paveldėtu vienu sklypu ir namu. Kaip visiems kartu su žmonomis ir vaikais sutilpti mažoje trobelėje?

Išeitis viena – bendra žmona. Nenorėdami pyktis, broliai vadovaujasi tvarkaraščiu – kada kuriam priklauso jų moteris. Kai ši pastoja, dažniausiai broliai nė neįtaria, kuris iš jų yra vaiko tėvas. Tai nė vienam jų nesudaro problemų – bendra žmona, bendri ir vaikai.

Trobriando salos: be tabu

Jeigu eitumėte gatve ir krūme pamatytumėte aistringai aimanuojančią porelę, ką pagalvotumėte? Apsvaigę? Ekstremalių pojūčių mėgėjai? Iškrypėliai? Papua Naujosios Gvinėjos, Trobriando salos, gyventojai į tai nekreiptų dėmesio ir pažvelgtų į juos abejingu žvilgsniu taip, kaip žiūriu į medyje tupintį paukštelį. Jie nenustemba net ir tuomet, kai tame krūme pamato savo vyrą arba žmoną.

Čia seksas nesureikšminamas. Lytiniai santykiai leidžiami bet kur, bet kam ir su bet kuo. Tai daro net vaikai. Dauguma 6–8 m. mergaičių ir 10–12 m. berniukų jau yra praradę nekaltybę ir apie seksą nusimano neblogiau nei 20 m. Vakarų pasaulio jaunuoliai.

Saut-d'Eau kriokliai: meilė kraujo pursluose

Liepą Haičio Respublikoje esančių Saut-d'Eau krioklių vanduo įkaista bent keliais laipsniais ne dėl vasariškos šilumos, o dėl čia užplūdusių aistruolių. Kasmet į šiuos vandenis susirenka būrys vudu kulto atstovų ir organizuoja apeigas vaisingumui stiprinti. Ritualas nėra malonus ir primena skerdynes.

Iš pradžių, pagerbdami meilės ir vaisingumo deivę, žmonės aukoja jai dovaną – skerdžia gyvūnus ir meta juos į krioklio purslus. Kai pastarieji nusidažo rausvai, vudu atstovai nusimeta drabužius ir šoka į krauju pasruvusį vandenį. Vieni jame tiesiog šoka, maudosi, o kiti tarp plūduriuojančių nukirstų gyvūnų galvų tenkina savo aistras.

Papua Naujoji Gvinėja: brandos išbandymai

Papua Naujosios Gvinėjos jaunuoliai norėdami paragauti nuodėmingo vaisiaus su moterimi, privalo įrodyti, kad yra to verti. Sužinojus, kas jų laukia, dauguma užsimanytų kurį laiką dar užstrigti nerūpestingoje vaikystėje. Šio krašto berniukai pastarąja džiaugiasi neilgai. Sulaukę vos septynerių metų atskiriami nuo bendruomenės ir dešimt metų gyvena tik su vyrais.

Visą tą laikotarpį ne žaidimus žaidžia, o kenčia skausmus: jiems perforuojama oda, reguliariai sužeidžiama nosis arba kitais būdais sukeliamas kraujavimas. Tai – išsivalymas nuo purvino gyvenimo kartu su moterimis. Berniukai taip pat verčiami valgyti daug cukranendrių, kurios sukelia vėmimą ir taip išvalo organizmą. Lyg to būtų maža, kankinami jaunuoliai privalo gerti vyresnių gentainių sėklą.

Manoma, kad ji suteikia jėgų ir vyriškumo. Išlaikęs visus išbandymus jaunuolis grįžta į bendruomenę ir sukuria šeimą, tačiau kančios nesibaigia. Kiekvieną mėnesį, kai žmonai prasideda menstruacijos, vyras privalo susižaloti nosį ir kraujuoti kartu su ja. Tai būtinas šeimos „apsivalymas“, padedantis išsaugoti vaisingumą.

Indonezija: svetimavimas dėl sėkmės

Indonezijoje gyvena gentis, kuri septynis kartus per metus švenčia „Pon“ šventę: keliauja link „Javos“ salos. Jos tikslas – pritraukti sėkmę ir išpildyti norus. Pasiekę salą, genties nariai ten praleidžia vieną naktį. Visi šventės dalyviai, apšviesti mėnulio ir laužo liepsnų, nusimeta drabužius, išsirenka partnerį (juo negali būti teisėtas vyras ar žmona) ir pradeda aistringai santykiauti.

Kuo aistra stipresnė, tuo didesnė tikimybė prisišaukti sėkmę. Tiesa, yra dar viena būtina sąlyga: fortūna aplanko tik tuomet, jeigu visų septynių kelionių metu turima lytinių santykių su tuo pačiu partneriu. Juk viskas tik dėl svajonių...

Iranas: laikina santuoka

Musulmonų sekso pasaulyje galioja griežtos taisyklės – nesusituokusioms poroms intymūs santykiai draudžiami. Ką daryti, jeigu šalia nėra tinkamo žmogaus, su kuriuo norėtųsi praleisti visą likusį gyvenimą, o seksualinis alkis nebeleidžia blaiviai mąstyti? Susirasti laikiną sutuoktinį! Būtent taip ši problema sprendžiama Irane. Čia legalu susituokti dienai, dviem, savaitei arba tiek, kiek reikia laiko kūniškoms aistroms patenkinti.

