Kaip rašo rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt , seksualiniam gyvenimui koją pakišti kartais gali skirtingas vyrų ir moterų supratimas apie draugystę, platoniškus santykius ar baime būti sekso objektu.

Pavydas. Žinoma, seksualinis gyvenimas būtų kur kas įvairesnis, o galbūt ir geresnės kokybės, jei žmonės nesirinktų monogamiško gyvenimo būdo. Taigi kodėl egzistuoja pavydas, kuris trukdo laisviems seksualiniams santykiams?

Daug kas priklauso nuo pasitikėjimo partneriu. Kai kuriems žmonėms problemų dėl pasitikėjimo nekyla, tačiau kiti dėl įvairių priežasčių santykiuose jaučiasi nesaugūs ir nuolat savo antrąją pusę tikrina, skaito žinutes telefone ir panašiai.

Sakoma, nebūna ugnies be dūmų, kaip ir šeimų, kuriose nėra barnių. Ir visgi turbūt ne vienas slapčia pasvajoja sukurti darnią šeimą, kurioje partneriai vienas kitą suprastų ir niekada nesipyktų. Tuomet kodėl mes pavydime ir taip sukeliame konfliktus?

Atsakymas paprastas – kad išgyventume. Tie žmonės, kurie labiau nei kiti bijo dėl savo santykių, paprastai labiau bijo ir dėl daugelio kitų dalykų. Dėl to kaltas yra paprasčiausias žmogaus instinktas išlikti. Pavyzdžiui, jei kambaryje imamas jausti dūmų kvapas, tai ženklas, kad kažkas dega ir reikia gelbėtis.

Tokioje situacijoje į dūmus greičiausiai sureaguos tie žmonės, kurių savisaugos instinktas labiau išvystytas. Norite, kad jūsų partneris išmoktų būti ne toks pavydus? Sėkmės bandant išmokyti jį atsikratyti savisaugos instinkto!

Draugystė ir platoniški santykiai. Ar tikite platoniška draugyste tarp vyro ir moters? Turbūt ne viena moteris pasakys, kad draugystė yra šventas reikalas ir seksualiniai santykiai tarp draugų negalimi – niekada. Šis įsitikinimas dažnai moteriai neleidžia peržengti ribos ir galbūt patirti nuostabių potyrių lovoje. Tačiau nebūtinai taip galvoja ir vyrai.

Vieno tyrimo rezultatai atskleidė, kad vyrai ir moterys draugais negali būti jau vien todėl, kad jie labai skirtingai supranta platoniškus santykius. Tyrimo metu buvo apklaustos draugų poros apie jų santykius su priešingos lyties atstovais.

Įdomu tai, kad vyrai kur kas dažniau nei moterys prisipažino jaučiantys trauką savo draugėms. Taip pat pastebėta, kad kai vyras jaučia potraukį moteriai, jis nesusimąstydamas daro prielaidą, kad ir ji jaučia tą patį, nors nebūtinai taip ir yra.

Paprasčiau tariant, jei esate vyras, greičiausiai jūsų draugė nė negalvoja apie lytinius santykius su jumis, tačiau jei esate moteris, turbūt jūsų draugas norėtų su jumis ir seksualinių santykių. Tai nereiškia, kad vyrai kitaip supranta draugystę, jie tiesiog prie esamo statuso prideda žodelį dabar – dabar esame tik draugai, kol kas...

Įsitikinimas, kad žmonės, kurie dėvi seksualius drabužius, yra kvailesni. Proto ir seksualumo nesuderinamumas mūsų sąmonėje gali trukdyti seksualiniam gyvenimui. Juk nenorėtumėte lova dalintis su kvailiu, todėl tokius vejate šalin?

Deja, visuomenės požiūris į patrauklumą dažnai būna negailestingas – seksualiai besirengiantys žmonės vertinami kaip mažiau protingi. Ir tai nėra taikytina tik moterims. Kai kurios apklausos rodo, kad vyrai, kurie demonstruoja savo raumenis be marškinėlių, aplinkiniams atrodo kvailesni.

Vieno tyrimo metu eksperimento dalyviams buvo rodomos nuotraukos to paties žmogaus įvairiuose nusirenginėjimo etapuose. Paaiškėjo, kad kuo mažiau apdarų, tuo žmogus atrodo ne tik kvailesnis, bet ir mažiau moralus, tačiau labiau simpatingas.

Baimė būti sekso objektu. Paklauskite savo pažįstamų moterų, ar kuri nors iš jų džiaugtųsi vertinama kaip sekso objektas? Tikriausiai teigiamų atsakymų į šį klausimą nesulauksite. Tačiau ar tikrai nė viena jų negeidžia būti seksuali ir patraukli vyrams? Galbūt jei moterys nebijotų to pripažinti, jų lovos reikalai pagerėtų?

Vieno tyrimo metu moterys buvo paprašytos sudalyvauti interviu. Įėjus į kambarį, interviu vedęs vyras jas nužvelgdavo nuo galvos iki kojų, o tada imdavo spoksoti į krūtinę. Pokalbio pabaigoje vyras atsisveikindavo koketuodamas žvilgsniu. Su kitomis eksperimento dalyvėmis flirtuojama nebuvo. Po šio interviu moterys buvo prašomos atlikti matematikos testą.

Tos moterys, su kuriomis buvo koketuojama, kur kas sunkiau įveikė testą. Ir tai ne tik dėl nervinės įtampos. Moterys prisipažino besigėdijančios savo aprangos, kuri joms tuo metu atrodė per daug iššaukianti.

Tyrėjai mano, kad tai susiję su bandymu įrodyti savo vertę ir nebūti vertinamai kaip sekso objektui. Nors, pasak jų, moterys sąmoningai ar nesąmoningai geidžia būti seksualios ir patrauklios vyrams. Taigi jos papuola į užburtą ratą.