Rimtų pažinčių svetainė darnipora.lt pataria  – jei susiradote draugą ar draugę internetu ir susitarėte dėl pasimatymo, puiku. Visgi neturėtumėte tikėtis kelių dalykų:

1. Kad tikrai bus ir antras pasimatymas. Net jei jūsų bendravimas pažinčių svetainėje buvo sklandus, nemanykite, kad po pasimatymo jūsų potenciali antroji pusė tikrai nepakeis nuomonės. Pirma, gyvas bendravimas atskleidžia kur kas daugiau detalių apie kitą žmogų, kurios nebūtinai bus priimtinos vienam iš jūsų. Antra, nepamirškite, kad žmogus, su kuriuo susitikote, galėjo nueiti ne į vieną pasimatymą ir su kitais, kad išsirinktų tą, su kuriuo/kuria nori kurti rimtesnius santykius. Tai, kad jūs susitikote, dar nėra jokia garantija, kad jūsų santykiai vystysis toliau.

2. Kad jis/ji atrodys tiksliai taip kaip nuotraukoje. Jei žmogus pradeda pažintį nuo melo, t.y. įdeda netikrą savo nuotrauką ar nuotrauką, darytą prieš daug metų, neturėtumėte tęsti pažinties, nes tikriausiai toks žmogus ir ateityje bus linkęs jums meluoti. Tačiau kartais žmonės nuotraukose atrodo šiek tiek kitaip dėl objektyvių priežasčių. Tiesiog didžioji dalis žmonių stengiasi savo anketoje paviešinti pačią gražiausią savo nuotrauką, o tai dažnai būna nuotraukos iš švenčių ar renginių, kai makiažas ir apranga padeda atrodyti šiek tiek kitaip nei kasdien. Be to, nuotraukoje jūs matote tik vieną sustabdytą akimirką, kai bendraujant gyvai tokių akimirkų yra begalė.

3. Jūsų požiūriai sutaps, nes jie sutapo susirašinėjant. Žmonės kartais nesusikalba ne tik bendraudami gyvai, bet ir susirašinėdami. Gali būti, kad kai kuriuos jo/jos teiginius supratote ne taip, kaip jis/ji norėjo pasakyti, todėl nesitikėkite, viskas bus taip, kaip įsivaizdavote. Tiesiog bendraudami gyvai mes girdime ne tik žodžius, bet juos papildo ir neverbalinė kalba (veido mimikos, gestai). Kadangi susirašinėdami viso to nematome, galime daug ką įsivaizduoti, todėl rizikuojame kitą žmogų suprasti klaidingai. Pirmasis pasimatymas ir yra skirtas tam, kad pažintumėte žmogų ir nuspręstumėte, ar verta tęsti pažintį.

4. Kad ateis nepasitikintis savimi spuoguotas vaikinukas ar susigūžusi pilka pelytė. Stereotipas, kad internete pažinčių ieško tik tiek, kurie negali susirasti jų realiame gyvenime, vis dar gajus. Tačiau šiame technologijos amžiuje yra visai priešingai – internete pažinčių ieško simpatiški protingi žmonės, kurie turi kur kas įdomesnės veiklos nei laiką leisti gurkšnojant kokteilį kokiame nors naktiniame klube. Beje, ar tikrai norite ilgalaikius rimtus santykius kurti su žmogumi, kurio svarbią gyvenimo dalį užima pasilinksminimai?

5. Kad jau pirmame pasimatyme sutiksite tą, kurio ieškote. Dažnai pradedant ieškoti antrosios pusės internetinėse pažinčių svetainėse tikimasi iš karto sutikti žmogų, su kuriuo galima sukurti ilgalaikius santykius. Dalis žmonių, pradedančių ieškoti antrosios pusės internete, mano, kad jau pirmasis pasimatymas padės susitikti su tuo ar ta, apie kurį/kurią seniai svajojote. Tačiau realybėje viskas yra šiek tiek kitaip – jei paklaustumėte tų, kurie savo sutuoktinį rado internetinėje pažinčių svetainėje, tikriausiai nustebtumėte, kad daugeliui jų tai buvo ne pirma pažintis internete. Tad neturėtumėte nusivilti, jei jūsų pirmasis pasimatymas nebuvo sėkmingas. Nenuleiskite rankų ir tikrai rasite tai, ko ieškote.