Jausti, ne tik veikti

Norėdama tapti iniciatorė moteris pirmiausia turi įsiklausyti ir priimti savo norus. Tačiau ne tam, kad varžytųsi su vyru jėgomis. Svarbiausia jai reikia savyje pažadinti tą seksualinę energiją, kuri jai padėtų pajusti kuo didesnį malonumą, o partneriui – atlaisvintų vidinius varžtus. „Moters geismas labiau paremtas jausmais nei vien seksualumu“, - portalui www.wday.ru teigia seksologė Irina Paniukova.

„Vyrams seksualinis susijaudinimas koncentruojasi apie penį, o moterims kraujo pritekėjimas padidėja ne tik į lytinius organus. Visas jų kūnas tampa jautrus prisilietimams“, – knygoje rašo Dao mokytojas Mantekas Čia.

Būtent todėl moteris sekso metu labiau linkusi pajusti visus įmanomus pojūčius, o ne tik pasiekti orgazmą. Ji greičiau nori suvokit ir priimti, nei veikti.

Pasak psichologių, toks jausminis poros perversmas neįvyks per vieną naktį. Tačiau jei partneriai atsivers moteriškajam seksualumui, jei moteris išlaisvins savyje vyriškąjį pradą, tuomet ir vyras, jausdamas palaimą, sugebės priimti moteriškumą savyje. Jų meilė ir seksas taps panašūs į žaidimą, kur moteriškumą keičia vyriškumas, jausmingumą – seksualumas, atsipalaidavimą – susijaudinimas.

Nepasiduoti įgeidžiams

Pirmiausia, ką turi padaryti moteris, - nepasiduoti vyro įgeidžiams. Tai jos norų laikas.

„Pavyzdžiui, rytais apsiribokite tik švelniais paglostymais ar lengvais prisilietimais, - pataria I. Paniukova. – Pažadėkite, kad dieną vienas kitą prisiminsite, saugosite bei kurstysite „geismą iki vakaro“. Vakare irgi niekur neskubėkite. Skirkite daugiau laiko glamonėms.“

Nebijokite kalbėti apie tai, kas patinka būtent jums, pataria M.Čia: „Svarbu, kad sekso metu partneris glamonėtų jus būtent taip, kaip geidžiate, o ne taip, kaip jis yra pripratęs.“

Kitą vakarą elkitės priešingai arba pasiūlykite jam pasimylėti neįprastoje vietoje.

Malonumui prireikia daugiau laiko

Puiku, jei varpos įsiskverbimas į makštį nebebus pagrindinis tikslas. „Flirtuokite, darykite vienas kitam masažą, ieškokite naujų erogeninių zonų, išbandykite sekso žaisliukus, žaiskite kauliukais: ant vieno jų surašykite 6 kūno vietas, ant kito veiksmus, pavyzdžiui, „laižyti“, „žnaibyti“...“ – pataria knygos „Yes! Yes! Yes!“ autorė Dženy Vud. Neleiskite partneriui malonumo link eiti jau pramintu keliu. Glamonėkite ne tokia jautrias jo kūno vietas – veidą, plaukus, kaklą. Pasiūlykite jam nejudėti: „Na, ir kiek gi tu ištversi?“

Moterims malonumui patirti dažniausiai prireikia daugiau laiko. Būtent todėl jai reikia pasirūpinti partnerio sekso pauzėmis ir ritmu, kuris paprastai spartėja artėjant kulminacijai.

„Amazonės poza, kuomet moteris viršuje leidžia jai kontroliuoti ritmą ir veiksmus, - įsitikinęs M. Čia. – Jūs galite naudoti suspaudimų techniką, norėdama padėti vyrui susidoroti su susijaudinimu: kai jis jau pasirengęs ejakuliuoti, greitai išlaisvinkite penį apkabinkite jį delnu ir kelioms sekundėms jo galą suspauskite pirštais. Tai šiek tiek sumažins įtampą ir jūs galėsite tęsti.“

Pabandykite nejudėti

Pamėginkite sekso laivo vairą perimti į savo rankas: kai varpa jau bus makštyje, paprašykite partnerio visiškai nejudėti – nors pora minučių. Jums bus malonu pajusti jį savyje, žinoti, kad galite pati vyrui suteikti malonumą. Lėtais, švelniais klubų ir dubens judesiais glostykite jo penį iš visų pusių... nesubėkite: galbūt pirmą kartą jūsų partneris nepajus kažko ypatingo, tačiau jei tai tęsite, išmoksite suteikti jam malonumą.

Jausmingas orgazmas

Greitas seksas, orgazmas, padedantis atsikratyti įtampos ir visiškas atsipalaidavimas po jo...

„Pasiūlykite partneriui pajusti jausmingesnį orgazmą, – pataria M. Čia. – Tam jis pajutęs apogėjų turėtų imti kvėpuoti giliau. Toks kvėpavimas sumažins įtampą lytiniuose organuose ir seksualinę energiją paskleis po visą organizmą.“ Jam irgi gali neapvykti iš pirmo karto, tačiau pasitreniravęs jūsų partneris išmoks pajusti daug gilesnius pojūčius.