Per ceremoniją išduotuose dokumentuose įrašoma data, iki kurios galioja santuoka. Pasibaigus numatytam laikotarpiui, laikini sutuoktiniai pasuka savais keliais ir toliau ieško sau skirtojo žmogaus. Tiesa, net ir santuokinis seksas turi griežtų taisyklių – musulmonams leidžiama santykiauti tik misionieriaus poza. Visa kita yra nepadoru. Be to, būtina įsitikinti, kad užklupus aistrai Mekai nėra atsukamas nuogas užpakalis. Tai – siaubinga šventvagystė!

Polinezija: sekso pamokos

Kol civilizuotas pasaulis diskutuoja apie vis jaunėjantį pirmųjų lytinių santykių amžių, kai kurių Polinezijos genčių nariai dėl to nesijaudina ir tiki, kad ankstyva paauglystė – pats geriausias metas mokytis sekso meno. Kas geriau perteiks sukauptas žinias jei ne suaugusieji? Pastarieji supažindina jaunuosius genties narius su galimomis technikomis, pozomis ir kitais dalykais.

Išgirsta teorija iliustruojama praktiškai. Kai paaugliai pramoksta meilės meno, jiems leidžiama keliauti į specialias „meilės trobeles“, kur jaunuoliai gali netrukdomi mokytis sekso amato. Jeigu kyla klausimų, vėl kreipiamasi į suaugusiuosius ir šie dar kartą viską paaiškina. Šių genčių nariai sekso nelaiko nedoru, gėdingu dalyku, todėl nejaučiama gėda ir nėra jokių nesusipratimų.

Gruzija: nekaltybės patikra

Šiais laikais dauguma pasaulio merginų nekaltybę praranda dar iki vestuvių. Gruzijoje tai laikoma didele nedorybe ir pakankama priežastimi atšaukti vestuves. Čia nieko nestebina, kad prieš santuoką mergina siunčiama pas gydytojus, kurie tikrina, ar ji jau turėjusi lytinių santykių. Dažniausiai būsimą nuotaką į tokią patikrą lydi motina, būsima anyta arba jaunikis.

Jeigu nustatoma, kad mergina vis dar skaisti, jai išduodamas tai patvirtinantis dokumentas. Toks jaunosios vertės įrodymas kainuoja apie keletą šimtų litų. Jeigu paaiškėja, kad mergina jau turėjo lytinių santykių, ji užsitraukia gėdą. Dėl šios priežasties merginos, dar prieš santuoką pasidavusios aistrai, kreipiasi į chirurgus, norėdamos atkurti mergystės plėvę. Tai leidžia išsaugoti garbę ir galimybę susituokti.

Eskimai: apsikeitimai žmonomis

Eskimai – svetingi žmonės. Jie su namų lankytojais dalijasi ne tik maistu, gyvenimo patogumais, bet ir žmonomis. Tačiau apsikeitimas moterimis reiškia ne tik svetingumą. Eskimų manymu, lytiškai santykiaujant su bičiulio žmona galima pasikeisti dalimi vienas kito esybės, ir kartu suklaidinti piktąsias dvasias. Jie įsitikinę, jeigu vienam iš draugų lemta žūti, tai neįvyksta, nes pastarosios yra suglumusios.

Dėl šios priežasties vyras gali sumąstyti pasimylėti ir su savo sūnaus žmona. Visgi net ir tokioje laisvamaniškų pažiūrų bendruomenėje gyvuoja tabu: eskimai nesutinka lytiškai santykiauti su moterimi per jos menstruacijas. Tikima, kad tai prišaukia nelaimę, o taip pasielgusiam vyrui lemta nuskęsti jūroje.

Kolumbija: nuo grupinės prievartos iki sėklos aukojimo

Kai kurios Kolumbijos teritorijoje gyvenančios gentys vis dar laikosi labai keistų papročių. Vienas jų – vyro prievartavimas. Moteris pajutusi didžiulę aistrą, užuot gundydama stipriosios lyties atstovą ir nusivedusi jį į lovą, susigrupuoja su kitomis seksualinį alkį jaučiančiomis moterimis. Tada visa gauja užpuola išsirinktą vyrą ir patenkina savo kūniškus poreikius.

Jeigu tokį nenumaldomą seksualinį troškimą jaučia vyras, o šalia nėra tinkamos moters, užplūdusį jaudulį jis gali numalšinti santykiaudamas su gyvuliais. Net jeigu ir tai neįmanoma, visuomet lieka masturbacija. Pastaroji suvokiama kaip paprastas atsipalaidavimo būdas, kurio nereikia slėpti nuo kitų.

Sekso trūkumo čia nejaučia net našlės. Genties jaunuoliai privalo guosti nelaimingas moteris siūlydami joms kūniškus malonumus. Per lytinį aktą privaloma surinkti sėklą ir makšties išskyras. Jos nunešamos kunigui kaip auka už mirusįjį našlės vyrą.

