Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria, kaip atskirti meilę nuo susižavėjimo.

1. Pastebite, kad partneris jus myli kur kas labiau nei jūs. Ar kada teko girdėti, kad kartais vieno meilės užtenka dviems? Mylėti yra nuostabu, tačiau kartais yra puiku mėgautis meile, kurią siūlo kitas. Juk visiems patinka, kai kažkas rūpinasi tavimi ir dovanoja šiltus jausmus.

Net jei pastebite, kad šie jausmai daugiau vienpusiai, priimate juos ir atsidėkojate už meilę rūpesčiu ir dėmesiu. Nesileiskite apgaunami – jei jūsų dėmesys antrajai pusei yra tik padėka už jo ar jos meilę, tikriausiai bent jau iš jūsų pusės tai nėra tikri jausmai.

2. Su juo ar ja ilgą laiką buvote geriausiais draugais. Ar esate patekę į situaciją, kai norėjote kurti artimus santykius su savo geriausiu draugu ar drauge? Ne taip jau retai nutinka, kad manoma įsimylėjus asmenį, su kuriuo praleidžiama daug laiko kartu. Deja, dažnai tai nėra tikri jausmai. Jūs galite paprasčiausiai bijoti prarasti žmogų, su kuriuo santykiai jums tokie svarbūs, ir jaučiate, kad vienintelis būdas išsaugoti šiuos santykius yra romantika.

3. Jis ar ji jums yra idealus meilužis ar meilužė. Kartais fizinė trauka supainiojama su meile. Atminkite, intymūs jausmai, kurie gimsta užsiiminėjant meilės žaidimais, nėra meilė. Žinoma, pasitaiko atvejų, kai santykiai, prasidėję nuo sekso, gali išsirutulioti į rimtus santykius ir tokiuose santykiuose gali gimti meilė, tačiau taip nutinka tikrai ne visada.

4. Paniškai bijote likti vienišas (-a). Jei jums jau seniai nebe dvidešimt ir paniškai bijote visą gyvenimą nugyventi vienišas (-a), gali būti, kad ieškosite žmogaus, su kuriuo galėtumėte realizuoti savo svajones turėti antrąją pusę. Kartais nutinka taip, kad toks ryšys yra skatinamas ne jausmų, o svajonės būti su kuo nors ir jausti artumą. Tokie santykiai gal ir trunka ilgai, tačiau, deja, juose tikra meile gali nė nekvepėti.

5. Jums atrodo, kad be antrosios pusės esate niekas. Pasitaiko santykių, kai vienas partneris viską paaukoja dėl kito ir jis ar ji tampa visas gyvenimas. Tokiu atveju emocinė ar finansinė priklausomybė nuo kito žmogaus gali būti painiojama su meile. Deja, tai tikrai nėra meilė, o greičiau prisirišimas ir priklausomybė nuo kito žmogaus.

6. Manote, kad be jūsų antroji pusė pražus. Kai kurie žmonės dažnai painioja meilę su atsakomybe. Jei manote, kad antroji pusė be jūsų neišgyventų nė dienos, galite jausti atsakomybę ir pareigą rūpintis juo ar ja. Bet ar tikrai šis rūpestis yra susijęs su meile? Tikrai ne visada.