NEKALTA BŪTYBĖ

Nedaugelis iš mūsų apsidžiaugs sužinojusios, kad jų sutuoktinį kažkas įsimylėjo. Tas atradimas labiau vargina, kai kalbama apie tikrą nevaldomą aistrą. Reikalas tampa dar sudėtingesnis, jei dramos kaltininkė - jauna, niekada nemylėjusi būtybė. Nors ši širdies liga paprastai trunka neilgai, tačiau jos eiga būna audringa ir gali sukelti aibę pergyvenimų.

32 metų vertėjai Margaritai teko atlaikyti būtent tokį išbandymą.

“Mano vyras - solidus žmogus, universiteto docentas. Kai kartą vieną vakarą mums paskambino jauna mergina ir prie telefono paprašė pakviesti “Aleksejų Grigorjevičių”, pagalvojau, kad tai dar viena įžūli studentė, kuri neišlaikė įskaitos ir drįsta skambinti mums į namus. Tačiau šį kartą mano vyras buvo ne toks sausas, koks būna įprastai, kai jį trukdo namie.

Mane nustebino ir užgavo tas švelnumas, kai jis kalbėjo telefonu: “Na, ką jūs, gerai, gerai… Na ne, aš suprantu jūsų jausmus…” Pasirodo jis kalbėjo su viena pirmakurse studente, kuri jau trečią mėnesį jį įsimylėjusi. Iš pradžių net nesupratau, kas būtent manyje sukėlė tokį audringą protestą (iškėliau jam tikrą pavydo sceną, nors iki tol niekada nepavydėjau). Vyras gynėsi: “Aš nesuteikiau jai dingsties mane mylėti!”- “Bet tu taip švelniai su ja kalbėjai!»- «Ji pasakė, kad išgers pakelį raminamųjų, jeigu su ja nesusitiksiu».

Galiausiai Margarita uždraudė vyrui «susitikinėti su ta įžūlia mergiščia», o jai asmeniškai per telefoną išsakė «viską, ką ji apie ją galvoja”, beveik sukeldama varžovei norą nusižudyti, kas, laimei, neįvyko.

AKLAS PAVYDAS

Tikra meilė visuomet aistringa. Tačiau vienu atveju žmogus gali kontroliuoti savo aistrą, neleisdamas jai pasireikšti, kitu - jis jai visiškai atsiduoda, kaip ir įvyko Margaritos istorijoje. Atkreipkite dėmesį, kad jos klaida buvo vyrui sukeltos pavydo scenos. Juk įvykiai galėjo pakrypti kitaip: pavargęs nuo žmonos ekscesų vyras… iš tiesų pradeda susitikinėti su jauna būtybe. Neverta stumti jo į glėbį moters, kurios stiprus jausmas gali būti užkrečiantis (net jei iš pradžių jis nieko nejaučia įsimylėjusiajai). Ji gali turėti tam tikrų privalumų: jaunas amžius, jaunas kūnas, stipri aistra.

Antra, jei įsimylėjusiajai 16- 20 metų (užsitęsus infantilizmui gali būti ir daugiau), žinokite, kad prieš jus labai trapios psichikos būtybė, kurią galima lengvai sužeisti. Ir net teisėtas jūsų nepasitenkinimas dėl bandymo suardyti jūsų asmeninį gyvenimą neapsaugos jus nuo sąžinės priekaištų, jeigu “pažeidėjai” tai pasisuks tragiška linkme.

APSAUGOS SITEMA

Jeigu manote, kad tokiose situacijose jūs - “teisėta padėties šeimininkė”, švelniai tariant - labai klystate. Daugelis moterų prarado ramybę ir neretai iširo jų santykiai su vyru, šeima, nes neįvertino pavojaus.

“Jauna mergina” gali būti “naivi”, “kvaila”, bet ji- moteris! Nepamirškite to ir žvelkite į ją kaip į galimą rimtą varžovę. Pirmajame etape iš esmės būtent nuo jūsų priklauso, ar ši istorija baigsis “be kraujo praliejimo” ir mergina tokiu pat nesuprantamu būdu išnyks, kaip ir atsirado, ar įvykiai bus dramatiški.

Geriausia su “įsimylėjusia” nepalaikyti jokio kontakto (tokio kontakto metu labai sudėtinga kontroliuoti savo jausmus ir žodžius). Jūs turite daugiau patirties, esate teisėta žmona, jaučiatės aukščiau jos - tad laikykitės atstumo. Kas dėl vyro - slopinkite savyje pavydo jausmą, klausykitės savo proto, kuris jums turėtų sakyti, kad šios istorijos iniciatorius - visiškai ne jūsų vyras, visi jausmai (kol kas!) kyla nuo jį įsimylėjusios esybės.

Jeigu vyras su ja “terliojasi” (aiškina situaciją, bando nuraminti), tai dar nereiškia, kad jis atsako į jos jausmus. Jūsų ginklas - harmonija ir taika santykiuose su vyru, pasitikėjimas juo. Jeigu šią harmoniją pradėsite ardyti pavydėdama - galite pralaimėti.

