Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 7 dalykus, kuriuos kiekviena moteris privalo žinoti apie pirmuosius santuokos metus.

1. Kurį laiką jausitės labai suaugusi. Juk jūs dabar – ištekėjusi moteris. Nuo šiol drąsiai galėsite pamiršti visus epitetus, tokius kaip „mano draugas“, „mano mylimasis“, „mano sužadėtinis“, ir su pasididžiavimu vartoti „mano vyras“. Sutikite – puikus jausmas! Na, o jei dar ir nusprendėte pasikeisti pavardę ir pasirinkote su priesaga –ienė, poliklinikoje ar kitoje institucijoje paprašyta prisistatyti kiekvieną kartą prisiminsite, kad jūsų gyvenime įvyko didžiulis pokytis.

2. Pradės trūkti veiklos. Juk vos prieš kelias dienas ar savaites neturėjote nė vienos laisvos minutės, nes reikėjo padaryti krūvą darbų – paimti pamergių sukneles iš siuvyklos, susitarti su kirpėja dėl bandomosios vestuvinės šukuosenos, užsakyti stalo korteles... Atšventus vestuves gali imti atrodyti, kad turite begalę laisvo laiko. Netgi gali apimti nuobodulys, juk taip ilgai gyvenote šios šventės laukimu, o ji ėmė ir pralėkė per akimirką. Tačiau svarbiausia nepasiduoti niūrioms nuotaikoms. Kad nebūtų taip nyku, surenkite vestuvių nuotraukų peržiūrą.

3. Visi ims klausinėti, kada turėsite vaikų. Ir tai tęsis tol, kol iš tiesų jų nesusilauksite. Iš pradžių to per daug neimsite į galvą, tačiau galiausiai panašūs klausimai gali ne juokais įkyrėti. Nuolatinis aplinkinių klausinėjimas apie šeimos pagausėjimą anksčiau ar vėliau jums tikrai atsibos, tačiau žinokite, kad tik jūs su savo antrąja puse turite nuspręsti, kad yra geriausias laikas susilaukti atžalos.

4. Ne kartą pyksitės ir vėl taikysitės. Pirmieji santuokos metai tikrai nėra patys lengviausi. Per šiuos metus paprastai partneriai mokosi gyventi kartu ir prisiderinti vienas prie kito, todėl tuomet dažniausiai kyla begalė barnių dėl smulkmenų. Ne vietoje palikti drabužiai, pilna kriauklė nešvarių indų, nesutampantys norai, kur turėtumėte praleisti savaitgalį... Netgi gali imti atrodyti, kad jums sunku rasti bendrą kalbą, nes pykstatės dėl visko, gal net kils minčių apie skyrybas. Tačiau bėgant laikui išmoksite gyventi kartu ir prisitaikysite vienas prie kito.

5. Turėsite išmokti gyventi ne tik su savo vyru, bet ir jo tėvais. Pirmieji santuokos metai yra tas laikas, kai pradedate suprasti, kad jūsų mylimojo tėvai taps jūsų gyvenimo dalimi, patinka jums tai ar ne. Tikriausiai teks susidurti su ne viena keblia situacija. Pavyzdžiui, jei vyro tėvai įkurtuvių proga jums padovanotų paveikslą, kuris jums visai nepatiktų, teks sugalvoti, ką jiems pasakyti, kodėl vis jo nepasikabinate.

6. Kartais galite ilgėtis tėvų namų. Nesistebėkite, jei kartais jus užplūs nostalgija ir imsite ilgėtis tėvų namų, kai bet kada galėdavote išgerti kavos su mama bei aptarti kasdieninius reikalus ir kai jums nereikėjo vienai rūpintis namais, nes jūsų vyrui ir taip viskas atrodo tvarkinga, todėl jis visai nemato reikalo jums padėti.

7. Tikėtina, kad gausite siaubingą metinių dovaną. Gal virtuvinį kombainą, dulkių siurblį, o gal šluosčių rinkinį? Gali nutikti taip, kad šiuos puikius pirmuosius santuokos metus vainikuosite su mylimojo dovana, kurios visai nenorėjote. Tiesiog vyrai mėgsta pirkti praktiškus daiktus – tokius, kurių reikia namams. Kad taip nenutiktų nuolat, bandykite nedviprasmiškai jam pasakyti, kokios dovanos norėtumėte.