Vyrukams dažnai nesiseka suprasti moters kūno ypatumų ir to, kas jas jaudina, todėl juos lengva apkaltinti dėl aistros išblėsimo. Ir žinoma, jie taip pat daro klaidų miegamajame. Tačiau, kaip sakoma, tango juk šokamas dviese. Santykių ekspertai sako, kad moterys taip pat daro galybę sekso klaidų. Štai pagrindinės klaidos, kurias daro moterys miegamajame, ir patarimai, ką galima nuveikti, siekiant pelnyto pasitenkinimo.

Moterys neinicijuoja sekso

Daugelis mūsų nori atrodyti tikros damos. Nenorime pasirodyti nekantrios ar agresyvios. Pasak psichologijos profesoriaus ir knygos „Crazy Good Sex“ autoriaus Les Parrot, sekso neinicijavimas yra viena didžiausių klaidų, kurias daro moterys.

„Daugelis vyrų jaučia, kad jie visuomet yra iniciatoriai, ir taip pažeidžiama pusiausvyra santykiuose“, – sako jis. Apskritai vyrai taip pat nori pasijusti geidžiami kaip ir moterys.

Pasenusių idėjų apie sekso vaidmenis laikymasis taip pat kenkia mūsų santykiams, sako dr. Ruth Westheimer, psichoseksualumo terapeutė, Niujorko universiteto profesorė: „Įprasta manyti, kad moterys mažiau domisi seksualine veikla, ir aš to nebenoriu daugiau sakyti. Manau, kad yra moterų, kurioms seksas svarbus tiek pat, kiek vyrams.“

Parodykite savo susidomėjimą kartas nuo karto žengdama pirmąjį žingsnį. Jūsų partneriui tai patiks ir jūs patirsite naujo pasitenkinimo prisiimdama atsakomybę už savo seksualinę patirtį.

Seksas vyrams – tik žaidimas

R. Westheimer mano, kad mes visi turėtume atsikratyti pasenusių nuostatų, tokių kaip manymas, jog moterys nėra seksualios ar kad seksas vyrams – tik seksas.

„Daugumai vyrų seksas yra labai svarbus veiksmas. Nenumenkinkite jo“, – sako ji.

Tiek vyrai, tiek moterys mano, jog seksualinis intymumas rimtuose santykiuose suteikia daugiau pasitenkinimo.

„Daugybė tyrimų rodo, kad daugiausia gero sekso patiria susituokusios poros. Tai daug ką pasako apie neadekvatų vienos nakties romanų vertinimą“, – sako L. Parrot.

Tyrime paaiškėjo, kad vyrai taip pat rimtai žiūri į seksą ir santykius, kaip ir moterys. Daugiau nei 50 procentų moterų ir 52 procentai vyrų, pasiryžusių vienos nakties romanui, teigė, kad padarė tai tikėdamiesi sukurti ilgesnius santykius. Vienam trečdaliui jų pavyko. Kokia pamoka?

Niekada nemanykite, kad vyrai neromantiški. Dvi didelės klaidos mūsų kultūroje – manymas, kad moterys nėra seksualios, o vyrai nėra romantiški.

Jis visada pasiruošęs seksui

Žinoma, daugelis paauglių pasirengę bet kokiu laiku, bet ne vyrai. Kasdienio gyvenimo įtampa – šeima, darbas, sąskaitos – gali prislopinti vyro libido. Tai dažnai nustebina moteris ir jos dažnai priima asmeniškai vyro seksualinio susidomėjimo trūkumą.

Jos pačios žino, kad ne visada nori mylėtis, bet vis tiek myli savo vyrą. Tačiau kai jos sužino, kad jis nenori mylėtis, mano: „Jis manęs nemyli/aš nebegraži“. Netiesa. Jis tiesiog nenori mylėtis.

Nekalbėjimas apie seksą

Kalbėjimasis apie seksą, kas mums patinka ir kas ne, gali mus trikdyti, net jei kalbamės su partneriu, su kuriuo esame ilgą laiką ir jaučiamės artimi. Tačiau tai vienintelis būdas pasiekti pasitenkinimo teikiančius seksualinius santykius.

„Moteris turi prisiimti atsakomybę už savo seksualinius santykius, – sako R. Westheimer. – Joks vyras negali jai suteikti orgazmo, jei ji tos atsakomybės neprisiima. Net pats geriausias meilužis negali žinoti, ko ji trokšta, jei ji jam nepasako.“

Gera naujiena ta, kad vyrai iš tiesų labai trokšta patenkinti moteris.

Seksologai pataria moterims pasakyti penkis dalykus, kuriuos jos mėgsta, ir tik po to tai, ko nemėgsta, kadangi vyrai atidžiai klausosi: „Nesužinosite to iki kito karto, kai atsidursite su juo lovoje. Tačiau vyrai klausosi, ypač jei kalbate aiškiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)