Abingtone įsikūrusio Pensilvanijos universiteto mokslininkai nustatė, kad 78 procentai heteroseksualių moterų, kurių amžius nuo 20 iki 68 metų, mano, kad meilė seksui garantuoja didesnį fizinį pasitenkinimą.

Tik 18 procentų apklausoje dalyvavusių moterų pareiškė, kad seksualiniai santykiai gali suteikti daug pasitenkinimo ir nesant meilės ryšio.

Sociologė Beth Montemurro apklausė 95 moteris Niujorke, Naujajame Džersyje ir Pensilvanijoje. Respondenčių buvo klausiama, ar jos tiki, kad meilė būtina maksimaliam pasitenkinimui seksualiniuose santykiuose ir santuokoje.

„Moterys prisipažino siejančios meilė ir seksą, – sakė B. Montemurro kasmetiniame Amerikos sociologų asociacijos susirinkime, – ir kad meilė iš tikrųjų didina fizinį sekso teikiamą pasitenkinimą“.
B. Montemurro aiškino, kad kai moterys myli savo seksualinius partnerius, lieka mažiau vietos varžymuisi ir atsiranda daugiau noro tyrinėti savo seksualumą. Mokslininkė taip pat pridūrė, kad tuo atveju, jeigu porą sieja šilti jausmai, moterys labiau pasitiki savo partneriais.

„Kai moterys jaučia meilę, seksualinis veiksnys yra stipresnis, kadangi jos ne tik pasitiki savo partneriais, bet dar ir mano, jog esant meilei seksu užsiimti leistina“, – tyrimo rezultatus komentavo B. Montemurro ir pridūrė, kad ryšys tarp jausmų ir sekso gali būti nulemtas to, kaip moterys socializavosi, t.y. dažniausiai seksas buvo suvokiamas kaip meilės išraiška.

„Kita vertus, gali atrodyti, kad žiniasklaida pateikia atsitiktinį seksą kaip normalų dalyką, tačiau tuo pačiu metu ji, ypač filmai ir televizija, linkę lytinius santykius be meilės turinčią moterį parodyti neigiamai“, – toliau aiškina N. Montemurro.

Ta pati žiniasklaida dažnai santuoką vaizduoja kaip instituciją, kurioje stinga sekso, tačiau tyrimo dalyvės tvirtino, kad seksas yra svarbi jų santuokos dalis.

B. Montemurro vykdė moterų apklausą nuo 2008 metų rugsėjo iki 2011 metų liepos. Kiekvienas interviu truko apie pusantros valandos.

„Kalbant apie mano apklaustas moteris, jos norėjo pasakyti, kad sekse reikia meilės, o santuokoje – sekso“, – reziumavo sociologė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)