Tačiau metams bėgant seksas jos nebetraukia taip kaip anksčiau. Vis dažniau atėjęs į miegamąjį randi ją lovoje, atsukusią tau nugarą. Švelniai palieti jai petį, bet dažniausiai išgirsti: „Šiandien ne.“

Kai dingsta geismas

Vyrai klausia, kas atsitiko? Jo seksualinis potraukis stiprus kaip ir anksčiau, o ji visiškai neberodo noro mylėtis. Dažnas scenarijus viso pasaulio miegamuosiuose. Moterys myli savo sutuoktinius, tačiau vakarais vis dažniau svajoja ne apie seksualinį artumą, o apie tai, kaip susirangys į kamuoliuką ir saldžiai užmigs.

Seksualinis geismas moterims sumažėja įkopus į ketvirtą dešimtį arba prasidėjus penktai dešimčiai, priešmenopauziniu laikotarpiu. Dažnai dėl susilpnėjusio lipido kaltinamas sumažėjęs estrogeno lygis moters organizme. Tai iš dalies tiesa, tačiau yra daug kitų veiksnių.

Ketvirtas ir penktas dešimtmetis daugumo moterų gyvenime labai užimtas laikas. Moterys eina į darbą, augina vaikus, tvarko namus, rūpinasi senstančiais tėvais... O kur dar nuolatinis miego trūkumas. Ar bereikia stebėtis, kad moterys jaučiasi pavargusios, piktos, nelaimingos ir tenori vieno – kad jas paliktų ramybėje.

Ilgalaikiuose santykiuose moterims gali atsibosti ir rutina miegamajame. Jei seksualiniams santykiams trūksta naujumo, šviežumo, seksas moteriai gali atrodyti kaip viena iš pareigų. Kai seksas neteikia malonumo abiem (o dažniausiai pasitenkinimą patiria jis), ji praranda susidomėjimą, jaučiasi išnaudojama.

Rimta moterų nuslopusio lipido priežastis – depresija. Tada būtina kreiptis į medikus, galbūt netgi pagalvoti apie vaistus.

Galiausiai seksualinį troškimą gali slopinti kontraceptinės piliulės, skydliaukės sutrikimai ir kraujospūdį mažinantys vaistai.

Kaip įžiebti seksualinį geismą

Ko reikia, kad iš kibirkšties įsiliepsnotų laužas ir seksualiai santykiai vėl džiugintų abu poroje?

Pirmiausia vyrui ir moteriai reikia atvirai pasikalbėti apie tai, ko kiekvienas nori iš seksualinio gyvenimo. Susitarkite, kada tiesiog pasikalbėsite apie savo seksualinį gyvenimą ir lūkesčius, kas patinka, kas nepatinka, kaip dažnai vienas ir kitas nori sekso. O svarbiausia – jis turi paklausti: „Ką galėčiau padaryti, kad sustiprėtų tavo seksualinis potraukis?“

Vyrui geriau nusiteikti iš anksto vykdyti jos pageidavimus. Tai gali būti tiesiog prašymas dalintis namų ruošos darbais, nuvežti vaikus į būrelius ar tiesiog kas vakarą padaryti jai masažą.

Jei poros nusiteikia rasti sprendimą, pagyventi savo seksualinį gyvenimą, jos tikrai pasiekia rezultatų.

Na, o jei abiem stinga intymumo ir pasitenkinimo, patartina kreiptis į porų psichologą ar seksologą, kurie padės įveikti krizę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1169)