Kad lengviau būtų pradėti naują gyvenimą, rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria netikėti šiais mitais apie skyrybas:

1. Padalinkite kartu praleistus metus iš keturių ir sužinosite, kiek metų turės praeiti, kol atsigausite po skyrybų. Visgi tai nėra visiška tiesa. Kiekvienas žmogus skirtingai pergyvena skausmą, todėl bendros taisyklės, kada pagaliau atsigausite po skyrybų, tikrai nėra. Vieniems prireikia vos metų, kiti gi negali pamiršti buvusios santuokos visą likusį gyvenimą. Viskas priklauso tik nuo jūsų ir nuo to, ar esate pasiryžęs stengtis, kad pamirštumėte buvusį partnerį ir pradėtumėte kurti naują gyvenimą.

2. Visos poros skyrybas išgyvena panašiai. Iš tiesų yra ne visai taip. Galima sakyti, kad besiskiriančios poros išgyvena panašias emocijas, tačiau svarbu suprasti, kad kiekvienas jas patiria skirtinga tvarka, skirtingu intensyvumu ir kiekvieno skausmas trunka skirtingą laiko tarpą. Svarbu suprasti ir tai, kad skausmingi išgyvenimai gali vėl sugrįžti, net jei imate manyti, kad šie santykiai jau seniai praeityje.

3. Net jei jūsų santuoka nepavyko, reikia stengtis nepasiduoti liūdesiui. Nutrūkę ilgalaikiai santykiai reiškia, kad neišsipildė jūsų viltys, svajonės ir lūkesčiai, todėl visiškai normalu po skyrybų jausti liūdesį ir širdgėlą. Svarbiausia, kad išgyventumėte visas emocijas ir neslėptumėte savo jausmų. Jei ignoruosite savo skausmą, bus sunku pradėti naują gyvenimą.

4. Visi jaučia neapykantą savo buvusiam sutuoktiniui. Iš tiesų dauguma žmonių tam tikrą laiką jaučia pykti savo buvusiam gyvenimo draugui ar draugei. Ir tai normalu – juk tikėjotės su šiuo žmogumi praleisti visą likusį savo gyvenimą. Tačiau taip nutinka tikrai ne visada. Kai kurios poros sugeba taikiai išspręsti dėl skyrybų iškilusius sunkumus ir po skyrybų bendrauti draugiškai. Kartais tai sekasi daryti net geriau nei santuokoje.

5. Jeigu greitai pamiršote buvusią santuoką, vadinasi, ji jums nebuvo svarbi. Tikrai ne. Jeigu sugebėjote pakankamai greitai pamiršti buvusius ilgalaikius santykius, tai reiškia tik tai, kad esate stiprus žmogus ir sugebėjote dirbti su savimi taip, kad greičiau išgyventumėte visas neigiamas emocijas. Jūsų liūdesio dėl skyrybų trukmė nieko nesako apie tai, kiek šie santykiai jums buvo svarbūs.

6. Geriausiai atsigauti po skyrybų padeda nauji santykiai. Kai kuriems žmonėms iš tiesų atsigauti po skyrybų gali padėti nauja pažintis. Tačiau tikrai ne visiems. Kitiems reikia šiek tiek laiko pabūti vieniems ir suprasti, kokios tikrosios skyrybų priežastys. Pradėkite kurti naujus santykius tik tada, kai iš tiesų jausitės jiems pasiruošę.

7. Jei išsiskyrėte, vadinasi, nemokate kurti ilgalaikių santykių. Jei jums nepavyko išsaugoti ilgalaikių santykių, dar nereiškia, kad ir kiti santykiai nepavyks. Greičiausiai jūs tiesiog sutikote ne sau skirtą žmogų. Kad taip neįvyktų ir kitą kartą, pabandykite suprasti tikrąsias skyrybų priežastis ir nepamirškite, kad santykius visada kuria du žmonės, tad ir dėl jų baigties atsakingi yra abu.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!