1. „Laba gėda, bet kartais lytinių santykių metu pagadinu orą. Nieko negaliu padaryti. Kodėl taip nutinka? Ar visoms moterims taip būna?“

Tai visiškai normalu, ramina ginekologė Lisa Stern. Daugeliui žmonių taip nutinka. Moterų lytiniai organai – gimda, kiaušidės ir makštis yra labai arti tiesiosios žarnos, kuri yra didžiausia virškinamojo trakto dalis. Per lytinį aktą minėtų organų judesiai gali paskatinti ir tiesiosios žarnos judesį, o tada gali išeiti dujos. Kartais, atsipalaidavus raumenims prieš orgazmą, irgi išeina dujos. Gėda? Na bet taip nutinka absoliučiai visiems.

2. „Viena mano lytinė lūpa didesnė už kitą. Bijau, kad vyras pagalvos, jog mano makštis bjauri. Kaip man žinoti, kad mano makštis normali?“

Kiekvienos moters makštis unikali, daugelio asimetriška, aiškina L. Stern. Jos teigimu, „nėra normalios ar nenormalios makšties“. Kita vertus, jei pastebėjote, kad makštis pasikeitė – pavyzdžiui, atsirado gumbelis arba pasikeitė kurios nors lytinės lūpos spalva, tada kreipkitės į ginekologą. Bet jei viena lytinės lūpa didesnė už kitą nuo pat lytinio brendimo? Tai tiesiog jūsų individualumas.

3. „Man neramu, nes per lytinę sueitį ar po jos dažnai jaučiu skausmą. Jis nėra stiprus, tačiau vis tiek nemalonu. Man įdomu, ar ir kitoms taip būna?“

Džiugi žinia – ne jūs viena tokia. Daugelis moterų jaučia skausmą tik mylintis tam tikromis pozomis, su tam tikrais partneriais ar tam tik tikru menstruacijų ciklo metu, aiškina L. Stern. Dažniausiai tai normalu, kita vertus, stipraus skausmo nereikėtų ignoruoti. Jei mylintis jaučiate skausmą, jei per menstruacijas būna stiprūs pilvo skausmai, jei jaučiate diskomfortą šlapinantis, kreipkitės į gydytoją – tai gali būti gimdos kaklelio infekcija, endometriozė ar cistitas (šlapimo pūslės uždegimas).

4. „Kodėl po gimdymo mano makštis atrodo kitaip? Ar dabar seksas teiks mažiau malonumo?“

Nė vienai moteriai gimdymas ir neštumas nepraeina be makšties pokyčių, bet tai nėra nuosprendis, aiškina ginekologė Mary Rosser. Makšties audiniai labai elastingi, na, o gijimui turi įtakos kūdikio dydis, kiek laiko jį stūmėte ir pan.

Gijimas vyks greičiau, jei reguliariai darysite Kėgelio pratimus. Įprastai prireikia pusantro – dviejų mėnesių. Na o seksualiniai santykiai po gimdymo gali tik pagerėti, sako M. Rosser.

5. „Per lytinę sueitį niekada nesu patyrusi orgazmo. Ar tai normalu?“

Tyrimų duomenimis, tik 29 proc. moterų sako visada patiriančios orgazmą per lytinę sueitį. Taigi net 71 proc. moterų orgazmą patiria ne visada arba apskritai jo nepatiria.

Specialsitų teigimu, daliai moterų reikia per sueitį stimuliuoti klitorį, kad jos patirtų orgazmą. Jei jums nesmagu, kad negalite patirti orgazmo per įprastą sueitį, nesikrimskite – dalis moterų jo tiesiog nepatiria. Dalis orgazmą patiria, jei prieš sueitį joms stimuliuojamas klitoris.

6. „Ar su pūsleline ant lūpos galiu užkrėsti partnerio genitalijas per oralinį seksą?“

„Taip, – toks M. Rosser atsakymas. – Galite užkrėsti pūsleline partnerio genitalijas.“ Herpes simplex virusas gali būti perduodamas bučiuojantis, per oralinį, vaginalinį ar analinį seksą. Iki neseniai HSV-1 virusas sietas su pūslelinė ant veido, HSV-2 virusas – su lytinių organų pūsleline, bet dabar žinoma, kad bet kuriuo virusu galima užkrėsti ir lūpas, ir genitalijas. HSV-1 labiau paplitęs tarp paauglių, nes vietoje lytinio akto jie dažniau renkasi oralinį seksą. Ir oralinio sekso metu svarbu naudoti prezervatyvą.

7. „Nemėgstu oralinio sekso – nei pati tai daryti, nei kai man tai daro. Ar tai normalu? Kaip man susigyventi su oraliniu seksu?“

Žmonės turi skirtingas seksualines preferencijas. Nieko blogo, jei nemėgstate kokios nors pozos ar, kaip šiuo atveju, oralinio sekso, teigia seksologai. Tiesa, kai kurie pataria pasikalbėti apie tai su vyru ir galbūt paaiškės, kad abejingumas oraliniam seksui atsirado dėl kažkokių įsitikinimų apie seksą.

Daugelis moterų apskritai užaugo, manydamos, kad seksas – kažkas nepadoraus, o paskui jos netenka daugelio seksualinių malonumų. Pradžiai žinokite, kad mėgautis oraliniu seksu ir jį sutekti – tiek vyrams, tiek moterims visiškai normalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)