Pirmą kartą mylėdamiesi su nauju partneriu neretai imamės senų įpročių ir jie mums pakiša koją. Maža to, nauji partneriai yra apimti aistros, kuri gali ir „per daug atpalaiduoti“, ir priešingai, - sukaustyti bet kokį troškimų pasireiškimą. Nauji meilužiai ypač stengiasi pasirodyti „iš gerosios pusės“, tačiau dažniausiai taip persistengia, kad nieko gero neišeina.

Dažnai partneriams (ypač moterims) trukdo ir bandymai lyginti dabartinį bei buvusį partnerius. Ši sentimentali kelionė į praeitį – ne pats geriausias „kuras“ naujiems santykiams, nors ir visiškai atsiriboti nuo jų turbūt neįmanoma.

Dėl to, kad pirmi santykiai su nauju partneriu nesuteikė malonumo, gali būti kalta ir fiziologija. Jeigu vyras ilgai neturėjo santykių, jis gali ejakuliuoti per greitai, kol jo partnerė dar net nebus kaip reikiant „įkaitusi“.

Toli gražu ne visada sekso santykiuose tokiu atveju naudingas ir spontaniškumas. Gali būti, kad kuris nors partnerių nebuvo morališkai pasiruošęs seksui, tačiau pasidavė tam spontaniškumui.

Neretai nesėkmingo sekso priežastis gali būti ir baimė, pavyzdžiui, pastojimo.

„Pirmo nesėkmingo sekso priežastimi gali tapti netaktiškumas, partnerio arba savo jausmų nepaisymas, emocinis nebrandumas, per didelis skubėjimas, - portalui lady.mail. ru teigia psichologas Rodionas Čepalovas. - Taip pat nenusiseka seksas ir tiems, kurie dar nėra visiškai nutraukę prieš tai buvusių santykių. Kai kurie apskirtai užmezga naujus norėdami pamiršti prieš tai buvusius. Visa tai tikrai neigiamai veikia ir trukdo harmonijai. Be to, įtakos gali turėti ir netinkamos išorinės aplinkybės. Skubėjimas ir grynai formalus fiziologinis požiūris – garantija, kad seksas su nauju partneriu malonumo tikrai neteiks.

Ar įmanoma?..

Perkaičius pirmąją straipsnio dalį kyla natūralus klausimas, ar įmanoma pirmą kartą mylintis su nauju partneriu išvengti nesėkmės? Pirmiausia, teigia psichologai, derėtų pasikalbėti apie tai, ko jūs tikitės, sužinoti antrosios pusės poreikius. Antra, derėtų pasikliauti ir intuicija, o ne tik galvoti apie „techninę“ proceso pusę. Mažiau reikia analizuoti, kodėl seksas ne toks, kokio norisi. Trečia, kiek įmanoma reikia atsiriboti nuo praeities prisiminimų – lovoje „trečiam“ ne vieta. Nereikia tikėtis „visko ir iš karto“, nes ne kiekvienas pasirengęs sekso eksperimentams.

„Tokiu atveju padeda emocinė branda, psichologinis nusiteikimas, mokėjimas elgtis, imtis atsakomybės, norėjimas suteikti partneriui malonumo, - svarsto R.Čepalovas. – Po to seka seksualinė kultūra: žinojimas, kaip sudėtas organizmas, kokie gali kilti sunkumai bei kaip juos įveikti.“

Reakcija ir pasekmės

Neigiama seksualinė patirtis su nauju partneriu kai kuriems žmonėms neturi neigiamos įtakos, tačiau kai kuriems ji gali tapti rimtų išgyvenimų priežastimi.

„Po nesėkmingo sekso dažnai ištinka frustracija, nusivylimas, apima nevisavertiškumo ir nereikalingumo jausmas, - mano R.Čepalovas. – Ypač nemalonu, kai į galvą lenda nekonstruktyvūs palyginimai. Reakcija gali būti įvairi – nuo apatijos iki ašarų ir neteisingų pretenzijų. Ypač dailiosios lyties atstovės linkusios dramatizuoti ir galvoti, kad jei nepasisekė, reiškia „manęs nemyli“, „aš bloga“. Tačiau dar yra ir emocionalioji, aistros neveikiama, „reikalo“ pusė: dėmesį galima atkreipti ir į kitus dalykus – būti supratingam, pagelbėti. Tuomet nesėkmė nebus jau tokia milžiniška ir santykiai turės tęsinį.“

Klaidų taisymas

Seksologai tvirtina, kad su nauju partneriu moteris orgazmą paprastai patiria tik mylėdamasi dešimtą kartą. Reikia laiko, kad mylimieji priprastų vienas prie kito. Jeigu nepasisekė pirmą kartą, dar nereiškia, kad ir vėliau seksas neteiks malonumo. Jeigu pirmoji naktis nebuvo sėkminga, nereikia kitą kartą visko kardinaliai keisti. Geriau tai daryti pamažu.

Jeigu tai atsitiktiniai santykiai, nėra ko išgyventi – pasakykite sau: „pamanyk...“, „nieko baisaus...“, „tai dar ne blogiausia, kas galėjo nutikti...“ Svarbu, kad dramatiškos patirties ir nemalonių išgyvenimų nesitemptumėte paskui save kaip š... virvės.

Jeigu vis dėl to jaučiate, kad santykiai gali turėti ateitį, partnerio kritika ir pretenzijos gali palikti nemalonių nuosėdų jo atmintyje. Neverta ir „užsiciklinti“ ties nesėkme – geriau viską gerai apgalvokite ir kitaip nusiteikę pabandykite dar kartą.