Ramiojo vandenyno salos: visur ir visada

Kai kuriose Ramiojo vandenyno salose gyvena gentys, kuriose lytiniai santykiai laikomi svarbiausiu gyvenimo dalyku. Pagerbti šiam gyvybę dovanojančiam procesui ruošiamos didelės šventės. Be abejo, per jas daugiausia dėmesio skiriama seksui. Vyras savo moterį per naktį privalo patenkinti bent penkis kartus.

Tam, kad per daug nenuvargtų, aktyvų vaidmenį turi atlikti ir jo partnerė. Kai visai nebelieka jėgų, įprastą sueitį galima pakeisti oraline. Sekso neatsisako net neseniai pagimdžiusios moterys. Jų vyrai privalo kuo greičiau su jomis pasimylėti, nes manoma, kad tai stabdo kraujavimą po gimdymo.

Įdomybės:

Prancūzija laikoma viena romantiškiausių šalių, tačiau toks įvaizdis pradėjo griūti, kai paaiškėjo, kad net 41 % prancūzų dalyvavo orgijose ir 27 % keitėsi partneriais. Beje, ši tauta labiausiai mėgsta oralinį seksą.

Rumunijoje moterys savo vyrams niekada nesuteikia oralinio sekso malonumų. Jis siejamas su prostitutėmis, todėl tai nepriimtina padorioms moterims.

Libane vyrai gali lytiškai santykiauti tik su moteriškos lyties gyvūnais. Jeigu jis santykiauja su patinu, jam gresia mirties bausmė.

Tongos Karalystėje leistini seksualiniai santykiai prieš santuoką. Kai jaunuolis pamato patinkančią merginą, jam reikia tik paprašyti jos tėvų leidimo su ja lytiškai santykiauti. Vienintelė sąlyga – mergina negali pastoti. Jeigu taip nutinka, jaunuoliai priverčiami kelias dienas nuogi vaikščioti po kaimą ir ant jį supančių tvorų šlakstyti stebuklingą skystį, apsaugantį gyvenvietę nuo nešlovės.

Berniukams, gyvenantiems Kongo Demokratinėje Respublikoje, Bala gentyje, visuomet šalinamos apyvarpės. Jos neišmetamos, o suvyniojamos į banano lapą ir padedamos ant skruzdėlyno, kad skruzdės viską sunaikintų. Šį procesą prižiūrintis tėvas dieną naktį neatsitraukia nuo skruzdėlyno, kol nelieka jokių likučių. Manoma, kad žlugus šiam ritualui, berniukai kentės nuo impotencijos.

Pietinėje Azijos dalyje gyvena Lepcha gentis, kurioje reikalaujama, kad vyras lytiškai santykiautų su savo moterimi trečią, septintą ir dvidešimt pirmą dieną po gimdymo. Tikima, kad tai slopina skausmus.
Kai kuriose Afrikos gentyse jaunikis prieš vestuves išrinktosios tėvams privalo įrodyti savo seksualinį pajėgumą.

Iš pradžių jo genitalijas apčiupinėja ir apžiūri jaunosios tėvas, tuomet jis nusprendžia, kiek kartų būsimas žentas turi seksualiai patenkinti jaunosios motiną. Pastaroji taria paskutinį žodį – jeigu seksas buvo vykęs, puota bus.

Kai kuriose Polinezijos gentyse moteriai leidžiama tekėti tik po to, kai ji susilaukia dviejų vaikų. Kas jų tėvas – nesvarbu.
Tyrimų duomenimis, geriausi vyrai meilužiai gyvena Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, o prasčiausi – Vokietijoje.

Per „Durex“ atliktą apklausą paaiškėjo, kad dažniausiai besimylinti tauta yra graikai (87 % respondentų tai darė bent kartą per savaitę). Nuo jų nedaug atsilieka brazilai (82 %) ir rusai (80 %).

Mažiausiai seksualiai aktyvūs yra japonai. Tik 34 % šios šalies gyventojų mylisi ne rečiau nei kartą per savaitę.

Populiariausios sekso pozos pasaulyje: moteris viršuje, misionierius, šuniukų poza, stačiomis ir šaukšteliai.

Lytinis aktas ilgiausiai trunka Brazilijoje (apie 30 min.), o trumpiausiai – Tailande (10 min.).

Daugiausiai seksualinių partnerių (apie 30) per gyvenimą turi austrų vyrai.

Čikagos universiteto duomenimis, vyrai yra apie 16 % seksualiai aktyvesni nei moterys.

JAV atliktų tyrimų duomenimis, judėjai ir agnostikai lytiškai santykiauja 20 % dažniau nei katalikai ir protestantai.
Dažniausiai besibučiuojanti tauta – prancūzai. Čia bučiuojamasi tiek namuose, tiek viešose vietose. O štai Indonezijoje įstatymai draudžia viešai bučiuotis.
Anksčiausiai lytinį gyvenimą pradeda islandai (15,6 m.), vėliausiai – Malaizijos gyventojai (23 m.).