TYLI MEILĖ

“Tyli” meilė neturi nieko bendro su nesubrendusių sutvėrimų isterišku jausmų pasireiškimais. Jos požymiai: moteris įsimylėjusi jūsų vyrą, kaip paprastai, jo bendraamžė ar kiek vyresnė, neforsuoja įvykių, negrasina nusižudyti, neskambina į namus (ne apie meilę su juo kalba), “išlaiko atstumą”. Ji “kenčia tyliai”. Kaip gi sužinoma apie jos meilę?

“Tai pastebėjau jos žvilgsnyje,- pasakoja Ina.- Ji sėdėjo priešais, tylėjo, retsykiais pažvelgdavo į Sergejų. O kai vyras ją užkalbindavo, net jos ausys parausdavo. Jis irgi tai pastebėjo”.

Kaip susiję “pašalinės moters” jausmai su Ina ir jos vyru? Pasirodo, susiję. Valerija, kuriai nutiko panaši istorija, pastebėjo, kad vyras, iš pradžių demonstravęs “visišką abejingumą”, po tam tikro laiko ėmė “palankiai” žvelgti į įsimylėjusiąją. Jam tai aiškiai glostė savimeilę,- su kartėliu prisimena Valerija. Jaučiau, kad ta moteris kažkaip apsigyveno jo mintyse, ir, galbūt, fantazijose!”.

Intuicija Valerijos neapleido. Stiprūs jausmai turi didelę energetiką, sugebančią prasiskverbti į emocijų pasaulį to, į kurį nukreiptas jausmas ir tame pasaulyje sukelti audras. Tai pastebėta jau labais seniai. Legendose apie “moteris - raganas” ir “burtininkes” seniai atsispindėjo stipraus jausmo sugebėjimas sukelti atsakomąją reakciją adresuotam “objektui”. Tiesa, tai įvyksta ne visuomet, ir nebūtinai greitai. Tačiau įvyksta. Kokiu gi būdu galima iki tol nieko nejautusį žmogų priversti “ mylėti”?

Tikslios statistikos šioje srityje, žinoma, nėra, tačiau yra daug atvejų, kai “įsimylėjusi” pavergia vyrą būtent “per atstumą”, “tylėjimu be atsako”. Kartą atėjau namo ir radau vertą pagarbos raštelį: “Atleisk, išeinu, mane myli, ir, rodos, aš taip pat myliu, bet tu visuomet liksi man moters ir žmonos idealas, aš tavęs nevertas” ir t.t.

Buvau sukrėsta, nes rimtai nežvelgiau į tą moterį, net gerbiau jos jausmą. Juk ji nepersekiojo mano vyro, beveik vengė susitikti, mylėjo tyliai. Jaučiausi “aukštumoje”, jis buvo mano vyras, turėjau visas teises, o ji - neturėjo nieko. Atsitiko taip, kad ji nugalėjo”

KAI SIELA ŠAUKIA…

Jeigu infantilios meilės atveju tiktų stebėtojo pozicija, tai šioje situacijoje toks elgesys neleistinas. Infantili meilė dažnai įkyri, nekantri, ji gąsdina ir atstumia vyrus. Todėl reikia, kad išlauktumėte, kol jauna aistra išsikvėps arba atsibos vyrui.

Kitas dalykas- brandi meilė, suaugusi. Tai taip pat aistra, bet valdoma (kiek apskritai aistrą galima valdyti), išlaikyta. Gyvenimo patirtis, išsiauklėjimas, išmintis, asmenybė yra aukščiau elgesio spontaniškumo. Tačiau jausmas gyvena, reikalauja pasireiškimo - iš čia ir kančios. Tokia meile myli dauguma suaugusių moterų ir dažnai vedusius, nes “laisvų” bendraamžių trūksta. Į tai negalima nekreipti dėmesio.

Kad vyras “neatsilieptų į šauksmą”, nebūtina jį uždaryti. Jeigu jūs nesutariate,- tokiu periodu geriau nusileisti vyrui (patikėkite, rizika labai didelė). Jeigu yra nuoskauda, pasistenkite jos atsikratyti - ne laikas ją aitrinti. Ar labai sudėtingi jūsų santykiai? Ar nevirto jie kasdieniu “sugyvenimu”? Ta moteris, tegul ir iš toli, vyrui siūlo visiškai kitą, “idealų” pasaulį. Galbūt jums verta nuvažiuoti į kalnus (ir pasistenkite ten nekalbėti apie nesuklijuotus tapetus). Arba sustiprinti seksualinę gaidą: ar seniai vyras jus matė su dekolte?

Žinoma, viskas saikingai, subtiliai, nes galite sulaukti priešingo rezultato. Ta moteris nepastebimai veikia jūsų vyro libido (seksualinės ir gyvybinės energijos šaltinį). Jeigu vyras seksualiai pasitenkinęs, jokio kitų moterų “kvietimo” jis negirdi. Tačiau seksualiai “ištroškęs” vyras - parako statinė. Jam lieka tik “asmenybės stabdžiai” (protas, sąžinė, pareiga), o apie šių stabdžių tvirtumą niekas negali tiksliai pasakyti.

Bus tęsinys

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją