Ilgai siektas malonumas

Orgazmą galima patirti ne tik mylintis, bet ir masturbuojantis. Pasak amerikiečių sekso eksperto Deivido Devlino, 47 % moterų pirmąjį orgazmą pasiekė būtent tokiu būdu. Įprastai malonumui pasiekti reikia tik kelių minučių, bet kartais ir labai daug laiko. Ilgiausiai trukusi užregistruota moters masturbacija, siekiant patirti orgazmą, truko 6 val. ir 30 min., vyro – 8 val. ir 30 min. Ko gero jie būtų buvę greitesni, jeigu rezultato būtų siekę kartu...

Gydo geriau negu vaistai

48 % apklaustų amerikiečių teigė, kad geriausia priemonė nuo galvos skausmo yra orgazmas. Anot jų, jis veikia greičiau nei bet kokie vaistai. Turbūt nuo šiol pasiteisinimas, kad skaudą galvą, nebebus veiksmingas. Be to, orgazmas malšina ne tik galvos, bet ir PMS, nugaros, skrandžio ir kitus skausmus. Pasak kai kurių mokslininkų, reguliariai patiriant orgazmą galima keleriais metais prailginti gyvenimą.

Vienas ar du?

Psichoanalitikas Zigmundas Froidas tvirtino, kad moteris gali pasiekti dvejopą orgazmą – vaginalinį arba klitorinį. 1966 m. ši teorija buvo sugriauta. Teigta, kad patiriamas tas pats orgazmas, tiesiog jis pasiekiamas kitu būdu. Ginčijamasi iki šiol, bet dabar mokslininkai linksta prie Z. Froido teorijos. Dirginant klitorį sujaudinami visiškai kiti nerviniai taškai nei dirginant vaginą, todėl ir per orgazmą pasireiškiantys pojūčiai skiriasi.

Mažoji mirtis

Prancūzai orgazmą vadina le petite mort (mažoji mirtis). Tokį pavadinimą galima suprasti ir tiesiogiai. Žinomas ne vienas atvejis, kai pasiekus neapsakomą malonumą vienas iš besimylinčių partnerių nualpsta arba net miršta! Pasak JAV kardiologų, apie 90 % mirštančiųjų per seksą yra vyrai. Dar įdomiau, kad apie 75 % jų miršta mylėdamiesi su meiluže. Dažniausias mirties per orgazmą kaltininkas yra širdies ir kraujagyslių sistemos ligos, rečiau – nutukimas arba nervinė įtampa.

Malonus išradimas

Moterys žino – orgazmą galima pasiekti ir be vyro. Šiais laikais yra įvairiausių sekso žaisliukų. Vienas populiariausių – vibratorius. Įdomu tai, kad šis XIX a. pabaigos išradimas pasaulį išvydo anksčiau nei dulkių siurblys ar elektrinis lygintuvas! Iš pradžių jis buvo skirtas paslaptingai moterų ligai – isterijai – gydyti. Kaip malonumą teikiantis prietaisas, prieinamas eiliniams vartotojams, tapo XX pradžioje.

Kiek trunka?

Moterų orgazmas vidutiniškai trunka 15 sek. Vyrams labiau pasisekė – jie gali mėgautis apie 20 sek. trunkančiu malonumu. Nepaisant to, moterys per lytinį aktą gali patirti ne vieną malonumo bangą, stipriajai lyčiai tenka apsiriboti viena. Tvirtinama, kad teoriškai moteris per parą gali pasiekti iki 100 orgazmų.

Daugiausia orgazmų per vieną lytinį aktą pasiekė Londono gyventoja. Rezultatas – 49. Be to, mokslininkai įsitikinę, kad moterų orgazmas gerokai stipresnis. Kaip įrodymą jie pateikia tai, kad klitoryje yra apie 8 000 nervų galūnėlių, o varpoje tik 4 000.

Vyrų orgazmo rezultatas

Sakoma, kad vyras per orgazmą išskiria apie 3–4 ml spermos, o per visą gyvenimą apie 53 l. Tačiau žmonėms nėra ko skųstis. Kur kas didesnis rūpestis turėtų kankinti banginių pateles, nes jų patinai per lytinį aktą išskiria apie 20 l spermos!

Aktorystė lovoje

Kad ir kaip būtų gaila, moterys ne visada patiria orgazmą. Tačiau dauguma to nepripažįsta. JAV statistikos duomenimis, net apie 70 % moterų bent kartą gyvenime vaidino, kad patyrė orgazmą. Atpažinti, ar malonumas tikras, ar suvaidintas, nėra sunku: per orgazmą padažnėja pulsas, išsiplečia vyzdžiai, susitraukia vaginos raumenys, sustandėja speneliai. Jeigu nė vieno minėto simptomo nepasireiškė, greičiausiai moteris įsijautė į aktorės vaidmenį...

Geriau už narkotikus

Juokaujama, kad kai kam seksas yra lyg narkotikai. Pasak olandų mokslininkų, tai nėra tik pokštas. Jų atlikti tyrimai rodo, kad vyrų smegenis seksas ir orgazmas veikia panašiai kaip heroinas – suaktyvinami panašūs smegenų centrai. Taigi iš tiesų galima tapti priklausomiems nuo sekso!

Paslaptingasis G taškas

Mokslininkai iki šiol diskutuoja, ar egzistuoja paslaptingasis G taškas, kurį stimuliuojant moteris pajunta nepakartojamą malonumą. Anglų mokslininkai teigia, kad tokio taško apskritai nėra. Prancūzų tyrėjai tikina, kad jį turi apie 60 % moterų, tik ne visada pavyksta jį atrasti. Italai įsitikinę, jog tokią stebuklingą vietelę turi visos moterys ir ją galima aptikti... ultragarsu!

Kol medicinos specialistai ginčijasi, ar šis reiškinys egzistuoja, apsukrūs verslininkai iš jo sėkmingai pelnosi. Kai kuriose šalyse siūloma paslauga, per kurią į G taško plotą suleidžiama kolageno, kad šis padidėtų ir būtų lengviau aptinkamas bei geriau jaudinamas. Procedūra kainuoja apie 3 000 Lt.

Krūtų stebuklas

Dažniausiai manoma, kad krūtys malonumą teikia tik vyrams. Nepaisant to, per įžangines glamones daugumai moterų malonu, kai vyras glosto arba bučiuoja jų krūtis. Vos 1 % silpnosios lyties atstovių krūtų glamonėjimas padeda ne tik pasiruošti tolesniems aistringiems žaidimams, bet ir pasiekti orgazmą. Teisingai – kai kurioms laimingosioms iki palaimos viršūnės užtenka stimuliuoti krūtis.

Nesibaigianti geismo banga

Kol dauguma svajoja patirti kelis orgazmus per vieną lytinį aktą, kai kurios moterys meldžiasi, kad bent valandą išbūtų nepatyrusios jokio seksualinio susijaudinimo. Skamba keistai? Tik ne toms, kurios serga nuolatinio seksualinio susijaudinimo sindromu. Nuo šios ligos kenčiančios moterys (vyrai ja neserga) per parą gali patirti apie 200 orgazmų ir tam nė nereikia lytinio akto. Kodėl jos kenčia?

Nuolatiniai orgazmai išvargina fiziškai ir psichologiškai. Be to, jie dažnai užklumpa pačiose netinkamiausiose situacijose – stovint eilėje prie kasos, viešai sakant kalbą, lankantis pas odontologą ir kt.

Įdomu

Senovės egiptiečiai tikėjo, kad saulės dievas Atumas sukūrė pasaulį masturbuodamasis. Anot jo, Tigro upė yra jo ejakuliacijos rezultatas.
Kiaulių orgazmas trunka apie 30 min.

Dauguma moterų pripažįsta, kad bėgant metams lengviau pasiekia orgazmą. Apklausus paaiškėjo, kad per paskutinį lytinį aktą iš 18–24 m. amžiaus merginų grupės orgazmą pasiekė 61 %, iš 30 m. amžiaus moterų – 65 %, o iš 40 m. amžiaus moterų – 70 %. Teigiama, kad vyresniame amžiuje orgazmas tampa ne tik dažnesnis, bet ir smarkesnis.

Masturbuojantis moteris orgazmą pasiekia maždaug per 4 min., o lytiškai santykiaujant – per 10–20 min.

Vyrai orgazmą vidutiniškai pasiekia per 7 min.

10–15 % moterų prisipažįsta niekada nepatyrusios orgazmo.
Apie 90 % negalinčiųjų patirti orgazmo dėl to gali kaltinti psichologines, o ne fiziologines problemas.

Moterys stipriausią orgazmą patiria per ovuliaciją.
Garsiomis pasitenkinimo aimanomis arba šūksniais orgazmą išreiškia apie 59 % vyrų ir tik apie 2 % moterų.